Çocuklarla Evde Yapılacak Aktiviteler 1

Çocuğunuzla/çocuklarınızla evde güzel, eğlenceli ve keyifli saatler geçirmek ister misiniz? Cevabınız evet ise bunun için evde bulunan malzemelerden, uygulaması kolay oyunlar icat edebilirsiniz. Hem ailece vakit geçirmek, hem çocuklarımızın hayal dünyaları ve yaratıcılıklarını geliştirmek için ideal hepsi de.

Bu oyunlardan her hafta 10 tanesini paylaşacağım, içlerinden biri ya da bir kaçı muhakkak sizin ve çocuğunuzun birlikte keyifli vakit geçirmesine yardımcı olabilir.

1. Terazi yapımı
Çocuğunuzun nesnelerin ağırlıklarını karşılaştırabileceği bir terazisi var mı? Cevabınız hayırsa, birlikte bir terazi yapabilirsiniz. Kartondan ya da mukavvadan eşit boyda iki kare kesin. Oluşturduğunuz karelerin dört kenarına delik açarak ipleri içinden geçirin ve ipleri bir elbise askısına ya da oklavaya bağlayın. Böylece ona ağır ve hafif kavramlarını da öğretmiş olacaksınız.

2. Makarnadan kolye
Evde iki kişilik bir takı tasarım atölyesi kurabilirsiniz. Delikli makarnaları boyayın ve renkli iplere geçirin.

3. Ne çizdim?
Çocuğunuz arkasını dönsün ve siz sırtına işaret parmağınızla bir şekil çizin. Çocuğunuz ne çizdiğinizi tahmin etmeye çalışsın.

4. Aşçılık oyunu
Her çocuk mutfakta vakit geçirmeye bayılır. Bezelye ayıklamak, salataları yıkamak gibi basit görünen işlerle çocuğunuzun hem sorumluluk alabilmesini sağlayacak hem de eğlenceli vakit geçireceksiniz.

5. Harf bulmaca
Boş bir kağıda alfabedeki tüm harfleri karışık, dağınık ve irili-ufaklı yazın. Daha sonra başka bir kağıda harfler çizerek çocuğunuzdan o harfi bularak işaretlemesini isteyin.

6. Tak takıştır partisi
Şapka, kolye, kravat, papyon, kemer, güneş gözlüğü, atkı, bere… Çocuğunuzla bir tak takıştır partisi vererek kendinize eğlenceli kostümler yaratabilirsiniz.

7. Sayı eşleştirmece
İki farklı renkte 10’ar kart hazırlayın. Bir renk kartların üzerine birden 10’a kadar sayıları yazın. Diğer kartlara da bu rakamlara karşılık gelen resimler çizin. Örneğin; 1-Çiçek, 2-Top, 3-Güneş gibi… Sonra çocuğunuzdan kartları eşleştirmesini isteyin.

8. Meyve surat
Gazete ve dergilerden havuç, muz, zeytin gibi yiyeceklerin fotoğraflarını kesin ve bunları kullanarak suratlar yapın.

9. Neye benziyor?
Birlikte camın önüne oturun, perdeyi açın ve gökyüzünü izleyin. Gördüğünüz bulutların şekilleri hakkında yorum yapmaya başlayın. Emin olun, çocuğunuzdan çok ilginç benzetmeler duyacaksınız!

10. Uç uç kelebek
Tuvalet kağıdı rulosundan kelebek yapmaya ne dersiniz? Renkli kalemler, tuvalet kağıdı rulosu, yapıştırıcı ve biraz da yaratıcılıkla çocuğunuz hem keyifli vakit geçirecek hem de kendi yaptığı bir oyuncağa sahip olacak.


Burçin Öztınaz'ın Bebeğimle Elele dergisi için yazdığı 60 Güne 60 Oyun adlı yazısından alıntıdır.....

Etiketler