Türkiye'nin İlk Snapchat Sergisi

Bu sergiden de aldığım bir e-posta sayesinde haberim olmuştu ama gidip gezememiştim. Geçenlerde işim dolayısıyla Capitol Alışveriş Merkezindeydim, fırsattan istifade sergiyi de gezme imkanım oldu.
Sergiye geçmeden önce bilmeyenler, ilk defa duyanlar için şöyle ufacık bir bilgi yazayım. Snapchat, kullanıcıların fotoğraf, video çekebildikleri, bunların üzerine not ekleme imkanı olan ve tüm bunları belli bir süreliğine paylaştıkları (1-10 saniye) bir sosyal mesajlaşma platformudur. En önemli özelliklerinden birisi, gönderdiğiniz mesajın, belli bir süreliğine karşı tarafta görünmesidir. Karşı tarafın kaç saniye göreceğini siz belirlersiniz. Gönderdiğiniz iletiyi alan kişi, ekranına dokunarak açar, belirlenen süre boyunca içeriği görüntüler ve sonra Snapchat aracılığıyla hiçbir türlü tekrar açamayacağı şekilde ileti silinir.
Ben Snapchat uygulamasını duymuştum ama telefonuma indirmiş ya da kullanmış değilim. Akıllı telefonlarda uygulama olarak indirilebiliyor Snapchat.

Snapchat'i çok seven ve Snapchat uygulamasında oldukça fazla takipçisi olan, aynı zamanda moda blogger’ı olan Onur Erol'un snapchat çizimleri bu sergide hayat bulmuş. Paylaşımdan çok kısa bir süre sonra silinen snapchat paylaşımlarının ömrünü uzatıp, ölümsüzleştirerek alternatif bir sergi yaratmak fikrinden yola çıkan Capitol Avm de Türkiye'de bu anlamda bir ilki gerçekleştirmiş. 
Türkiye'nin ilk snapchat sergisi olma özelliğini taşıyan alanda birbirinden farklı, değişik, ilginç çizimler var. Sergiyi ilk gezmeye başladığımda çizimler bana karikatürize edilip resmedilmiş gibi geldi. Haksız da değilim sanırım. Snapchat uygulamasının fotoğraflar üstünde oynanıp, özel efektler ve lenslerle tekrar hayat bulması, bu çizimlerde güzel bir şekilde kullanılmış.
Muse Project’in ev sahipliği yaptığı Onurollstyle Snapchat Sergisi 21 Mart tarihinde başlamış,1 ay süreyle de sergi devam edecekmiş.

Etiketler