Film 2015 mart ayında gösterime girmiş. Filmin çekimlerinin bir kısmı Bodrum'da büyük bir kısmı da İstanbul'da gerçekleştirilmiş. Senaryosunu Birol Güven'in yazdığı filmin yapımcısı yine Birol Güven. Yönetmeni de filmin başrol oyuncusu Mustafa Ali karakterine hayat veren Müfit Can Saçıntı.
Filmin Oyuncuları
Müfit Can Saçıntı (Mustafa Ali), Kemal Kuruçay (emlakçı), Gülnihal Demir (Gülfidan), Abdullah Şahin (baba), Birol Güven (holding sahibi), Mahir İpek, Alper Düzen, Uğur Alibaşoğlu, Nihan Durukan, Zinaida Chistol, Mehmet Auf.
Filmin Konusu
Bodrum’un Çökertme köyünde, kendi halinde, mütevazi bir yaşam sürdüren, tüm dünyevi hırslardan arınmış bir şekilde "bir lokma bir hırka" düsturuna sadık yaşayan Mustafa Ali, annesi ve kasabanın açık göz emlakçısıyla, yıllar önce kendisini ve annesini terk eden babasının hastalığı nedeniyle büyük şehre gelmek zorunda kalır. Mustafa Ali'nin niyeti babasından son bir kere helallik istemektir. Annesi ise kendisini terk eden Mustafa Ali'nin babasının şu anda evli olduğu kadın olan Elizabeth'ten intikam almak istemektedir. Bu sırada hastanede, yıllar öncesinden üniversitede aynı yurdu paylaştığı ve çalıştığı holdingde büyüme hedefini tutturamadığı için işten çıkartılmış olan arkadaşıyla karşılaşır. Mustafa Ali bundan sonra her geçen gün daha da büyüyen İstanbul şehri üzerinden, modern dünyanın karşısına çıkar ve metropol insanının da ezberlerini bozmakta gecikmez. Eeeee sonra ne mi oluyor onu da izleyip öğrenin bakalım.
Mandıra Filozofu'nun ilk filmini seyredenler hikayeyi bilirler. Bu film de devam niteliğinde ve adından anlaşılacağı üzere bu sefer hikaye İstanbul'da geçiyor. Daha önce, 2. filmi izleyen bir arkadaşım ilki kadar çok beğenmediğini söylemişti, o yüzden biraz ön yargı vardı bende. Ama izleyince bir kez daha anladım ki renkler, zevkler tartışılmaz. Ben Mandıra Filozofu 2: İstanbul filmini de beğendim. Küfür, bel altı, argo kullanılmadığından ailece izlenebilecek bir film olmuş. Yerinde esprileri ile de benden geçer not aldı bu film.