Üsküdar Kitap Fuarı

Anadolu Yakası'nın en büyük kitap fuarı olma özelliği taşıyan, kitap severlerin buluşma noktasının Üsküdar olması düşüncesiyle hayata geçirilen ve bu sene 2.'si gerçekleştirilen Üsküdar Kitap Fuarı'nda 100'den fazla yayınevi, 24 konuşmacı yazar yer alıyor. Fuarda ayrıca 200 yazar imza günü düzenliyor.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Kitap Fuarı, çadır ve bina içi olmak üzere 2 alana kurulu. 
Kültür Merkezi'ne girişte hemen bahçeye kurulan çadırdaki kitap fuarı Salon A olarak geçiyor. Fuarın en kalabalık yeri de bu alan. Salon A'daki fuar alanına 44 yayın evi stant kurmuş. Çadır alanda, karşılıklı 2 giriş çıkış kapısı ve girişlerde klimalar olmasına rağmen içerisi biraz sıcak ve bunaltıcı geldi bana. Sabah saat 11:00 gibi fuardaydım, fuar alanı birçok kitapseveri misafir etmeye başlamıştı bile. Benim gibi çocuğuyla gelenler, okullarıyla topluca gelen öğrenciler, gençler, kitap kurtları her kesimden ziyaretçisi vardı fuarın. Fuarda 7'den 70'e herkese, her keseye hitap edecek türde kitap mevcut.
Bu alanı dolaştıktan sonra girdiğimiz kapının tam karşısındaki kapıdan dışarı çıktığımızda da Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi binası içine kurulu ve Salon B diye isimlendirilen fuar alanına geçtim Derin ile. Salon B'deki fuar alanına ise 30 yayın evi stant kurmuş. Buradaki kitap fuar alanı çadırda kurulana göre daha serin nispeten. Ama yerleşim düzeni biraz karışık. Çadırın stant yerleşimi tüm yayın evleri yan yana dizili olduğundan daha nizami gibi geldi bana ama bina içine kurulu olan bu kitap fuarı alanında yayın evleri değişik noktalarda stant açmış olduğundan böyle bölük pörçük sanki. Çadıra göre daha az yayın evi var bir de unutmadan yazayım.
Derin kitap fuarında çocuk kitapları ile ilgili stantları teftiş edip, kitapları bol bol ellerken. Derin için kitap fuarından Yuka Kids yayınlarına ait Paş Tamamlama Kartları aldım. 33 parçadan oluşan bu sette 3 parçalı kartlar dikkat toplama, el-göz koordinasyonu, parça-bütün ilişkisi kurma kazanımlarına yönelikmiş. Piyasa fiyatı 25 TL olan bu kartları fuardan 15 TL'ye aldım ben.
Fuar alanını gezerken İhlas Vakfı'na ait bir görevli bana bir poşeti hediye etti. İçeriğine eve gelince bakabildim. İçinden 2016 İstanbul Ramazan imsakiyesi, İhlas Vakfı bülten dergisi ve Hakikat Kitabevi Yayınları'na ait Şevahid-ün Nübüvve: Peygamberlik Müjdeleri isimli bir kitap çıktı.

Kitap okumayı severim, her ne kadar Egemen ve Derin'in doğumlarıyla okumam sekteye uğramış olsa bile mini bir kütüphanem vardır. İçinde daha ziyade dini, tarihi, romantik romanlar, hikayeler olan kitaplığıma dahil ettim hediyelerimi.

28 Mayıs'ta başlayan Üsküdar 2. Kitap Fuarı 4 Haziran'da son kez kapılarını açacak. Kitap severler, kitap kurtları bu fuar tam size göre, son gün de olsa yarın güzel bir kitap şöleni sizi bekliyor olacak Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi
Adres: Selamiali Mahallesi. Gazi Caddesi. No:12/1 Bağlarbaşı-Üsküdar
Telefon: 0216 651 93 95