Alanya Kleopatra Plajı

Kleopatra Plajı, Alanya'nın tarihi yarım adasının batısından Damlataş Plajının bitimi ile başlar ve 2 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir. Kleopatra Plajı adını M.Ö. 69 -M.Ö. 30 yılları arasında yaşamış, Antik Mısır'ın son Helenistik kraliçesi Kleopatra'dan almıştır. Efsaneye göre Roma generali Antony, Alanya ve çevresini Mısır kraliçesi Kleopatra'ya hediye ettiğinde, Kleopatra her gün kale yamacında banyo yapmak için Kleopatra Plajına inermiş. Aslında, Kleopatra'nın yüzmek istediğinde kullandığı ve kaleden direk olarak plaja giden bir tüneli varmış. Mısır Kraliçesi Kleopatra, Akdeniz'de çıktığı her sefer sırasında Alanya'ya uğrarmış ve bu plajda denize girermiş.
Plajın yarımadaya doğru uzanan ve iri taşlardan oluşan küçük koyu Kleopatra adıyla anılır. Kleopatra Plajı mavi bayraklı, 8-10 metreye kadar sığ berrak denizli, sahili temiz ve altın renkli ince kumlu özellikte olup halka açık, girişi ücretsizdir. Sadece şezlong, plaj şemsiyesine ücret ödeyip kullanabilir ya da havlunuzu, şemsiyenizi kendiniz getirebilirsiniz.

Kleopatra Plajı'nda yiyecek ve içecek ihtiyacınızı sık aralıklarla bulunan büfe, kafelerde karşılayabilirsiniz. Bunun yanında, kıyı boyunca tekneden paraşüt, jet ski, deniz bisikleti gibi aktivitelerden de yararlanabilirsiniz, tabi ücretlerini ödemek kaydıyla. Kleopatra Plajında denize girip yorgunluk attıktan sonra güneşin batışını da izlemenizi tavsiye ederim.