Doğada Bir Gün / Mihrabat Korusu

İstanbul'un eşsiz manzarasını Kanlıca'dan gören Mihrabat Sultan Korusu, yaklaşık 200.000 m²'lik bir alanı kaplıyor. Mihrabat Sultan Korusu içinde restoran, kafe, özel davet ve organizasyon alanları, sosyal ve kültürel faaliyet alanları, yürüyüş yolları, amfi tiyatro, çocuk parkı ve otopark haricinde bir de özel bir alana kurulu olan ve 2002 yılından bu yana devam eden ''Doğada Bir Gün'' programı yer alıyor.

Doğada Bir Gün, sınıf öğretmenliği, yöneticilik, özel okul kurucusu olarak eğitim sisteminin pek çok alanında görev yapan Meral Akbulut tarafından hayat bulan bir proje. Proje, 2001-2002 yılında Antalya'da, 2002-2009 yılları arasında Parkorman İstanbul'da, 2009-2023 yılları arasında ise Mihrabat Korusu tesislerinde uygulandı.
Doğada Bir Gün Etkinliği Oyun Düzeni
Doğada Bir Gün Projesi, ''Hayalimdeki İSTANBUL, Çevre Şenliği, Okul öncesi Çocuk Şenliği, 23Nisan Çocuk Şenlikleri, Ben Annem Büyükannem, Babalar ve Çocuklar, Yaz Okulları, Yılbaşı Melekleri Bilir'' gibi başka projelere de ev sahipliği yaptı.

Doğada Bir Gün, ilköğretim çağındaki öğrencilerin yıl içindeki çalışmalarını destekleyici, emniyetli, fiziksel şartları oluşturulmuş mekanlarda, konuları besleyen kurguda, düzenek araç gereç kullanımı açısından zengin, doğa koşullarına ve bilincine uygun, organizasyon ve içerik açısından donanımlı, interaktif katılımlı, alternatif bir eğitici oyun etkinliği. Programın amacı, ormanlarda ve korularda, çocukların kullanabileceği, okulların eğitim programlarını kapsayan, yaparak ve yaşayarak öğrenme teknikleriyle oyun programları düzenlemek ve yerleştirmek.
17 Nisan–17 Haziran tarihleri arasında düzenlenen programa, 5-15 yaş grubu öğrenciler, sınıf öğretmenleri sorumluluğunda, gezi tarihini ve bilgilerini form doldurarak ve rezervasyon yaptırarak katılabiliyor. Katılımcı grubun en az 20 kişilik olması gerekiyor. Veli ve bireysel katılımın olmadığı etkinlik, hafta içi 09.30–16.00 saatleri arası yapılıyor. Tüm aktiviteler, çocuklara eşlik eden öğretmenleri ve grup liderleri eşliğinde gerçekleşiyor ve etkinlik boyunca alanda ilk yardım için sağlık görevlisi bulunduruluyor.

Doğada Bir Gün program akışı;:
Geliş-Yerleşme-Kahvaltı: 09.30
Oyun Başlıyor: 10.30
Yemek: 12.30
Oyuna Devam: 13.00
Dönüşe Hazırlık: 15.45
Çocukların katıldığı aktiviteler yaş gruplarına göre, mavi/sarı/yeşil/mor/kırmızı/turuncu/turkuaz/eflatun oyun alanı, outdoor oyun alanı 1 ve 2, animasyon oyun alanı, lolipop oyun alanı, gökkuşağı oyun alanı ve spor sahası gibi ayrı alanlarda yapılıyor. Çocuklar sadece yaşlarına uygun olan oyunlardan faydalanabiliyor. Bu alanlarda 90'a yakın oyun, etkinlik, yarışma yapılıyor. Yaş gruplarına uygun oyunların detayları için aşağıya yazdığım telefon numarasından bilgi alabilirsiniz. 

Oyunların ideal katılımcı sayısı 24 olup, bu sayı üzerinden her 24 öğrenciye bir lider veriliyor, gerekli görüldüğü durumlarda ise birden fazla lider görevlendiriliyor. Alanın tek bir girişi var, çocuklar ve öğretmenler giriş yaptıktan sonra alan kapıları kilitlenerek kapanıyor ve alanda çocuklar, liderler ve sınıf öğretmenlerinden başka kimse bulundurulmuyor. Çocukların alanda rahat hareket edebilmesi için spor kıyafet, eşofman, spor ayakkabı giymeleri, yanlarında yedek giysi, şapka, şişe su bulundurmaları isteniyor. 

Doğada Bir Gün etkinliği hafta içi bu oyunlara ev sahipliği yaparken, hafta sonu da aynı tarihler ve saat dilimi içinde doğum günü organizasyonlarına da ev sahipliği yapıyor. 
Doğada Bir Gün Etkinliği, 2024 yılında, Bursa'nın Nilüfer ilçesi Gümüştepe Piknik Alanı'nda gerçekleştiriliyor. 

Doğada Bir Gün 
Adres: Mihrabat Sultan Korusu, Mihrabat Caddesi, No.50 Kanlıca-Beykoz / İstanbul
Telefon: 0216 322 77 03 - 0216 425 86 16 (140-141)