Misoka Nano Mineral İyonik Teknoloji Diş Fırçası

Ağız ve diş temizliğinde, klasik diş macunu ve ağız çalkalama suyu rutinimi bir süreliğine askıya alan son teknoloji bir diş fırçası ile tanıştım sevgili Sosyal Annem' in Bir Hayat Bin Kadın etkinliğinde Misoka sayesinde. 
Dişleri sadece suyla temizlemek için kullanılan Misoka diş fırçası ilk olarak, Osaka merkezli teknoloji şirketi Yumeshokunin tarafından 2007' de tasarlanmış. 
Diş macununa gerek duymadan diş yüzeyindeki plağı uzaklaştırmak için tasarlanmış bu diş fırçası, nano mineral bir kaplamayla işlenmiş kılları ile sadece nemlendirip fırçalamak için geliştirilmiş.
Nanomineralle fırçalama, su ile fırçalama anlamına geliyor. Misoka diş fırçasının en önemli özelliği, kıllarının nano boyutta 1 milyar mineralle kaplanmış olması. ( 1 nanometre, 1 milimetrenin milyonda biri kadar ).
Nano boyutlu magnezyum, kalsiyum, sodyum içeren Misoka, diş yüzeyine hidrofilik özellik katarak leke ve kirlere karşı direnç sağlıyor. Fırça üzerindeki iyonlar, diş yüzeyindeki birikimleri ve lekeleri temizliyor, diş minesini kaplayarak koruma kalkanı oluşturuyor.
Fırça kılları üzerindeki nano boyutlu mineral iyonlar 1 bardak içme suyuna daldırıldığında aktif hale gelerek, diş hekimlerinin uyguladığı temizliği ve parlaklığı sunuyor.
İşlemde tek bir bardak su gerektirdiği için, insan sağlığına ve küresel çevreyi korumaya da katkıda bulunan diş fırçasının kullanımı da çok kolay. Bir bardak içme suyu içine daldırılan fırça ile dişler hafif bir şekilde fırçalandıktan sonra, bardaktaki iyon mineralli su ile ağız çalkalanıyor. Fırçalama işleminden sonra da fırça, su ile yıkanıp kurumaya bırakılıyor.
Yılların alışkanlığı diş macunlarıyla yapılan fırçalama işleminden sonra, Misoka diş fırçası ile yaptığım temizleme işlemi benim için ilginç bir deneyim oldu. Fırçanın uzun ve ince tasarımlı sapı, ergonomik kullanım için kolaylık sağlıyor. Kıllı fırça başlığının standart diş fırçalarından oldukça kısa ve dar olmasından dolayı ilk başta biraz diş etlerime de fırça darbesi indirmiş olsam da daha hafif bir fırçalamayla sadece dişlerime uygulamayı başardım. Kılların üzerinde bulunan nano mineral iyonlar ağızda herhangi bir tat bırakmıyor, fırçalama işlemi esnasında köpürme olmuyor. Naneli ve ferahlatıcı etkili diş macunları gibi ağızda bir etki bırakmasa bile fırçanın en beğendiğim özelliği ultra ince fırça kıllarının diş aralarına ulaşarak etkili temizleme yapması oldu. Dişlerimde lekelenme olmadığından o vaadi üstündeki etkisini yazamayacağım. Sadece kafein ve nikotine bağlı renk değişikliği mevcut olan dişlerimde bu anlamda da gözle görülür bir değişim fark edemedim. Yaklaşık 10 gündür kullandığım Misoka nano mineral iyonik teknoloji diş fırçasının uzun vadeli kullanımda daha çok etkisini görmeyi umuyorum..

 FACEBOOK , INSTAGRAM , TWİTTER hesaplarımı beğenip, takibe almayı unutmayın olur mu?