National Geographic Kids Eşsiz DinoPedi

Bir önceki 9.Kadıköy Kitap Günleri paylaşımımda maaile Haydarpaşa Garı'ndaki kitap etkinliğine özellikle Egemen ve Derin için gittiğimizden,Egemen için bu Dino-Pedi kitabını,Derin için de Harika Pembe Çıkartma Kitabım adlı kitabı aldığımızdan,benim de çok ilgimi çeken Dino-Pedi için ayrı bir paylaşım yapmayı istediğimden bahsetmiştim.Ve şimdi işte o paylaşımımı yapıyorum.
Egemen'in dinozor kitaplarına karşı ayrı bir ilgisi var.Kitap günlerinde de en çok dinozor kitabının olduğu stantlarda uzun uzun bu türleri inceledi.Kitap evi çalışanı,Egemen'in baktığı ve beğendiği kitaplar arasında karar verememesi üzerine,şimdiye kadar hazırlanmış en kapsamlı dinozor kaynağı olan bu Dino-Pedi'yi tavsiye etmişti,''bu kitabı alırsanız başka bir dinozor kitabına ihtiyacınız olmayacak''diyerek.
Orijinal adı The Ultimate Dinopedia olan kitap Türkiye'de Beta Kids Yayınevi tarafından satışta.Çocuklar İçin Bilim Kitapları kategorisindeki kitabın ilk yayınlanma tarihi 2010.Bu da 2015 yılına ait 3.baskısı.Yazarı:Don Lessem,çizeni:Franco Tempesta,önsözü:Rodolfo Coria,çevirmeni:Müşfik B. Konuk olan kitap A4 boyunda,sert kapak,kuşe kağıda basılı,toplam 272 sayfa.
Eşsiz Dinopedi dinozor dünyasının en eksiksiz,en güzel ve en güncel sunumu.Göz alıcı resimlerle ve şaşırtıcı fantastik bilgilerle dolu olan kitap en yeni ve en havalı paleontolojinin bir kesiti.Bilinen en küçük,en büyük,en hızlı ve en yavaş dinozorlar ve dinozorlar ile ilgili yapılmış en büyük hataları öğrenebileceğiniz,en büyük dinozor savaşlarının galiplerini görebileceğiniz ve çok daha fazlasını keşfedeceğiniz kitap 4 bölümden oluşuyor.
Dinozorları Keşfetmek isimli 1.bölümde,Dinozor Nedir? Dinozorların Dünyası,Dinozor Habitatları,Fosiller Nasıl Oluşur? Dünyada Yaşam,Dinozorların Soy Ağacı gibi 16 farklı konu başlığı bulunuyor.
2.bölümde Eoraptor,Herrerasorus,Okasarus,Karnotorus gibi 32 farklı Etobur'un türleri ve yaşamları ile ilgili bilgiler yer alıyor.
3.bölüm de ise Huayangosorus,Stegosorus,Skutellosorus,Gastonya gibi 43 farklı dinozora ait tür ve yaşam bilgileri var.

4. ve son bölüm ise Dino sözlük.Bu sözlük bölümünde de şimdiye kadar bilinen tüm dinozorlar İngilizce isimlerine göre alfabetik olarak sıralanmış.
Bu kitap çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de ilgisini çekecektir eminim.Şahsen benim çekti.Yaz tatilinde Egemen'den fırsat bulursam ben de okumayı düşünüyorum.Eğer siz de dinozorları seviyorsanız bu kitap tam size göre o zaman..Eğer çocuğunuz da dinozorları çok seviyorsa belki de çok güzel ve faydalı bir karne hediyesi bile olabilir...