Malum mevsim değişimi,hastalıklar kapıda... Doğal ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirici takviyeler almanın da tam zamanı. Bu takviyelerden biri de dost bakteriler denilen probiyotik bakteriler içeren kefir mesela. Kefir denince aklıma gelen ilk markalardan olan Altınkılıç Kefir şu sıralar benim favori içeceğim..
Orta Asya'da göçebe olarak yaşamlarını sürdüren Türkler tarafından 5000 yıl önce bulunan,sulu yoğurt,koyu ayran arası kıvamıyla,ekşimsi tadıyla bir süt ürünü olan;sağlık,şifa,enerji kaynağı,doğal antibiyotik,gençlik iksiri kefir;
*Bağışıklık sistemini güçlendirici
*Enfeksiyonlara ve bakterilere karşı koruyucu
*Sindirimi kolaylaştırıcı
*Sindirim rahatsızlıklarına karşı iyileştirici
*Bağırsakların direncini arttırıcı
*Besin kaybını önleyici
*Sinir sistemini rahatlatıcı
*Kemik ve kas yapısını güçlendirici
*Kan dolaşımını düzenleyip,kan bozukluklarını giderici
*Tansiyonu düzenleyici
*Hücre yenilenmesini sağlayıcı
*İnsan metabolizmasını sürekli yenileyici
*Hormonların seviyelerini dengeleyici ve normalleştirici
*Kortizol,ensülin ve serotonin (mutluluk) hormonu ile adrenalin hormonu üzerinde olumlu etki yapıcı özellikleriyle saymakla bitmez faydaya sahip..
1000 ml. sade,250 ml.sade,light,çilek,orman meyveli,üzüm&kayısı,yaban mersini,ballı&muzlu seçenekleri olan;mide ve bağırsaklarda şişkinlik yapmayan Altınkılıç Kefir'in 1 kaşığında 70-100 milyon arası probiyotik bakteri bulunmaktaymış. Artık 1 su bardağında ne kadar var siz düşünün... Ekşimsi mayhoş tadı,kıvamlı yapısıyla çoğu insanın pek fazla tüketmeyi tercih etmediği kefiri sürekli ve düzenli bir şekilde kullanmakta yarar var bence,özellikle tamda mevsim geçişlerinin yaşandığı ve hastalıkların kol gezdiği şu sıralar kullanmanın tam zamanı...