Saç Dökülmesi ve Saç Sorunlarına Karşı Bioxcin Aqua Thermal Biotin Şampuan

Saç dökülmesi son 5-6 aydır kelimenin tam anlamıyla kabusum oldu çıktı. Tabi bu sorunun, içsel ve dışsal birçok nedeni var. İçsel takviye için aldığım biotinin yanında, bir de biotin içerikli şampuanları da destekleyici ürün olarak kullanıyorum. Bu dış destek ürünlerden biri de Bioxcin Aqua Thermal Biotin Şampuan.
Saç ve cilt sorunlarına doğal ve bitkisel aktiflerle çözüm bulmayı amaçlayan Biota Bitkisel İlaç ve Kozmetik Laboratuvarları' nda üretilen Bioxcin Biotin Şampuan ile ilgili '' sadece saç dökülmesine karşı değil tüm saç ve saç derisi sorunlarına çözüm sunar. İçeriğindeki yüksek silisyum ve yoğunlaştırılmış Biotin ( Vitamin B7 ) ile saç ve saç derisine sağlığını geri kazandırır. Saç vitamini olarak da bilinen Biotin, zayıflamış saçları besleyerek güçlendirir, saç tellerine canlı ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. İçeriğindeki Termal Su, saçlı deriyi nemlendirir ve yatıştırır '' şeklinde açıklama var ambalaj üstünde. 

Şampuan için ayrıca '' düzenli kullanımla saç derinizi ve saçınızı temizler, korur ve nemlendirir. Biotin, yeni saç oluşumu için gerekli sağlıklı ortamı yaratır, saç miktarını arttırır ve saç köklerini besleyerek saç tellerini kalınlaştırır. İçeriğindeki vitaminler ( B7, B6, B5, B3, B1 ) ve mineraller ile saçları besleyip saçların canlı, güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar '' şeklinde açıklama var web sitelerinde.
Aqua Termal Seri ürünlerinde, Bolu Göynük ve Bursa Osmangazi olmak üzere iki farklı özellikte termal su kullanılmış. Her iki termal suda bulunan Probiyotikler, cildin doğal bariyerini güçlendirip saçı ve saçlı deriyi beslerken; aynı zamanda aktif ve sağlıklı saç folikülü sayısında artışa yol açıyormuş. Dermatolojik olarak test edilmiş şampuanın pH'ı, saç ve cilt pH'ı ile uyumlu imiş. Tüm saç tiplerinin kullanımına uygun olan, en hassas saç derisinde bile güvenle kullanılabilen ve hipoalerjenik olan şampuan, parfümden kaynaklı alerjenler, renklendirici, paraben, ftalat, sabun, alkol, SLES/SLS içermiyor.
Yoğun saç dökülmesine karşı gösterdiği olumlu sonuçlar nedeniyle sürekli kullanımı tavsiye edilen 300 ml.lik şampuan, ıslak saça hafifçe masaj yaparak uygulandıktan sonra, saçta 1-2 dakika bekletilip iyice durulanıyor.
Şampuanın ilk olarak kapak mekanizması dikkatimi çekti. Gereksiz şampuan kullanımının önüne geçmek için bir sıkımda yeteri miktar şampuan gelecek şekilde ayarlanmış sanki. Saydam renkli şampuanın akışkan bir yapısı, hafif ve hoş bir kokusu var. Şampuan saçı sertleştirmiyor aksine yumuşattığını bile söyleyebilirim. Saçı derinlemesine temizleme, saç derisini arındırma anlamında etkili olan şampuan, kepeklenme, yağlanma, ağırlaştırma yapmadı. İçerik olarak da şampuanı sevdim ben. Saç dökülmesi konusuna gelirsek, kullandığım 1 şişe şampuan, objektif bir gözlem yapmak için ne yazık ki yeterli olmadı. Açıklamada belirtildiği gibi bu tür ürünlerin düzenli ve uzun süreli kullanılması gerekiyor gözle görülür etkisinden bahsetmek için. Uzun vadede, düzenli kullanırım diyenler için, sadece eczanelerde satışı olan Bioxcin Biotin Şampuan' ın satış fiyatının ortalama 45-50 TL civarı olduğunu da yazayım hemen..
yeşimlehertelden