Kocan Kadar Konuş Diriliş - Film


Kocan Kadar Konuş: Diriliş, ilki 2015 senesi mart ayında vizyona giren Kocan Kadar Konuş filminin devamı niteliğinde. Bu devam filmini izlemeden önce ilk film olan Kocan Kadar Konuş'u da izlemenizi tavsiye ederim, böylece olayların gelişimini daha iyi anlarsınız. Ama ben yine de ilk filmin özetini şöyle bir hatırlatayım size: Kendinden küçük kuzeninin dahi dünya evine girdiği, kendisinin idealleri ve hayalleri olsa da ümit ettiği beyaz atlı prens ve aşkı bir türlü bulamayan 30 yaşındaki Efsun, kendi olmasında önemli bir figür olan babası, ''Erkek nasıl kafeslenir'' konusunda ihtisas yapmış olan anne ve anneannesi, teyzesi ve kuzenleri ile yaşıyordur. Çevresinin baskısına rağmen tek başına mutlu ve mesut bir yaşam süreceğine inanan Efsun hiç beklemediği bir anda yıllardır unutamadığı lise aşkı Sinan ile karşılaşır.

Şebnem Burcuoğlu'nun aynı adlı romanından sinema filmi olarak çekilen, 2016 senesi ocak ayında vizyona giren filmin oyuncu kadrosunda: Ezgi Mola (Efsun), Murat Yıldırım (Sinan), Nevra Serezli (Efsun'un anneannesi Peyker), Gülenay Kalkan (Efsun'un annesi Gönül), İsmail İncekara (Efsun'un babası Oktay), Hümeyra (Sinan'ın babaannesi Cavide), Nilgün Kasapbaşoğlu, Eda Ece, Begüm Öner, Gül Arıcı, Muhammet Uzuner, Baran Erdoğan, Hakan Salınmış ve Enis Arıkan yer alıyor. Film 1 saat 40 dakika sürüyor.
Kocan Kadar Konuş Diriliş filminin konusu: Film bir düğün sahnesiyle başlıyor. İki aile düğünün yapılacağı yere gelmiştir ama Efsun ortalıkta yoktur. Efsun, kendini bir odaya kapatıp ağlamakta ve ''Bu hale nasıl geldik biz'' diye kendi kendine sormaktadır.

Bu sorusunun cevabını da olayların en başından itibaren kendi anlatmaya başlar. Efsun gözlerini hastanede açmıştır. Kendi bir odada, büyük aşkı Sinan bir odada yatmaktadır. Film bu sahnede serinin ilk filminin son sahnesine geri dönüş yapıyor. İlk filmi seyrettiyseniz eğer filmin son sahnesinin bir asansörde Efsun'un Sinan'a evlilik teklifi etmesiyle son bulduğunu hatırlarsınız. İşte o asansör düşmüş, her ikisi de hastaneyi boylamıştır. Bu vesileyle gayri resmi de olsa iki ailenin fertleri birbiriyle tanışmış olur.
Bu kaza sonucu Efsun, Sinan'ın otoriter, dominant, katı babaannesi Cavide Ünver ile de tanışır. Cavide her ne kadar torununu çok sevse de Efsun'u gelin olarak istememekte, ailesini de kendilerine denk görmemekte ve bu izdivacı istememektedir. Hastane çıkışı Efsun'un anneannesi Peyker ve Sinan'ın babaannesi Cavide'nin karşı karşıya gelmesiyle iki aile için tanışma fırsatı doğmuştur. Cavide onları memleketleri Sakarya Taraklı'daki Ünver konağına davet eder.

Efsun hariç tüm aile hazırlıklara başlamıştır. Alışverişler yapılır, güzellik maskeleri hazırlanır, bavullar tamamlanır, trenle Taraklı'ya Ünver Konağı'na gelinir.
Tüm bu koşturmacada Efsun sadece Sinan ile birlikte olmak istemektedir. Sinan'ın parmağına taktığı ufacık bir ip parçası bile onu mutlu etmeye yeterken özellikle annesi, anneannesi onun parmağında tek taş görmek istemektedir. Yine Peyker anneannenin araya girmesiyle kız isteme günü kararlaştırılır.

İstanbul'a döndüklerinde ailenin kadınları isteme merasimi için hazırlıklara başlar, yeni mobilya siparişi verilir, alışveriş yapılır. Hatta ünlü bir astrologa gidilir, düğün için en uygun tarihi astrolog belirler. Düğün 25 Ağustos'ta yapılmalıdır. Tüm bunlar Efsun'un iradesi ve isteği harici gelişirken Efsun normal yaşantısına devam etmeye çalışır.
Ve düğün için hazırlıklar başlar. Her şey Peyker ve Cavide'nin istediği şekilde olmaktadır. Organizasyon, düğün yeri, davetiyeler, hatta gelinlik bile. Efsun sadece olan biteni seyretmektedir. Düğün günü gelmiş, her iki aile düğünün yapılacağı yerde toplanmıştır. Herkeste bir telaş ama kimse Efsun'un gerçekten ne istediğini, ne hissettiğini hiç sormamıştır.

İşte tam bu aşamada filmin başındaki sahneye bağlanıyor film. Efsun kendini bir odaya kapatmış ağlıyor, olan bitenin muhasebesini yapıyordur. Efsun ve Sinan için karar zamanıdır. Yolları ayrılacak mı yoksa hikaye mutlu sonla mı bitecek? İzleyip görün bakalım neler olacak?
Kocan Kadar Konuş'un ilk filmini de seyrettiğimden ikincisini de seyretmek eğlenceli olur diye düşünmüştüm. Düşündüğüm gibi de oldu. Yer yer komedi, yer yer romantizm dolu filmi sıkılmadan, tebessümle izledim. Biraz gülmeye, neşelenmeye, içinde küfür, argo olmayan bir aile filmi seyretmeye ihtiyacınız olursa Kocan Kadar Konuş: Diriliş'i tavsiye edebilirim. Tabi hep söylediğim gibi renkler ve zevkler tartışılmaz. Kiminin beğendiği kimine saçma gelir, kimi çok eğlenirken kimi çok sıkılır. Artık kararı siz verirsiniz.