Dolmabahçe Sarayı Saat Kule Kafeterya

Bir zamanlar padişahların, şehzadelerin, sultanların yaşadığı, gezip dolaştığı, lebiderya saray bahçesinde, çay-kahve içip kahvaltı yapmak ya da bir şeyler yemek ister misiniz? Kim istemez değil mi? Biz de bir pazar sabahı, havanın güzel, güneşli olmasını fırsat bilerek, ''hadi Dolmabahçe Sarayı'nı gezelim'' diye kahvaltı yapmadan erkenden çıkmıştık yola. Dolmabahçe Sarayı'na geldiğimizde, ilk olarak kahvaltı yapabileceğimiz bir yer olup olmadığını ararken, tesadüfen çıkmıştı karşımıza Saat Kule Cafe.

Dolmabahçe Sarayı'nın girişindeki Has Bahçe'de yer alan Saat Kule Cafe'yi, caminin yanındaki Dolmabahçe Kafe ile karıştırmayın sakın çünkü Dolmabahçe'de Milli Saraylara bağlı 3 tane kafeterya var. Bunlar:
-Dolmabahçe Sarayı dış bahçesinde, Saat Kulesinin hemen yanında Saat Kule Kafeterya
-Dolmabahçe otopark yanı, Dolmabahçe Kafeterya
-Dolmabahçe Sarayı Harem bahçesinde, Harem Kafeterya.
1984'ten beri hizmet veren Saat Kule Cafe daha önceleri özel bir işletmeye aitmiş. İşletmenin, Milli Saraylara geçmesiyle hem alan daha nezih bir hale getirilmiş hem de ürün çeşitliliği artırılmış. Sosyal Tesisler ve Cafe & Restoran statüsünde Milli Saraylara bağlı olan Saat Kule Kafeterya, adından da anlaşılacağı üzere, Dolmabahçe Sarayı dış bahçesinde yer alan Saat Kulesinin hemen yanında, denize sıfır konumda bulunuyor.

Deniz kenarında açık alandaki masaların haricinde, özellikle kış aylarında çok faydası olan kapalı alanı da var kafenin. Tabi yaz sıcağında deniz kenarında yer bulamadıysanız kapalı alandaki oturma alanları da işinizi görüyor mecburen.
Kafeteryada yeme-içme anlamında oldukça geniş bir menü var. Kahvaltı, kahvaltı tabağı, serpme kahvaltı, tek seçmeli kahvaltılıklar, yumurta çeşitleri, tost, gözleme, dürüm ve hamburger çeşitleri, salata, mantı, köfte, kebap, döner, pizza, makarna, dilim pasta, sütlü-şerbetli tatlı çeşitleri, çay, sıcak-soğuk kahve çeşitleri ve soğuk içecekler bunlardan bazıları. 

Kahvaltımızı yaptıktan sonra açık havada, mis gibi deniz kokusu altında, hafiften kıyıya vuran dalgalar eşliğinde, doyumsuz İstanbul manzarasını seyre başlıyoruz. İstanbul Boğazı tüm güzelliğiyle ayaklarımızın altında. Üsküdar sahili, Kız Kulesi, Çamlıca Tepesi, Boğaz Köprüsü, tarihi yarımada, Topkapı Sarayı güneşli ve açık havalarda eşsiz bir seyir tadı yaşatıyor insana.
İstanbul'da böyle eşsiz güzellikte, denize sıfır manzaralı bir yerde, dalga sesleri, boğaz esintisi eşliğinde bir kaç saat geçirmek isterseniz hafta arası günleri tercih etmeniz. Malum, hafta sonu İstanbul hem trafik anlamında hem de gittiğiniz yerin kalabalıklığı anlamında keyiften çok stres veriyor insana. Hal böyle olunca burası da hafta sonları kalabalığından nasibini almış, siparişlerinizin gelmesinde ve serviste gecikmeler oluyor. Servisin yavaşlığı ya da mekandaki bazı aksaklıkları görmezden gelirseniz İstanbul'da deniz kenarında hem de denize sıfır bir yerde doyumsuz manzaranın tadını çıkartabileceğiniz ender yerlerden birisi bence.

Saat Kule Kafeterya ulaşım anlamında kolay bulunacak bir yerde. Beşiktaş İnönü Stadı ile karşı karşıya kafe. Stada çıkan yokuşun hemen bitiminde, yolun karşı tarafında, Dolmabahçe Sarayı dış bahçesinde, Saat Kulesi'nin hemen yanında.

Adres: Vişnezade Mahallesi, Gümüşsuyu Caddesi, Dolmabahçe Meydanı, Beşiktaş,
Telefon: 0212 236 90 00 / Dahili 1270