Hindi etinin ekonomik, sağlıklı, lezzetli olmasının yanında sağlıklı bir diyet için gerekli protein ve dengeli amino asitleri içerdiğini, sindiriminin kolay ve yağ oranının düşük olmasından dolayı kalori değerinin de düşük olduğunu, içindeki mineral ve vitaminler ile kalp, damar, böbrek, göz dostu olduğunu biliyor muydunuz?
1980 yılında Şerafettin Erbayram tarafından kurulan Bolu Kalite Yem Sanayi A.Ş. 1990'lı yıllarda tavukçuluk sektöründeki gelişmeyle beraber yem fabrikasına ek olarak, 1995 yılında Bolca Hindi'yi de bünyesine eklemiş. 1995 yılında Türkiye'de ilk defa ambalajlanmış tabaklı hindi etini mutfaklara sunan Bolca Hindi'nin özelliği, Türkiye'de Kaliforniya cinsi beyaz hindi üretimini gerçekleştiren ilk firma olması.
Hindi etiyle yapılabilecek lezzetli ve değişik yemek tariflerinden bazıları şunlar:
Hindi Sultan
Hindili Bamya - Tarçınlı Göğüs Hindi
Hindili Kanatlı Nohut Yahni - Fıstıklı Hindi Sarması
Patatesli Elmalı But - Izgara Hindi Göğüs Çöp Şiş
Hindi Şinitzel - Fıstıklı Üzümlü Hindi Steak
Kestaneli Hindi Dolması
Sebzeli Gerdan Haşlama - Hindi But Çöp Şiş
Peynirli Hindi Şinitzel - Hindi Yürek Ciğer Yahni
Mayonezli Hindi - Acı Soslu Hindi Pirzola
Hindili Sandık Kebabı - Hindi Meyve Salatası
Parmak Hindili Ispanaklı Salata
Hindi eti severlere şimdiden afiyet olsun.