Avilo Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı

Sıcak soğuk yemeklerin, mezelerin ve salataların vazgeçilmezi; cilt sağlığından kalp sağlığına, kilo kaybından sindirime, vücut için birçok faydası olan zeytinyağını ben de soframdan eksik etmiyorum ve de Avilo markası gibi özellikle tarımsal faaliyetleri olan işletmelerin zeytinyağlarını kullanmaya özen gösteriyorum.
Oktav Tarım Ürünleri Ltd. Şti.' nin tescilli markası olan Avilo Zeytinyağı, Türkiye' de e-ticaret sitelerinde en çok satan ve QR Koda sahip tek zeytinyağı markası aynı zamanda. Avilo' da, tüm ambalajların üzerinde satın alınan ürüne ait analiz raporu bulunuyor. QR kodu telefon ile taratarak bu rapora kolaylıkla ulaşılabiliyoruz.
1928 yılından beri zeytinyağı üretimi işinde olan Avilo' nun, İzmir Tire' de ve Bayındır' da başlayan zeytinyağı üretimi aslında 1840' lı yıllara uzanıyor. Ülkemizin önemli zeytin üretim bölgelerinden olan Küçük Menderes Havzasında zeytin yetiştiriciliği ve zeytinyağı üretimine başlayan firma, Kurtuluş Savaşımız süreci dahil faaliyetlerine ara vermiyor. Yıllar içerisinde zeytinyağı ticaretinin yanında bölgede üretilmekte olan pamuk, keten, susam gibi zirai ürünler de ticaret alanlarına girse de, zamanla ülkemizde üretimleri azalan ya da biten bu ürünlerden 1994 yılında çıkarak asıl meslekleri olan zeytinyağına kesin dönüş sağlıyorlar ve tek ürün olarak devam ediyorlar. Ve günümüzde, ülkemizin önemli ve önde gelen zeytinyağı firmalarına dökme zeytinyağı tedariki sağlamakla birlikte İspanya, İtalya, Portekiz gibi ülkelerdeki müşterilerine de kaliteli Türk zeytinyağı ihracatı gerçekleştiriyorlar.
Tire Organize Sanayi Bölgesi' nde 6000 metrekare açık alan üzerine kuru olan üretim tesisi, 2000 ton zeytinyağı stoklama, günlük 30 ton dolum kapasitesine sahip. Ulusal ve uluslararası *akreditasyon belgeleri bulunan tesisteki laboratuvar, ülkemizin en önemli zeytinyağı analiz laboratuvarları arasında gösteriliyor.
*UNİCERT tarafından , ISO 9001 ( Kalite Yönetim Sistemi ) ve ISO 22000 ( Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ) ile belgelendirilmiş, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı ( UZZK ) Kalite Yeterlilik Belgeleri
Özellikle kaliteli Natürel Sızma Zeytinyağı üretimine katkı sağlayan çiftçi aileler tarafından hasadı yapılan zeytinlerin tamamı, Güney Ege varyetesi olan ve genellikle yağlık zeytin olarak kullanılan memecik tipi zeytinlerden oluşuyor. Sızma Zeytinyağı için zeytinlerin hasadı kasım ayında yapılıyor. Zeytinler, yeşilden pembeye siyaha döndüğü sırada toplanıyor, her gün fabrikaya getiriliyor, 24 saat geçmeden tesislerde sıkılıyor, sağlıklı kaplara konuluyor, hijyenik krom tanklarda saklanıyor, üretim aşamasından önce 40' tan fazla kimyasal ve duyusal analizden geçiyor, tadımları alanında yetkin tadım uzmanlarınca test ediliyor ve son sistem filtrasyon ve dolum tesislerinde el değmeden, hava ile temas etmeden ambalajlanarak tüketicilerin sofralarına ulaştırılıyor.
Üretim esnasında ısıtma işlemi zeytinyağı içerisindeki pek çok faydalı vitamin ve mineralin kaybolmasına neden olduğundan, Soğuk Sıkım yöntemi ile üretilen zeytinyağlarında zeytin hamuru en fazla 27 dereceye kadar ısıtılıp, hamuru mekanik yöntemlerle sıkıldığı için daha az ama daha sağlıklı ve kaliteli zeytinyağı elde ediliyor.

Doğrudan tüketime uygun olan Natürel Sızma Zeytinyağı' nın serbest yağ asitliği, oleik asit cinsinden her 100 gramda 0.8 gramdan fazla olmuyor. Duyusal testte meyvemsiliği 0' dan büyük ve kusursuz olan Sızma Zeytinyağı özellikle çiğ tüketim için kullanılıyor.
Avilo ürünleri, 3 ay süren yoğun geliştirme çalışmaları sonunda, ülkemizin ve dünyanın ilk 3 kat kraft malzemeli ( esmer renkli, dayanıklı ambalaj kâğıdı ), tutamaç destekli ve şerit takviyeli, darbe ve hasara azami dayanıklılık gösterecek şekilde üretilen kargo kutusu ile tüketicinin adresine teslim ediliyor. 

Markanın Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı haricinde 1,2,3,5 litrelik ambalajlarda Riviera, Erken Hasat Filtresiz Soğuk Sıkım Sızma ve Soğuk Sıkım Natürel Birinci Zeytinyağı çeşitleri de bulunuyor. Avilo sayfasında dönem dönem çok güzel kampanyalar ve 2' li, 3' lü, 4' lü ve 6' lı set şeklinde avantaj paketleri de var. Sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir beslenme için siz de sofralarınızdan kaliteli ve analizli Avilo Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı' nı eksik etmeyin..

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım