Aslında hazır paket ürünleri kullanmayı Egemen ve Derin'in doğumundan sonra kullanmama taraftarı olsam da arada sırada gelen ürünleri test etme, deneme babında yapıyorum. Dr. Oetker'in brownili pudingini de bu amaçla yaptım. Pudingin kıvamından dolayı kek ve puding ikisi bir arada nasıl olacak diye biraz merak ettim başlamadan önce ama yapınca çok da güzel oldu. 485 gramlık paketin içindeki toz karışımın enerji, besin değeri ve toz karışımın içeriğini aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz..
Paketin içinden un ve puding olmak üzere 2 poşet çıkıyor. Tarife, puding için 3,5 su bardağı süt, 100 gr tereyağı, browni için 1 yumurta, 5 yemek kaşığı su, 75 gr. tereyağı ilave ediliyor. Kalıp önerisi olarak 24 cm çapında kelepçeli kalıp yazılmış ama benim kalıp biraz sızdırma yapınca kare cam fırın kabı kullandım.
Önce pudingi tarife göre yapıp cam fırın kabına döktüm. Üstüne browni karışımını koyana kadar biraz soğuması gerekiyor pudingin. Puding soğurken yine tarife göre browni karışımını hazırlayıp biraz soğuyan pudingin üstüne yaydım.
Belirtilen sıcaklık ayarında ve sürede fırında pişirdiğim brownili pudingi oda sıcaklığında kısa bir süre, buzdolabında ise yaklaşık 2 saat kadar beklettim. Cam fırın kalıbında dilimleme ve servis biraz zahmetli oldu, paketteki fotoğraf gibi üçgen bir dilim çıkartamadım ama olduğu kadar diyelim artık. Brownili puding buzdolabında kaldığında puding tam kıvamına gelmişti ama keki de biraz sertleştirdi o süre. Yine de bu iki tat bir araya gelince ortaya leziz ve hafif bir tatlı çıkmış oldu.