2015 Yılında Neler Oldu?

Ne çabuk geçiyor zaman. Bana 24 saat yetmezken dile kolay 365 günü daha tüketmişiz, 1 sene daha geçmiş ömrümüzden. 2015 senesinde bizim evde aman aman çok anormal bir vukuat olmadı şükür. Hayatımızdaki tek yenilik ve tek değişiklik Egemen'in ilk öğretim 1.sınıfa başlamış olmasıydı. Bir de benim için, 2015 senesinin başında, ocak ayında, yesimlehertelden blog maceramın başlaması vardı. Onun haricinde hep aynı koşturmaca, çocuklar, ev, iş vs.

Ama ülkem için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Bir sürü acı olay yaşandı yine maalesef bu sene. Terör saldırıları, canlı bombalar, şehit haberleri, yok yere ölen gencecik fidanlar, bitmek bilmeyen kadına şiddet, devlet içindeki yolsuzluklar, sosyal ağ yasakları, komşu ülkelerle bozulan ilişkiler, Suriyeli sığınmacılar, cesetleri sahillere vuran masum bebekler, yap boz oyununa dönen seçimler, televizyon ve gazetelere yapılan müdahaleler, bir de Müzeyyen Senar, Yaşar Kemal, Kayahan, Zeki Alasya, Levent Kırca, Kenan Evren, Süleyman Demirel, Çetin Altan gibi isimlerin aramızdan ayrılması geliyor aklıma 2015 deyince.

Bu seneye dair aklımda kalan tek güzel şey Aziz Sancar'a Nobel Kimya Ödülü verilmesi oldu. 
Güzel düşünelim güzel şeyler olsun. Hani derler ya, ''evrene pozitif mesaj gönderin''. İşte ben de 2016'ya güzel mesajlar yolluyorum evren aracılığıyla.
2016 yılı öyle bir yıl olsun ki, 2015 yılının tüm olumsuzluklarını bize unutturabilsin.
2016 yılı bizlere hayatımız boyunca unutamayacağımız güzellikler yaşatsın. 
2016 yılı barış, huzur ve sağduyu içinde yaşansın.
2016 yılı sağlıkla, sıhhatle, afiyetle, esenlikle geçsin.
2016 yılı mutlulukla dolsun. 
2016 yılı neşe, sevinç getirsin.
2016 yılı bolluk, bereket, bol kazançlı olsun.
2016 yılı kalplerimize sevgi, yüzümüze tebessüm, gülümseme versin.
2016 yılında tüm düşlerimiz gerçekleşsin.
2016 yılında başarılarımız artsın.
2016 yılı gönlümüzce yaşayacağımız bir yıl olsun.
İyi senelerrrrrrrrrr.

Etiketler