Değirmen Cafe Bistro

Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi, lokasyon olarak yakınlığı sebebiyle arada sırada alışveriş, yeme, içme gibi işlerimiz için uğradığımız bir yer. Avm'de kahvaltımızı yaparız diyerek çıkıp geldiğimizde Değirmen Pastanesi'ni fark ettik. Sonuçta bir pastane illaki kahvaltı için bir şeyler vardır diye girdik içeri.
Merkezi Ataşehir'de bulunan Değirmen Pastaneleri, ilk şubesini 1982 yılında Fenerbahçe'de açarak faaliyetlerine başlamış, şu an İstanbul, Antalya, Kocaeli ve Sakarya illerinde 37 şubesi var. Ve bu şubelerin 31'i İstanbul'da.

Değirmen Pastaneleri'nde üretim fabrika merkezli yapılıyormuş yani günlük üretilen ürünlerin %70'i donuk olarak hazırlanıp mağazalara soğuk zincir kırılmadan sevk ediliyormuş. Mağazalarda yalnızca pişirme bölümleri mevcutmuş. Fabrikaları Beylerbeyi'ndeymiş.
Tepe Nautilus Avm'nin giriş katındaki Değirmen, alan olarak geniş ve ferah sayılır. Hemen girişte sağda pastane bölümünün küçük bir oturma alanı var. Mekanın sol taraftaki oturma alanının hemen yanında dış bahçesi de mevcut.

Cam kenarındaki masalardan birine oturduk. Ama hemen şunu söyleyeyim cam kenarındaki masalar soğuk. Mekan zaten Avm'nin giriş kapısının yanında, otomatik kapı açılıp kapandıkça insan içeriden hissediyor soğuğu neredeyse (aylardan ocak olduğunu da belirteyim). Bir de camdan gelen soğuk eklenince çocukların montunu çıkarmadık bile, baktık montla rahat edemediler mekanın polar battaniyelerine sardık sarmaladık. Camların izolasyonuyla ilgili sıkıntı var sanırım.
Oturma ve soğuktan korunma faslından sonra sipariş vermek için menüyü inceledik. Menü oldukça zengin. Kahvaltıdan atıştırmalıklara, ana yemeklerden tatlılara kadar geniş bir yelpazeye sahip. Kahvaltı tabağı/omlet/menemen/börek gibi kahvaltılıklar, tost/sandviç çeşitleri, krep/dürüm/makarna çeşitleri, burgerler, salatalar, pizzalar, tavuk/et ana yemekler, pastalar/kekler, sütlü/şerbetli tatlılar, sıcak içecekler, soğuk içecekler. Fiyatlar ortalamanın bir tık üstünde.
Menüdeki bazı yiyeceklerin ilginç isimleri var. Mesela, klasik kahvaltı tabağı ''Klasikten Vazgeçmem'', daha az çeşit kahvaltı tabağı, ''Çok da yiyemem'', peynirli su böreği, yumurta, sosisli tabak, ''Üç Kardeş'', acı domates sos, mozeralla peynir, sucuk, soğan, yeşil biberli pizza ''Şeytan'' gibi.. Dikkat çekici olduğu kesin. İnsan sırf bu isimlerin ne olduğunu meraktan bile sipariş verir yani.

Yazımın başında kahvaltı için bir şeyler yemek amacıyla geldiğimizi yazmıştım zaten. Egemen ve Derin kaşarlı tost, Engin sucuklu yumurta yemek istedi. Kaşarlı tost yeşillik, patates kızartması, bir iki parça domates ve salatalıkla servis ediliyor ve yeterince doyurucu sabah öğünü için. Sucuklu yumurta da üstüne kırmızı biber ve kekik serpilmiş olarak sunuluyor.Yumurtanızda baharat sevmiyorsanız sipariş vermeden önce belirtmenizde yarar var.
Dedim ya menüdeki bazı yiyeceklerin ilginç isimleri var. Benim de, menüde ''Üç Kardeş'' ilgimi çekti. Değirmen'in bu üç kardeşinin ''şimdi 5 kardeşi yiyeceksin'' meşhur sözündeki 5 kardeşle hiç ilgisi yok. Menüde ismini okuduğumda benim aklıma ilk bu 5 kardeş gelmişti ne yalan söyleyeyim. Üç Kardeş ''yanında yeşillik, bir kaç parça domates ve salatalıkla servis edilen, 1 dilim peynirli su böreği, sahanda yağda yumurta, kızartılmış sosis, 1 bardak çaydan oluşan lezzetli ve doyurucu bir kahvaltı. Yalnız su böreği biraz daha ılık-sıcak arası olsaymış daha iyi olurdu. Ama yine de ben bu üçlüyü sevdim.
Kahvaltımı afiyetle bitirdikten sonra hazır çocuklar daha kahvaltılarına devam ediyorken üstüne bir Türk Kahvesi içmesem olmazdı. Kahvemi söyleyip Değirmen'in dış mekanına geçtim. Kahvem de oraya geldi. Kahvem gelene kadar yine biraz etrafı inceledim. Dış mekan, Marmaray'ın Anadolu Yakası Ayrılıkçeşmesi İstasyon çıkışını görüyor. (Bu fotoğraflar ocak başı yağan karda çekilmiştir).
Dış mekan üstten ısıtıcılarla ısıtıldığı için kış mevsiminin soğuğunu hissetmiyorsunuz, içeriden bile daha ılıktı desem yeridir. Soğuğa rağmen dışarısı içeriden daha kalabalıktı. Artık yaz mevsiminde heleki hafta sonları nasıl kalabalık olur siz düşünün.

Ben çevre incelememi yaparken Türk Kahvem de geldi. Sunumu ve kahvenin tadını beğendim ben. Kahvemi bitirdiğimde bizimkilerin de kahvaltı faslı bittiğinden hesabı ödeyip kalktık.
Değirmen Pastanesi'nin Tepe Nautilus Avm'deki şubesi hakkında çok olumsuz yorum okudum. Servisin yavaşlığı, yetkilisinden elemanlarına personelin ilgisizliği ve kabalığı, siparişte ve hesap ödemede personel ve muhatap yetkili bulamama gibi. Ama o gün bizim şansımıza mı bilmiyorum bu yönde hiç bir olumsuzluk yaşamadık. Kahvaltının hazırlanmasını üç aşağı beş yukarı tahmin ettiğimizden serviste gecikme olmadı. Masama gelen kahveyi dışarıda içmek istediğimi söylediğimde personel dış oturma alanına kadar peşimden geldi. Hesabı isterken ve ödeme yapmak için kısa süreli bir görevli arayışımız oldu o kadar. Mekanda benim o an gördüğüm tek eksi içerinin soğuk olmasıydı. Özellikle kış aylarında içeriye de bir ısıtma sistemi düşünseler, bizim gibi çocuklu aileleri daha fazla cezbeden bir yer olabilir Değirmen.

Değirmen Pastanesi Tepe Nautilus Avm Şubesi
Adres: Acıbadem Mahallesi. Fatih Sokak No:1 / 33 Acıbadem-Kadıköy / İstanbul (Tepe Nautilus'un Marmaray Ayrılıkçeşmesi Durağı çıkış kapısı karşısı)
Tel: 0216 339 89 68