Ren Moroccan Rose Otto Duş Jeli

Ren Moroccan Rose Otto Duş Jeli ile tanışmam, lazer epilasyon için gittiğim merkez sayesinde olmuştu. Merkezdeki güzellik uzmanı, göğüs dekoltem ve sırt, omuz çevremdeki tek tük sivilcelenmeler için tavsiye etmişti bu ürünü.

Dünyaca ünlü İngiliz markası olan Ren'in, 12 yıldır Instyle güzellik ödüllerinde en iyi duş jeli ödülünü kazanan, dünyanın en pahalı ve önemli esansiyel yağlarından biri olan Moroccan Rose Otto Oil (Fas Gülü Esansiyel Yağı) ile formüle edilmiş hoş kokulu ve nazik formlu vücut yıkama jeli bu. Cildi derinlemesine temizliyor, besliyor ve yumuşatıyor. Hoş gül kokusu ile rahatlık hissi veriyor. Bütün cilt türleri için üretilmiş bu ürün kuru, nemsiz ve hassas ciltlerin günlük temizleme ihtiyacını karşılarken vücudu nemlendirerek tazelik hissi bırakıyor. 
Bu vücut yıkama jelinin birkaç özelliğinden bahsetmek istiyorum:
- Fas gülü yağından elde edilen Otto Gül Yağı, vücudu nemlendiriyor, iltihaplanmayı, stresi azaltıyor, aynı zamanda antiseptik ve anti-inflamatuar (mikrop kıran ve iltihap giderici) bir hücre yenileyici olan yağ egzama gibi cilt hastalıklarını yatıştırıyor, kesikleri ve yanıkları iyileştiriyor ve şişliği azaltıyor.
- Mayadan elde edilen Beta Glukan, kızarıklığı ve tahrişi azaltıyor, cildi rahatlatıyor. 
- Doğal şekerlerden elde edilen Prebiyotik Oligosakkaritler, iyi bakterileri destekleyerek cildin savunma bariyerini koruyor ve muhafaza ediyor. 
- Nepal limon otundan elde edilen B Karyofilin, stresi azaltıyor ve yatıştırıyor.
- Neroli Çiçek Suyu, ferahlatıyor, saflaştırıyor ve temizliyor.
- Papatya Çiçek Suyu, yatıştırıyor ve cildi rahatlatıyor.
REN markası ürünlerinde sadece % 100 bitki ve mineral kaynaklı aktif maddeler kullanıyor. Ürünler sentetik madde, Petrokimya, Sülfatlar, Paraben, Sentetik Koku, Sentetik Renkler, TEA, DEA, Glikoller Silikonlar ve Pegs gibi yapay madde içermiyor.
Kokusuz ve şeffaf renkte olan vücut jeli 200 ml ebadında. 200 ml tamamen bitene kadar sadece bu ürünü kullandım banyo ve duş esnasında. Bu ürünü, çift taraflı canlandırıcı banyo kesesiyle beraber, özellikle sivilce olan bölgelere hafif kese yaparak kullandım. Her kullanım sonrası cildimi ferah hissettiğimi ve uzun bir kullanım sonrası da sivilcelerde hafiften bir sönme ve azalma olduğunu fark ettim. Ama jel bitince bana göre biraz yüksek olan fiyatından dolayı yenisini alıp kullanmadığım için sivilce oluşumu yine aynen olduğu gibi devam etti.
İçinde çok fazla kimyasal bileşim olmaması bir artı bu vücut yıkama jeli için. 200 ml ebadı da uzun süreli kullanım için ideal. Kullandığım dönemde beni rahatsız eden olumsuz bir özelliği olmadı. Özellikle dekolte ve sırt bölgesi sivilcelerimde çok hafif de olsa bir sönme, azalma gözlemlemiştim ama açıkçası fiyat aralığı tekrar alıp kullanabilirim diyeceğimden fazla bu ürün için. Ren Moroccan Rose Otto Duş Jelinin kozmetik mağazalarında satışı yok. Şu an için sadece bazı eczanelerde satışı yapılıyor. Merak eden ya da kimyasal bazlı kozmetik ürün kullanmak istemeyen varsa alıp kullanabilir diyebilirim sadece.