Ordu Belde Otel

Tüm sahil şeridi boyunca denize girmek için plajlar olsa da,2014 senesinde yaptığımız Ordu seyahatimizde değişiklik olsun diye gittiğimiz Ordu Belde Hotel havuzu bugün yeşimlehertelden blog yazım benim.O sene ben,Egemen,Derin üçümüz uçakla gelmiştik Ordu'ya,Samsun havaalanı üzerinden.Henüz ORGİ (Ordu-Giresun)havaalanı açılmamıştı.Engin de işlerini ayarlayıp çok sonradan gelmişti yanımıza.Bir süre köyde dedemin evinde annemlerde,bir süre de Perşembe sahilde ablamda kalmıştık.Bu havuz gezimiz de ablamda kaldığımız zamana denk gelmiş,beraber güzel bir gün geçirmiştik.
1990 yılında yapılan Belde Otel,Ordu merkeze 1 km mesafede.4 yıldız işletmesine sahip otelde 88 oda var.Konaklama sistemi oda ve kahvaltı şeklinde,kahvaltı harici tüm yiyecekler,içecekler ücretli.Otelde buhar odası,oyun salonu,otopark,şok havuzu,sauna,açık havuz,hamam,fitness center,toplantı salonu,çamaşırhane hizmetleri var.Otel düğün,sünnet,doğum günü,konser,özel toplantı gibi organizasyonlar için de kullanılıyor.

Belde Otel denize sıfır konumda olmasına rağmen kumsalı biraz kayalık ve deniz de biraz yosunlu olduğundan denize girmek için plajı yok ama onun yerine Karadeniz manzarası eşliğinde yüzebileceğiniz ve güneşlenebileceğiniz yetişkinler için yarı olimpik bir havuzu bir de çocuk havuzu var.
Bir yanda Karadeniz,bir yanda ağaçlık tepelikler,bir yanda deniz kokusu,bir yanda orman kokusu.Manzara güzel olmasına güzel de Karadeniz havası hiç belli olmuyor.Aynen bizim o gün Belde Otel'in havuzuna gittiğimiz gün olduğu gibi.Havuza geldiğimizde açık ve güneşli bir hava vardı ama birkaç saat sonra hava birden kapalı,bulutlu,hafiften serine döndü.Biz keyfimizi bozduk mu peki?Tabiki hayırrr.....
Otelde havuzu kullanan misafirler için yemek anlamında restoran ve kafe bölümü var.Biz restoran kısmında değil havuz başındaki kafede atıştırmalık olarak yedik yemeğimizi.Bu havuz bar bizim gittiğimiz seneden sonra bir elden,tadilattan geçip yenilenmiş.Aşağıdaki ilk fotoğrafta 2014 senesine ait eski hali,2. fotoğrafta 2015 senesine ait yenilenmiş hali var havuz barın.En azından daha modern ve şık bir görünüme kavuşmuş bence.
Havuz barda bulunan kafe bölümünde Ordu'ya özel büyük tost ekmeğiyle yapılan Ordu tostu,makarna,pizza,burger,patates kızartması gibi yiyecekler,çay,kahve,kola,meyve suyu gibi içecekler ve aynı zamanda alkollü içecekler servis ediliyor.Öğle saati olduğundan tercihimizi hafif olsun diye Ordu tostundan yana kullandık biz.Dediğim gibi tost ekmeği bizim bildiğimiz normal standartlarda olmadığından yeterince doyurucu oldu.
O gün kısmetimize hava açmadığı ve güneş kendini çok göstermediği için havuz kapanana kadar kalmadık burada.Biraz Karadeniz'i seyrettik,biraz manzaraya karşı fotoğraf çektirdik.Hava kapalı ve bulutlu olunca Karadeniz'de ismi gibi karaya bürünmüştü sanki..
Kapanış fotoğrafını Karadeniz ve havuz manzarası eşliğinde,Egemen ve Derin ile otelin 1.katındaki terasından yapıyor ve ayrılıyoruz otelden.Bu fotoğrafın çekildiği 2014 senesinde Derin 1,5;Egemen 4,5 yaşındaydı..
Unutmadan Ordu Belde Otel havuz kullanımıyla ilgili bir kaç bilgi yazayım hemen.2016 senesi havuz sabah 10:00 akşam 18:00 saatleri arası açık.Hafta arası hafta sonu havuz giriş ücreti aynı:30 TL.7-12 yaş 25 TL,7 yaşa kadar ücretsiz.

Ordu Belde Otel
Adres: Kirazlimanı Mahallesi. No:4 Ordu
Telefon: 0452 214 39 87
Web: http://ordu-belde-otel.hotelrunner.com
Facebook: https://www.facebook.com/beldeotel

Otele gelişimiz havuzu kullanmak amaçlı olduğundan konaklama,restoran ve diğer hizmetlerle ilgili bir görüş bildirmem yanlış olur.Biz otele girip resepsiyonda havuza giriş işlemlerimizi yaptırdık ve havuzun olduğu yere geldik.O yüzden yorumum havuzla alakalı olacak.Ordu'da denize sıfır konumda bulunan ender otellerden biri olduğundan manzara da güzel doğal olarak.Karadeniz'in havası güzel,güneşli ve açıksa eğer havuzdan da keyif alınabilir.Bizim gittiğimiz gün havanın kapalı olmasından mı yoksa hafta arası olmasından mı bilmem havuz tenhaydı,bu da bizim işimize geldi tabi ki.Sonuç olarak genel anlamda kalite,hizmet,servis,hijyene eh işte diyebileceğim;manzarasını beğendiğim;biz bize eğlendiğimiz,keyifli bir havuz günümüz oldu...