Jr. Sous Chef Organik Yemeklik Soslar

Biliyorum ki doğala ve organik olana hepimiz özlem duyuyoruz. Özellikle gıdada o doğallığı arıyoruz. Gıda sektöründeki birçok marka, üstünde doğal, organik, bahçeden, tarladan, geleneksel ibareleriyle ürünlerini tüketicileriyle buluşturuyor. Fakat bunların ne kadarı gerçekten doğal ve organik? İşte tam da bu noktada, ürünleriyle yeni tanıştığım, tarladan sofralarımıza her aşamada işin içinde olan Jr. Sous Chef markasından ve Organik Yemeklik Soslar' ından bahsetmek istiyorum.

Yerli üretim Jr. Sous Chef ürünleri, Manisa ve çevresinde bulunan tarlalarda, iyi tarım uygulamaları ile yetiştirilen %100 organik sertifikalı tarla domateslerinin tam olgunluğa eriştikten hemen sonra tazeliğini kaybetmeden hasat edilmesi, sonra 2' ye bölünerek açık arazide güneşte kurumaya bırakılmasıyla elde ediliyor. Kurutulan ürünler fabrikada tekrar işlemden geçirilerek üzerindeki toz ve kirden arındırılıyor, büyük fırınlarda hızlı bir kurutma işlemine tutularak şoklanıp soğuk hava odalarında stoklanıyor, rende edilip baharat ve yağla marine ediliyor, gıdaların ömrünü uzatmak, besin değerini ve lezzetini korumaya yardımcı olmak için de cam kavanozlara konularak sofralarımızdaki yerini alıyor. 
Kaja Natural Gıda' nın gıda işletmecisi olduğu Jr. Sous Chef markası bünyesinde: 
* Ketçap ve barbekü gibi organik soslar 
* Kapya biberli, kuru domatesli, zeytinli ezmeler
* Fesleğenli, kekikli ve napoliten gibi makarna sosları
* Domates püresi, domates salçası, menemen harcı gibi yemeklikler
* Deniz, Himalaya, kaya gibi tuzlar
* Taco, Fajita, Cajun gibi çeşniler 
* Nar suyu ile domates suyu gibi içecekler yer alıyor. 

Jr. Sous Chef markasından kullanmaya başladığım organik ürünleri yakından inceleyelim hadi..

İyi tarım uygulamaları ile mevsiminde olgunlaşıp kurutulan domateslerden elde edilen Zeytinli Bruschetta Ezme; kahvaltılarda, yemek öncesi iştah açıcı meze ve atıştırmalık olarak tüketilebildiği gibi poğaça, açma, börek, tost, sıcak ve soğuk sandviçlerde iç malzeme olarak da kullanılabiliyor. 
190 gr' lık cam kavanozda bulunan ve glüten içermeyen ezme içinde; Siyah Zeytin ( %32 ), Yeşil Zeytin ( %24 ), Zeytinyağı ( %19,2 ), Kuru Domates ( %10 ), Ayçiçek Yağı ( %8 ), Kapya Biber ( %3 ), Kekik ( %2 ), Deniz Tuzu ( %1 ), Sitrik Asit ( %0,8 ) bulunuyor.

Mevsiminde olgunlaşan domateslerin tamamen organik yöntemlerle üretilmesiyle elde edilen yoğun aromalı Kekikli Makarna Sosu; spagetti, erişte ve tüm makarnalarda, tencere yemeklerinde kullanılabiliyor. 
300 gr' lık cam kavanozda bulunan glütensiz sosun içeriğinde; Organik Domates ( %94,5 ), Deniz Tuzu ( %3,5 ) ve Organik Kekik ( %2 ) bulunuyor.

Mevsiminde ve güneşte olgunlaşan domateslerden ve organik biberlerden elde edilen Menemen Harcı biraz ısıtılıp üstüne istenen miktarda yumurta eklenerek tüketildiği gibi tüm tencere yemeklerinde ve mantı gibi soslu yemeklerde de kullanılabiliyor.
475 gr' lık cam kavanozdaki glütensiz Menemen Harcı' nın içinde; Organik Domates ( %88,5 ), Organik Biber ( %30 ), Organik Çiçek Yağı ( %3) ve Deniz Tuzu ( %2,5 ) bulunuyor.

Organik tarıma ayrılan ovalarda yer alan tarlalarda, mevsiminde ve güneşte olgunlaşan organik sertifikalı farklı domates türlerinin harmanlanmasıyla elde edilen Domates Püresi; tüm tencere yemeklerinde, mantı gibi soslu yemeklerde ve çorbalarda kullanılabiliyor.
475 gr' lık cam kavanozdaki glütensiz Domates Püresi' nin içeriğinde sadece Organik Domates ( %97,5 ) ve Deniz Tuzu ( %2,5 ) bulunuyor.

Organik ve iyi tarım ürünlerinden hazırlanmış, koruyucu, katkı maddesi, renklendirici içermeyen  Jr. Sous Chef ürünleri benim mutfağımdaki yerini aldı bile. Markanın ürünleri, Türkiye genelinde organik ve doğal ürün satışı yapan yerel mağazalarda ve işletmelerde mevcut. Bunun yanı sıra İstanbul Göktürk' te bulunan mağazalarında ürünleri yerinde inceleyebilirsiniz. Ayrıca www.jrsouschef.com üzerinden de sipariş verebilirsiniz. 

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım