Hedefim Sensin

Evimin yakınındaki bir AVM' de bulunan sinema salonunun ilk seans ücretinin cüzi bir rakama olmasından dolayı, bu ara elimden geldiğince vizyon filmlerini izlemeye çalışıyorum. Öyle vizyona girer girmez gidip izleyeyim diye bir merakım olmadığından, bazen izlediğim filmlerin yazısını da ya vizyondan kalkmak üzereyken ya da kalkmışken yazma fırsatım oluyor. Aynen Hedefim Sensin gibi..
30 Kasım 2018' de vizyona giren komedi türündeki film yaklaşık 112 dakika sürüyor. Filmin yönetmeni Kıvanç Baruönü, yapımcısı Necati Akpınar, senaristi Ata Demirer. Oyuncu kadrosunda ise; Ata Demirer ( Zekeriya Taştan ), Demet Akbağ ( Hafize ), Gonca Vuslateri ( Leyla ), İlker Aksum ( Yarım Hasan ), Tarık Ünlüoğlu ( Adnan ), Erkan Can ( Cavit ), Hakan Salınmış ( Temel Kaptan ), Hande Dane ( Fatma ) bulunuyor.
Filmin konusu kısaca şöyle; Zekeriya Taştan kendi yaptığı çiğ köfteleri İstanbul sokaklarında satarak geçimini sağlayan bir sokak satıcısıdır. Fakat biraz geveze olmasından dolayı zaman zaman başına olmadık işler gelir. Yine çiğ köfte sattığı bir akşam, onun çiğ köftelerinin müdavimi olan tanıdık birini görüp yanına gider. Masadakiler ağır abi denilen tiplerdir ve tarihi bir sikkenin alışverişini yapmaktadırlar. Zekeriya' nın tutamadığı çenesi yüzünden ortam biranda karışır, silahlar patlar ve sonuçta sikke de Zekeriya da ortadan kaybolur. 
Peşine takılanlardan kurtulmak için rastgele bir otobüse atlar ve kendini Gökçeada' da bulur. Gökçeada' da yalnız kendi hayatında değil ada sakinlerinden Hafize, Leyla ve Yarım Hasan' ın da yaşamlarında değişikliklere yol açar. Ve aşkı bulur. Zekeriya adaya bir hareketlilik getirir getirmesine de İstanbul' daki ağır abilerin adaya gelmesi de uzun sürmez..
Filmin senaryosunu da yazan Ata Demirer başta olmak üzere Demet Akbağ, Gonca Vuslateri ve İlker Aksum rollerinin hakkını verip insanı eğlendiriyorlar. Özellikle Ata Demirer girdiği her tiplemede oyunculuğunu bir kez daha gösteriyor. Filmde argo çok kullanılmasa bile bel altı espriler yer alıyor tabi ki de. Filmin sonu aslında baştan belli olan türlerden. Çok büyük beklenti içinde olmadan sadece eğlenmek, tebessüm etmek ve keyifli birkaç saat geçirmek isterseniz, vizyondan kalkmadan önce değerlendirebilirsiniz..
yeşimlehertelden