Maybelline New York Great Lash Mascara / Blackest Black

Kısa, cılız, ince, seyrek, zayıf kirpikleriniz varsa ( benim gibi mesela ) özel gün, kutlama, davet gibi zamanlarda yapılan makyajın tamamlayıcısı oluyor kirpikler için kullanılan maskaralar da. Maskara anlamında Maybelline New York genel olarak beğendiğim bir marka olsa da bazı ürünleriyle anlaşamadığım da olmuştur. 
Yine marka adına istinaden en son Great Lash Mascara' yı denemek istedim. Bu maskara ilk olarak 1971 senesinde üretilmiş ve hâlâ Amerika' nın en gözde maskarasıymış. Waterproof, Lots of  Lashes, Clear, Big, Royal Blue, Curved gibi modelleri olan maskaranın bende olan modeli Blackest Black..
Great Lash Mascara; Allure Okuyucularının Seçimi ve En İyi Güzellik Ödülü Sahibi bir maskara imiş. Ve bu maskara ne yazık ki Maybelline Türkiye sayfasında yer bulamamış kendisine.
Ambalajın renklerinin güzelliği, ebat olarak alışılmış maskaralardan daha küçük yapılı olması ilk başta göze çarpan özellikleri. Maskara için ambalajın arkasında yapılan İngilizce açıklamanın çevirisinde; '' Maxi kapsama formülü yoğun abanoz pigmentleri içerir. İlk fırça darbesinden itibaren kirpikleriniz, göz alıcı bir görünüm için siyahtan daha koyu siyah gözükür. Keskin fırçası, istediğiniz sonucu elde etmenizi sağlar. Kirpikleriniz sadece birkaç vuruşla dramatik hale gelir '' şeklinde özellikler belirtilmiş. Maskara oftalmolojik ve hipoalerjenik testlerden geçirilmiş, kontak lens kullananlar için uygunmuş.
Maskaranın kıl fırça başlığı, kirpiklerin tamamına aynı anda uygulama için biraz küçük kalıyor bana göre. İçindeki boya, sıvı yapılı olduğundan kirpik diplerine bulaşma ihtimali var. Hızlı kuruma özelliğinden dolayı katlar arası beklemeden uygulama yapmakta yarar var. Çift fazlı temizleyicilere gerek kalmadan normal temizleyicilerle temizlenebilir olması bir artısı.
Ve öncesi sonrası.. Size göre soldaki fotoğraf kirpiklerimin doğal hali..Sağdaki fotoğraf ise Maybelline New York Great Lash / Blackest Black maskaranın tam 4 kat uygulanmış hali.
Fotoğraflardan anlayacağınız; Değil tek katta 2. , 3. ve neredeyse 4. kat uygulamada bile etkisini gösteremedi maskara. İddiasındaki gibi simsiyah bir görünüm de çıkmadı ortaya. Zaten hacim vaadi yoktu ama bana göre kıvırmada da başarısız. Sadece kirpikleri tek tek ayırma ve hafif uzunluk verme etkilerini gördüğüm maskaranın artı diyebileceğim özelliği topaklanma yapmıyor ve temizlemede yormuyor olması. 3 ay önce 14,95 TL. gibi bir fiyata aldığım Maybelline New York Great Lash Mascara / Blackest Black maskarayı, benim bir maskaradan beklediğim hacim, uzunluk, kıvırma, siyah görünüm etkilerini yansıtmadığı için sevmedim ve tekrar alıp kullanmayı düşünmüyorum.

Maybelline New York markasına ait kullanmış olduğum diğer maskaralar için;
The Falsies Volum Express Black Drama
The Colossal Go Extreme Leather Black
The Rocket Volum Express
The Colossal Big Shot Volum'Express
Lash Sensational Mascara yazılarıma göz atabilirsiniz.

FACEBOOK , INSTAGRAM , TWİTTER hesaplarımı beğenip, takibe almayı unutmayın olur mu?