7 Çakra Doğal Taş Bileklik

Vücudunuzdaki çakra noktalarını biliyor musunuz? Peki, bu çakraların temsil ettiği doğal taşların enerjisine inanır mısınız? İtiraf edeyim ki, doğal taş, çakra, astroloji, burç gibi kavramlar pek ilgi alanıma girmez benim. Hoş, astroloji ve burç hâlâ ilgi alanımda değil. Fakat bu 7 Çakra Doğal Taş Bileklik bana hediye edildiğinde, merakımdan bir araştırma yaptım ve öğrendiğim bilgileri paylaşmak istedim. Çakra nedir? 7 çakra neyi ifade eder? Benim taktığım bileklikteki doğal taşlar hangileri? Bu doğal taşların özellikleri neler? 

Bu çakra konusu, aslında oldukça geniş kapsamlı, bir başka yazıda ele alınmalı fakat ben kısa bir özet geçeceğim. Sanskritçe, tekerlek, çark, dönüş anlamlarına gelen çakra, insanda bulunan enerjiyi tüm vücuda dağıtan enerji noktalarına verilen adı ifade ediyor. Modern sistemlerde, insan vücudunda 11 çakra noktası olduğundan bahsediliyor fakat günümüzde yaygın olan, tarihsel bilgilerde de yazan 7 ana çakra merkezinin olduğu yönünde. 

Bu 7 ana çakra merkezinin her birinin kendine ait bir rengi var. Bunlar, yukarıdaki görselde görüldüğü üzere, baştan aşağı olacak şekilde, mor, indigo/çivit mavisi (mavi-mor karışımı), mavi, yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı. Çakraları sembolize eden doğal taşlar da genelde temsil ettikleri renkle aynı grupta olan taşlardan oluşuyor. Yani her bir çakranın birden çok doğal taşı olabiliyor. Bunları arama motorundan detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Gelelim benim 7 Çakra Doğal Taş Bilekliğimdeki doğal taşlara ve özelliklerine.

Ametist
Negatif enerjiden korur, stresi giderir ve pozitif enerji verir. Gözlere, kalp rahatsızlıklarına, alerjiye iyi gelir. İyi şans getirir. Sezgileri açar. 6. hissi kuvvetlendirir. Odaklanmayı kuvvetlendirir. Motivasyon sağlar. Farkındalığı arttırır. Strese karşı korur. Uykusuzluğa karşı etkilidir. Hafızayı geliştirir. Tansiyonu dengeler. Baş ağrısını hafifletir. Solunum yolu rahatsızlıklarında faydalıdır. Sindirim sistemini düzenler ve güçlendirir. Aurayı temizler.

Sitrin
Stres, üzüntü ve endişe gibi olumsuz duygulardan uzaklaştırır. Neşe ve mutluluk duyguları verir. Başarı getirir. Güvenme duygusunu güçlendirir. Zihinsel gelişime katkıda bulunur. Elektronik cihazların yaydığı radyasyonun etkilerini azaltır. Kalp, böbrek, karaciğer ve akciğer için oldukça yararlıdır. Sinüzit ve migren gibi baş ağrılarının dinmesini sağlar. Kan dolaşımını dengede tutar. Kas ağrılarını hafifletir. Para, bolluk, bereket ve şans getirdiğine inanılır. 

Pembe Kuvars
Aşkı, sevgiyi çeker, mevcut ilişkileri güçlendirir. Beden hücrelerini yeniler, bedenin direncini arttırır. Depresyona iyi gelir. Stresi azaltır. Negatif enerjiyi yok eder, pozitif enerjiyi toplar. Beyin fonksiyonlarını uyarır. Baş ağrısını hafifletir. Böbrek, akciğer, karaciğer, kalp gibi organları ve sindirim, kan dolaşımı sistemini sağlıklı tutar. Görme bozukluklarını iyileştirir. Zihinsel konsantrasyonu kuvvetlendirir.

Yeşim
Dengeleyici, yenileyici ve iyileştirici özelliği vardır. Huzur, dinginlik ve güven verir. Maneviyatı güçlendirir. Kibir duygusunu engeller. Düşünceleri netleştirir. Aklı güçlendirir. Vücuttaki hücrelerin ve organların yenilenmesinde etkilidir. Yüksek tansiyonu dengeler. Kalp damar hastalıklarına iyi gelir. Vücudu ve kanı toksinlerden arındırır. Baş ağrısını hafifletir. Eklemleri ve kasları rahatlatır. Saç, cilt ve gözler için faydalıdır.

Kristal Kuvars
Bedeni zinde tutar, güç ve canlılık verir. Beyin fonksiyonlarını uyarır. Zihinsel berraklığı ve odaklanmayı geliştirir. Konsantrasyonu kuvvetlendirir. Ortamdaki kötü enerjileri temizler. Stres ve kaygıyı dengeler. Doğal bir ağrı kesici görevi görür. Kan dolaşımını düzenler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Sindirim sistemini ve kan dolaşımını sağlıklı tutar. Baş ağrısına iyi gelir. Elektronik cihazlardan yayılan radyasyonu toplar.

Ay Taşı
Duygusal dengeyi sağlar. Rahatlatıcı ve sakinleştirici özelliği vardır. Nazara karşı etkilidir. Sezgileri kuvvetlendirir. Zihin açıklığı verir. Şefkat ve sempati duygularını artırır. Rahat bir uyku sağlar. Vücuttaki hormonları düzenler ve dengeler. Regl döngüsünü düzenler. Üreme sistemini sağlıklı tutar. Doğum sancısını hafifletir. Yaşlanmayı geciktirir. Lenf sistemini güçlendirir. Kramplara, bacak ve sırt ağrılarına iyi gelir. 

Oniks Taşı
Pozitif düşünceyi arttırır. Konsantrasyon sağlar. Zihin bulanıklığını giderir. Güveni arttırır. Enerji verir. Sakinleştirici, rahatlatıcı özelliği vardır. Stresi ve depresyonu azaltır. Kontrol ve denge sağlar. Nazara karşı koruyucudur. İlişkileri kuvvetlendirir. Şans ve cesaret getir. Kemik yapısını ve ilik sistemini güçlendirir. Göz rahatsızlıklarına, diş sağlığına, ayak rahatsızlıklarına iyi gelir. 


Bileklik bana hediye edildiğinde, hem 7 çakra ve doğal taşlarla ilgili detaylı bir araştırma yapmış hem de bilgilenmiş oldum. Edindiğim bilgilere göre, insanda bulunan enerjiyi tüm vücuda dağıtan, 7 çakrayı temsil eden doğal taşlar, bir işlem görmeden, evlerde ve iş yerlerinde dekor amaçlı kullanıldığı gibi işlenmiş haliyle, kolye, küpe, yüzük, bileklik gibi takı eşyası olarak da kullanılabiliyormuş. Büyüklü küçüklü, farklı kesimlerde ve değişik renklerde olan bu doğal taşları alırken dikkat edilecek en önemli husus, ihtiyaca yönelik olan doğal taşı almak ve bu taşları da güvenilir bir yerden almakmış. Ayrıca dokunulmuş, kullanılmış taşların arındırılmadan kullanılmaması, yeni bir taş alındığında taşın mutlaka temizlenmesi, taşların belirli aralıklarla da temizliğinin yapılması gerekiyormuş. Taşlara başkalarının dokunmasına izin vermemek, başkasından alınan bir taşı temizlemeden kullanmamak da önemliymiş. Doğal taşların temizlenmesinde farklı birçok yöntem olsa da en çok bilinenleri, su, deniz suyu veya tuzlu su ile temizleme, toprağa gömerek temizleme, tütsü ve mum dumanı ile temizleme imiş. 

Bu bilekliğin alındığı yerdeki satıcı, bana hediye eden kişiye, bilekliği bir gece toprak üstünde bekletmemizi, böylece toprağın enerjisiyle birlikte taşın enerjisinin tamamen yenileneceğini ve taşların enerjisine inanarak takmamızı söylemiş. Satıcının dediği gibi, bilekliği, balkon çiçeklerimden birisinin saksıdaki toprağının üstünde 1 gece beklettim ve sonra takmaya başladım. Bu taşların enerjisi ve etkisi inkar edilemez elbet fakat inanma kısmında biraz daha yol kat etmem gerekiyor sanırım..

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım