Google Adsense Support Ödeme Sistemi

  • 1 Ocak 2015 Perşembe günü yesimlehertelden.blogspot.com adresinde başladığım blog maceramın 14 ayını geride bıraktım.
  • Blogumla beraber aynı anda https://www.facebook.com/yesimilehertelden facebook sayfamı da açtım.
  • Emeklerimin karşılığını ilk olarak, ilk yazımı paylaşmamdan 6 ay sonra, 29 Mayıs 2015 Cuma günü, Google Adsense (web site sahipleri için Google’ın sunduğu bir reklamcılık hizmeti) üyeliğim kabul edilerek aldım. İlk reklamım blogumda yayınlandı.
  • 4 Kasım 2015 Çarşamba günü Hürriyet Bumerang üyeliğim altın üye olarak kabul edildi ve 2 Ocak 2015 Cumartesi günü Bumerang'tan ilk reklamımı alarak, blogumda yayınlamış oldum. 
  • 8 Ocak 2015 Cuma günü sosyal medya hesaplarıma https://twitter.com/yesimhertelden twitter adresimi de ekledim.
  • Ve 23 Şubat 2016 Salı akşamı Google USA'dan adresime gelen mektupla, blog maceramda yeni bir gelişme daha oldu.
Ne bu mektup? Google bana ne göndermiş olabilir? Gelen bu mektup neden önemli? sorularının yanıtı bu yazımda.
En basit ifadeyle bu mektup, blog yazarları yani bloggerların (blog yazarı) ve web sitesi sahiplerinin, sayfalarında aldıkları reklamların karşılığı alacakları ödemeye dair adres & hesap doğrulamayı gerektiren bir giriş kodu yani PIN numarası içerir. İnternet siteniz ya da blogunuz varsa, uzun zamandır, düzenli bir şekilde özgün paylaşımlarınız oluyorsa, Google Adsense sistemine kayıtlıysanız, siteniz ya da blogunuzda reklam almaya başladıysanız, bu reklam bannerlarına her tıklamada Google Adsense hesabınızda reklam gelirleri birikir. Reklam gelirleriniz doğrulama eşiğine ulaştığında Google size, hesap bilgilerinizin doğru olduğunu onaylamanız için ödeme adresinize kişisel bir kimlik numarası (PIN) içeren bu mektuptan gönderir. Bu PIN numarasını Google Adsense hesabınıza girdiğinizde artık ödeme almak için gerekli eşiğe geldiniz demektir.
Ama maalesef uygulamada hiçbir şey bu yazdığım kadar kolay olmuyor. İnternet siteniz ya da blogunuzu güncel tutmak için o kadar emek harcayıp, çaba sarf ederken, sayfanızda yayınladığınız reklamların gelirlerinin size dönüşü de çok zahmetli oluyor. Benim gibi amatör ve çok da popüler, ünlü olmayan bir blogunuz varsa reklam tıklamalarınız da düşük oluyor. Yayınlanan reklamlar her tıklamada neredeyse 3-5 kuruş biriktiriyor hesabınızda.

Şimdi aşağıda yazacaklarım size yabancı gelebilir ama web sitesi ya da blog sahipleri beni anlayacaktır büyük ihtimalle. Diyelim web siteniz ve blogunuz var, Google Adsense üyesisiniz, reklam almaya başladınız. Reklam gelirleriniz;
  • 10 TL'ye ulaştığında sizden Adres Doğrulaması istenir.
  • 20 TL'ye ulaştığında Ödeme Şekli Girişi yapabilmeniz için adresinize Google tarafından bana gönderildiği gibi PIN içeren bir mektup gönderilir.
  • 200 TL'ye ulaştığında ise Ödeme alacak seviyeye gelirsiniz.
  • İşin kötü tarafı, web sitenizi ya da blogunuzu kapatmak isterseniz biriken ödemelerinizden 20 TL hesabınızdan çekilir.
  • Reklam gelirleriniz 200 TL'nin altında ise ödeme alamazsınız. Geçerli bakiyeniz henüz ödeme eşiğine ulaşmadıysa, kazançlarınız bir sonraki aya devreder ve bakiyeniz eşiğe ulaşana kadar birikmeye devam eder.
Gördüğünüz üzere zahmetli işler bunlar. Blogunuzda reklam yayınlamayla bitmiyor iş, reklam bannerlarınız ne kadar çok tıklanırsa o kadar iyi sizin için.