Destek Peel-Up Kırmızı Yosun ve Avokado Özlü Likit Peeling Jel

Cilt bakımım için günlük olarak düzenli yaptığım yüz temizleme işlemi gibi haftalık uyguladığım peeling işlemine de çok özen gösteriyorum. Bu uygulama için bilindik birçok markanın farklı yapıda ve farklı içeriklere sahip pek çok ürününü kullanmışımdır şimdiye kadar. Fakat Destek markasının Peel-Up Kırmızı Yosun ve Avokado Özlü Likit Peeling Jel' i ile ilk kez hem yeni bir marka ile tanışmış oldum hem de çok farklı yapılı bir peeling ürünü kullanmış oldum.
içerik bilgisi 
1983 yılında Eczacı Cahit Selimoğlu tarafından kurulan Casel İlaç bünyesindeki Destek markasının farklı kategorilerde; Bitki Yağları, Bitkisel Cilt & Saç & Ağız ve Diş Bakımı Ürünleri, Organik Gıdalar, Doğal Sabunlar, Kolonyalar, Takviye Edici Gıdalar gibi ürünleri var. Firmanın üretim tesislerinin ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, ISO 22716, OHSAS 18001 ve Helal Gıda sertifikaları da bulunuyor.

Destek Peel-Up Likit Peeling Jel' in '' Cildin arınmasını sağlama; daha pürüzsüz ve aydınlık bir görünüme kavuşmasına yardımcı olma; arınmış, taze ve temiz cildi açığa çıkarma '' özellikleri bulunuyor. Likit Peelingi benim için ilginç yapan kısım ise; cildin üzerindeki kiri ve ölü deriyi yüzeyden kaldırarak ürünün içine hapsetmesi, jel yapıdan tanecikli peelinge dönüşen dokusu ile ciltteki kirleri ölü deri ile birlikte alıp soyulmasını sağlaması oldu.
İçeriğinde, İskandinav sularında yaygın olarak bulunan Furcellaria Lumbricalis Kırmızı Yosunu ile beraber Avokado Yağı, Üzüm Çekirdeği Yağı ve Yasemin Yağı da bulunan 150 ml ebatlı pompalı başlıklı ambalaja sahip Likit Peeling Jel, dermatolojik olarak test edilmiş. *GMP koşullarında üretilen ürün, Alkol, Paraben ve Esans içermiyor. Ürün içeriğini, altında '' içerik bilgisi '' yazan 2. fotoğrafı büyüterek detaylı inceleyebilirsiniz. Bu arada, ürünün kutu ambalajında kullanılan ve el ile hissedilebilen petek şeklindeki kabartma baskıların da ambalaj tasarımına ayrı bir hava verdiğini belirteyim unutmadan..
*GMP: Good Manufacturing Practices / İyi Üretim Uygulamaları
Haftada 2-3 defa uygulanması tavsiye edilen ürünün kullanımını sona sakladım çünkü oldukça basit ve biraz da eğlenceli bir kullanımı oldu benim için. Kullanmadan önce ürünün ambalaj şişesi iyice çalkalanıyor. İçinde hiçbir şekilde tanecik veya parçacık olmayan akışkan losyon şeklindeki jelden 1-2 pompa kadar parmak uçlarına sıkılıyor. Eğlenceli kısım da burada başlıyor. Temizlenmiş kuru cilde ( göz çevresine ve ağıza gelmeyecek şekilde ) masaj yapılarak uygulanmaya başlanan jel, 3-5 saniye sonra, cilt üzerinde kurutulmuş Hindistan Cevizi parçacıklarını anımsatan taneciklere dönüşüyor. 20 saniye kadar süren masajlı uygulama sonrası cilt su ile yıkanarak arındırılıyor. Uygulama sonrası ilk izlenim, peelingin kremsi yapısından dolayı cildi nemlendirmesi, yumuşatması ve verdiği temizlenmişlik hissi oldu. Yaklaşık bir haftadır kullandığım ürünün, başlangıç olarak vaatlerini yerine getirdiğini yazabilirim. Destek Peel-Up Kırmızı Yosun ve Avokado Özlü Likit Peeling Jel' in uzun vadeli kullanım sonrası gözlemlerimi de güncelleme yaparak ayrıca buraya ekleyeceğim. 

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım