İstanbul Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Bağlı Kapalı Yüzme Havuzları

Sağlık açısından birçok faydası bulunan yüzme sporunu öğrenmek, yüzmede kendini geliştirmek ve yüzmeye devam etmek isteyen herkes için İstanbul'da çok sayıda kapalı yüzme havuzu bulunuyor. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne bağlı (İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzları yazımı BURAYI tıklayarak okuyabilirsiniz) ve ilçe belediyelere ait kapalı yüzme havuzlarının haricinde, tesis sahibi ve işletmesi Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait kapalı yüzme havuzları da var İstanbul'da. Bu kapalı yüzme havuzları şunlar: 
Beylikdüzü Spor Kompleksi Yüzme Havuzu
Adres: Büyükşehir Mahallesi, Alp Sokak, No:4 - Beylikdüzü
Telefon: 0212 872 47 21
Burhan Felek Yüzme Havuzu
Adres: Barbaros Mahallesi, Nuhkuyusu Caddesi, 14/1 - Üsküdar
Telefon: 0216 651 49 96
Güngören Spor Kompleksi Yüzme Havuzu
Adres: Merkez Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi, No:17 - Güngören
Telefon: 0212 556 72 43
İTÜ Olimpik Yüzme Havuzu
Adres: Reşitpaşa Mahallesi, Beden Eğitimi Bölümü, İTÜ Ayazağa Kampüsü - Sarıyer
Telefon: 0212 285 71 18
Müzahir Sille Spor Kompleksi Yüzme Havuzu
Adres: Girne Mahallesi, Narlıdere Caddesi, No:21 - Maltepe
Telefon: 0216 367 42 33
Sultanbeyli Yüzme Havuzu  
Adres: Battalgazi Mahallesi, Kubbe Caddesi, No:5 - Sultanbeyli
Telefon: 0216 592 00 76
Yakacık Yüzme Havuzu  
Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Yüzyıl Caddesi, No:57 - Kartal
Telefon: 0216 377 89 69

*Yüzme havuzları alfabetik sıraya göre listelenmiştir.

Yüzme Havuzlarından İstenen Belgeler
Çoğu yüzme havuzunda yüzmeye başlamadan önce, Hepatit B testi, tam idrar tahlili, kişinin spor yapabileceğini gösteren doktor onayı, vesikalık fotoğraf gibi evraklar isteniyor. Bunları, yüzme kaydı için gitmeden önce arayıp öğrenmeli ve kayıt esnasında yanınızda bulundurmalısınız.

Yüzme İçin Gerekli Eşyalar
Yüzme havuzuna gitmeden önce yanınızda, bone, yüzücü gözlüğü (isteğe bağlı), mayo veya şort, terlik, havlu, şampuan gibi yüzme araç gereçlerinizin olması gerekiyor.

Burada yazdığım tesisler ve havuzlar İstanbul Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı kapalı yüzme havuzları olup ilçe belediyelere ait tesisler ve yüzme havuzları da bulunmakta. Bu tesisler ve yüzme havuzları ile ilgili ikamet ettiğiniz ilçenin belediyesini arayarak bilgi alabilirsiniz. 

Bu havuzlarda bireysel olarak serbest yüzebileceğiniz gibi öğretmenlerden yüzme dersleri de alabilirsiniz. Bir çoğunda çocuklar, kadınlar ve erkekler için yüzme günleri ayrı olarak düzenlenmiş. Kurs ücretleri, saatleri, seanslar tesislere göre değişiklik gösteriyor. Yüzme kursları ile ilgili detaylı bilgi edinmek için tesis numaralarını arayabilirsiniz.