Çarşı Pazar, 2015 senesi şubat ayında sinemalarda gösterime girdi. 1 saat 33 dakika süren filmin başrol oyuncuları Erdem Yener (tellak Kahraman), Ayhan Taş (berber Cemil), Elif Nur Kerkük (öğretmen Bahar), İlker Aksum (imam), Doğa Konakoğlu (Kahraman'ın elemanı Hayri), Deniz Oral (çaycı Mahmut), Muharrem Gülmez (müteahhit Tuncay), Deniz Özerman (Kahraman'ın ablası Gülcan), Emin Olcay (Bekir), Suzan Aksoy (Kahraman'ın annesi Hasibe), Hilmi Özçelik (nalbur Kamil), Esin Eden (Sümbül), Billur Kalkavan (müteahhitin karısı Şenay), Tuna Kırlı (avukat Özgür ), Rana Cabbar (sünnetçi Tanju), Ünal Silver (belediye başkanı), Tarık Papuççuoğlu (Kahraman'ın babası Kadir), Ali Gülmez (Oğulcan), Kemal Atamgör (Teftiş Görevlisi Hamza), Erdi Işık (Yaman), Şirincan Çakıroğlu (Sunucu).
Hikaye, Tokat'ın Niksar ilçesinde alışveriş merkezi yapılmak amacıyla yıkılmak istenen Mecburiyet Çarşısı ve çarşıdaki hamamın tellağı Kahraman'ın etrafında geçiyor. Kahraman, geçimini aile büyüklerinden kalan hamamda kese yaparak kazanmaya çalışan, iyi yürekli ve herkes tarafından sevilen bir tellaktır.
Varlıklı bir müteahhit olan Tuncay, İstanbul'dan gelmiştir, amacı çarşıyı yıkıp yerine alışveriş merkezi yapmaktır. Berber Cemil, müteahhitle işbirliği yapar çünkü Kahraman'ı hiç sevmez, aralarında eskiye dayalı bir husumet vardır. Bu husumetin sebebi de Cemil'in gençlik yıllarında Kahraman'ın ablasını istemeye gidip eli boş dönmesidir. İşte bu yüzden alışveriş merkezinin güzel taraflarından bahsedip, esnafı da ikna ederek alışveriş merkezi için destek toplamaya çalışır. Tüm esnaf bu projeye sıcak bakarken Kahraman ise hem doğup büyüdüğü çarşıyı yıktırmak istemez hem de Tuncay’ın sahte vaatlerine inanmaz.
Kahraman bir yandan bunlarla uğraşırken bir yandan ölmek üzere olan, sefa düşkünü babasının ona bıraktığı borçlarla baş başa kalır. Borcunu ödemek için tek yol, hamama daha fazla müşteri çekmektir. Yoksa hamam elinden gidecektir. Parayı bulmak için elinden geleni yapan Kahraman, Bahar adında bir tarih öğretmeniyle tanışır. Bahar öğretmen çarşının tarihi dokusunun tahrip edilmesine karşıdır ve bunun için Kahraman'a destek olmaya karar verir. Belediye başkanına giderler ama umdukları desteği bulamazlar.
Kahraman, hamama daha çok müşteri çekmek için sürekli değişik fikirler uygulamaya başlar. Bunlardan biri de imamdan cemaati toplu gusül abdestinin daha sevap olduğu yönünde vaaz vermesini istemesinden geçer, tabi camiye katkı koşuluyla. İşler düşündüğü gibi gitmez, suları berber Cemil'in bir komplosuyla kesilir.
Hamama müşteri çekmek için bir başka fikri ise Balili profesyonel masajcıları ilçeye getirtmektir. Fakat yine işler yolunda gitmez Balili diye ilan verdiği elemanlar Balıkesirli çıkar. Bu arada Bahar öğretmen de boş durmaz ve hamama bir turist kafilesi getirir. Bu kafiledeki bir turist arkeologdur ve hamamın girişinde kapı üstünde duran heykelin tarihi eser olduğunu fark eder. Bahar'ın bu girişimi Kahraman'ı çok mutlu eder, zaten içten içe Bahar'a karşı bir şeyler hissetmektedir. Bunu fark eden annesi ve ablası da harekete geçer.
Ve Kahraman'ın babasından kalan borcun ilk taksiti denkleştirilip bankaya yatırılmıştır. İşler tam yoluna girecek derken hamama gelen teftiş görevlisi durumu zorlaştırır ve hamam mühürlenip kapatılır. Kahraman'ın durumuna çok üzülen ablası ona yardım edebilmek için oğlunun sünnet töreninde takılan altınları kardeşine verir. Tam her şey yoluna girdi derken bu sefer de ablasının sorumsuz eşi çıkagelir. Altınlar karşılığı boşanmayı kabul edeceğini söyleyerek altınları da alır gider.
Bahar öğretmen, avukat arkadaşı ile çarşıyı kurtarabilmek için çalışıp dururken, Kahraman onları yanlış anlar. Bu sırada berber Cemil, müteahhit Tuncay'ın herkesi kandırdığını, ellerinden alınan tapular karşılığı hiçbir şey alamayacaklarını öğrendiğini söyler.
Kahraman'ın dedesi, elemanı ve berber Cemil bir ekip kurarak müteahhitin evine gidecek, gizlice içeri girip tapuları alacaktır. İşin içine Kahraman da dahil olur. Ama işler düşündükleri gibi gitmez yine.
Onları kurtarmak, müteahhitin köpeğinden bile az sevdiği karısına düşer. Müteahhittin karısı Şenay, bu sayede kocasından intikamını da alacaktır.
Tuncay'ın adamlarının elinden kurtulan ekip, tapuları almak için köpeği koz kullanmaya karar verirler. Köpeği için herşeyi yapmaya hazır olan müteahhit şartlarını kabul eder, ekiple buluşmaya gider. Ama işin sonu yine Mecburiyet Çarşısı esnafının aleyhine olur.
Mecburiyet Çarşısı ve esnafı için tüm çıkış yolları kapanmıştır. Yıkım ekipleri çarşıya doğru ilerler. Müteahhit ve adamları, çarşı esnafıyla karşı karşıya gelir. Mecburiyet Çarşısı yıkılacak mı? Müteahhit buraya bir AVM yapabilecek mi? Çarşı esnafı şimdi ne yapacak? soruları filmin sonunda yanıt buluyor.
Çok fazla kahkahalarla gülünecek bir komedi olmasa da esprileri, göndermeleri ve oyunculuk performansları ile kafanızı bir parça da olsa rahatlatacak, seyri keyifli, eğlenceli bir film bence. Argo, küfürlü diyaloglar, müstehcen sahneler olmadığından ailece de seyredilebilir. Ben beğendim. Tabi renkler zevkler tartışılmaz. Herkesin beğeni anlayışı ve zevki farklı. İzleyip kendiniz karar verin bence.