Mado Dondurma

Mado'nun meşhur dondurmasının hikayesini bilir misiniz? 
Kimliği meçhul Kahramanmaraşlı ustalar tarafından toplanan kar, pekmez ve meyve özleriyle karıştırılarak ''Karsambaç'' adlı serinletici tatlıya dönüştürülür. Ardından yıllar geçer, bu tatlıya süt, bal, salep gibi katkılar eklenerek geliştirilir. Kanbur ailesinin atalarından Osman Ağa'nın ustalığıyla da dondurma halini alır. Osman Ağa ile başlayan dondurmacılık, torunları Mehmet Kanbur, Atilla Kanbur, Erdal Kanbur ile farklı bir boyut kazanır. Önceleri, seyyar dondurmacılar tarafından dondurma fıçıları mahalle mahalle dolaştırılır. Seyyar dondurmacılar yerini rengarenk boyalı tenteli dondurma arabalarına bırakır. Ve nihayetinde, Kahramanmaraş'ta açılan Yaşar Pastanesi'yle bugünkü Mado'nun temelleri atılır. 

1965 yılında Kahramanmaraş'ta açılan buz fabrikası sayesinde yaz kış dondurma yapabilir duruma gelinir. Küçük bir dükkanda dondurma üreten ve satan 2. kuşaktan Yaşar Kanbur dükkanı büyütür. Aynı yıl dükkana ilk dondurma dolabı getirilir. 1970'te dondurmacı dükkanına otomatik makineler gelir. 1980'de ise Yaşar Pastanesi, Trabzon Caddesi'nde açılır. 1983 yılında teknolojiye geçilmesiyle beraber dondurma üretimine başlanır. 1984'te MARDO dondurmaları olarak piyasaya dondurma satışına başlanır. Kanbur ailesi, ''Dondurmanın vatanından çıkarak dünyaya yayılması kendi ismiyle olmalıdır'' ilkesinden hareketle, Maraş'ın MA'sı dondurmanın DO'su ile MADO markasını yaratır. 1991 yılına gelindiğinde ise Yaşar Dondurma ve Gıda tarafından Mado kurulur. Ve 1992 senesinde, İstanbul Caddebostan'da ilk konsept kafe açılır. Günümüzde (2024 senesi itibari ile) Mado'nun Türkiye genelinde 300'e yakın, dünyanın önemli ülkelerinde 100’e yakın şubesi bulunuyor.
Dondurma Menüsü:
Kesme Dondurmalar, Dövme Dondurmalar, Kat Kat Dondurmalar, Vegan Dondurma, Diyabetik Dondurma, Yoğurtlu Dondurma, Şeker İlavesiz Dondurma, Şekersiz Dondurma, Atıştırmalık Dondurmalar, Spesiyal Kuplar, Dondurmalı Pastalar, Dondurmalı Lezzetler, Dondurmalı Karışık Tatlı Tabağı, Dondurmalı Tatlı Sinisi, Dondurmalı Cevizli Tatlı Tabağı, Dondurmalı Soğuk Baklava Tabağı, Dondurmalı Baklava Burger, Dondurmalı Fıstıklı Tatlı Tabağı
Kahvaltılıklar:
Serpme Kahvaltı, Sini Kahvaltı, Benim Kahvaltım, MADO Köy Kahvaltısı, Hızlı Kahvaltı, Form Kahvaltı, Ketojenik Kahvaltı, Sıcak Kahvaltı Tabağı, Pancake Meyveli, Pancake Çikolatalı, Sıcak Keçi Peyniri, Ballı Sabah, Granola, Sahanda Çakallı Menemen, Sahanda Menemen, Keçi Peynirli Omlet, Otlu Omlet, Mantarlı Omlet, Karışık Omlet, Pastırmalı Sucuklu Omlet, Sahanda Tereyağlı Yumurta, Muhlama, Yumurtalı Ekmek
Tostlar:
Ayvalık Tostu, Sucuklu ve Kaşar Peynirli Tost, Bol Kaşarlı Tost, Beyaz Peynirli Tost
Gözlemeler:
Maraş Peynirli Gözleme, Patatesli Gözleme, Kıymalı Gözleme, Kaşarlı Gözleme, Ispanaklı Gözleme, Mini Gözleme Tabağı
Börekler:
Maraş Peynirli Su Böreği, Beyaz Peynirli Su Böreği, Baklava Hamurlu Peynirli Börek, Gül Böreği, Ispanaklı Köy Böreği, Kıymalı Kol Böreği, Kıymalı Avcı Böreği
