Dr. Oetker Çikolatalı Fondü

Fondü (Fransızca Fondue olarak geçer) aslen İsviçre, Fransa ve İtalya'ya özgü eritilmiş peynire uzun çubuklar yardımıyla ekmek batırılarak yenilen bir yiyecektir. Fondüyü daha önce gittiğim 1-2 kafenin menüsünde görmüş, merak etmiş ama deneyememiştim. 

Biz onu böyle erimiş çikolata içine çubuklarla batırılıp yenen meyveler olarak tanıyoruz sanırım. Sizi bilmem ama ben öyle sanıyordum en azından. Fondü, altında tealight denilen ufak mumlarla, ısıya dayanıklı bir kap içinde eritilen çikolata, uzun çubuklar ve meyve dilimleriyle yapılan bir servis şeklinden oluşuyor.
görsel bilgi amaçlı çikolatalı fondü servisi 
Dr. Oetker sayesinde evde, pratik bir şekilde çikolatalı fondüyü test etme şansım oldu. 1,5 çay bardağı (yaklaşık 150 ml) sütü bir kaba alıp orta ateşte pişiriyorsunuz, kaynayınca altını kapatıp beklemeden fondü paketini içine boşaltıyorsunuz, 1 dakika süreyle el çırpıcısıyla karıştırıyorsunuz (El çırpıcısı yoksa yemek çatalıyla da seri bir şekilde karıştırılabilir), 2 dakika kadar arada karıştırmaya devam ediyorsunuz ve bu kadar. Bu ürün fondü setinde kullanmaya da müsait. Yaklaşık 5 dakikada işte sana en pratiğinden, en ekonomiğinden çikolatalı fondü.
Ben meyve olarak çilek ve muz kullandım, dilerseniz kivi, ananas, portakal, üzüm gibi meyveler ya da marshmallow ile de deneyebilirsiniz siz. Çikolatalı fondü bildiğin çikolatalı puding tadında, ağızlara layık. Çikolata meyve ile birleştiğinde daha bir leziz oluyor tabi ki. Kalan erimiş çikolatayı da biraz soğuyunca puding niyetine kaşıkla afiyetle yedim. Öyle de beğendim. Siz de fondü nedir, nasıldır merak ettiyseniz dışarıda onlarca para harcamadan hem de pratik bir şekilde ister kendiniz ister misafirleriniz için bu görsel şölenden hazırlayabilirsiniz.