Çorbalar: 
Maraş Yöresel Tarhana Çorbası, Mercimek Çorbası, Maraş Yöresel Ekşili Çorba, Közlenmiş Domates Çorbası
Atıştırmalıklar: 
Tatlı-Acı Soslu Çıtır Tavuk, İçli Köfte, Tahin Soslu Falafel, Çiğ Köfte, Ortaya Atıştırmalık Tabağı, Patates Kızartması, Börek Tabağı
Salatalar:
Hardal Soslu Ilık Bonfile Salatası, Ton Balıklı Salata, Avokado ve Tulum Peynirli Salata, Sezar Salata, Keçi Peynirli Ahir Dağı Salatası, Sağlıklı Kış Kasesi, Kış Salatası, Kinoa Salatası, Kabak Mantı
Makarnalar: 
Spaghetti Bolognese, Dört Peynirli Ravioli, Acı Soslu Penne, Tavuklu Mantarlı Fettuccine
Mantılar:
MADO Mantı, Çıtır Mantı, Parmak Mantı
Dürümler: 
MADO Etli Dürüm, MADO Tavuk Dürüm, Falafel Dürüm, Yoğurtlu Tantuni Dürüm
Burgerler:
Cheddar Peynirli Burger, BBQ Burger, MADO Burger, Çıtır Tavuklu Sezar Burger
Pizzalar:
Margarita Pizza, Çok Malzemeli Pizza, Dört Peynirli Pizza, Tavuklu Çıtır Patatesli Pizza, Anadolu Pizza, Kapalı Köy Pidesi
Yöresel Lezzetler: 
Zeytinyağlı Dolmalar ve Sarma, Köy Tavuklu Pilav, Yöresel MADO Tepsisi, Mumbar Dolması, İçli Köfte, Kavrulmuş Sömelek Köfte
Köfteli Ana Yemekler:
Yoğurt Soslu Köfte, Püreli Köfte, Izgara Köfte, Beğendili Köfte
Etli Ana Yemekler: 
Çömlekte Maraş Tava, Geleneksel Sac Kavurma, Mantar Soslu Bonfile, Cafe de Paris Soslu Bonfile, Beğendili Kebap
Tavuklu Ana Yemekler:
Tavuk Şiş, Beğendili Tavuk, Köri Soslu Tavuk, Acılı Izgara Tavuk Bonfile, Tavuk Schnitzel, Cafe de Paris Soslu Tavuk Bonfile
Tatlılar:
Sufle, Waffle, Künefe, Bal Börek, Simit Katmer, Kadayıf, Cevizli Kıvrım, Fıstıklı Anaeli, Halep Burma, Fıstıklı/Cevizli Baklava, Fıstıklı/Cevizli Sarma, Fıstıklı Burma, Fıstıklı Şöbiyet, Fıstıklı Tel Kadayıf, Kaymaklı Hasır Kadayıf, Havuç Dilimi, Fıstıklı Dolama, Kuru Baklava, Soğuk Baklava, Profiterol, Ekler, Fırın Sütlaç, Supangle, Tavuk Göğsü, Keşkül, Üçlü Mini Tatlı Tabağı, Trileçe, Kazandibi
Pastalar:
Muzlu Malaga, Bitter Çikolatalı Fıstıklı Mozaik Pasta, Çilekli/Frambuazlı/Meyveli Pasta, Kavanozda Tiramisu, San Sebastian Cheesecake, Fırın Cheesecake, Kavanozda Frambuazlı Cheesecake, Çikolatalı/Fıstıklı/Frambuazlı Pasta, Kavanozda MADO Kup Pasta, Tiramisu, Profiterollü Pasta, Krokanlı Pasta, Muzlu Pasta
İçecekler:
Demleme Çay, Salep, Boza, Sıcak Çikolata, Sıcak Keçi Sütü, Türk Kahvesi, Espresso, Filtre Kahve, Americano, Cappuccino, Latte, Flat White, Macchiato, Mocha, Caramel Macchiato, Macafe, Cortado, Ihlamur, Nane Limon Çayı, Adaçayı, Kış Çayı, Tarçınlı Elma Çayı, Yaseminli Yeşil Çay, Relax Çayı, Ödem Çayı, Detoks Çayı, Buzlu Kahve, Milkshake, Smoothie, Ev Yapımı Limonata, Vitaminli Doğal İçecekler,  Ev Yapımı Ayran, Naneli Ayran
* Mado Dondurma 2024 Yılı Menü İçeriğidir
Mado da ayrıca, hediyelik ürünler kategorisinde, şerbetli tatlılar, sütlü tatlılar, hamur işleri, çikolata, lokum, pasta, tatlı ve tuzlu kurabiye çeşitleri gibi birçok ürün müşterileri taleplerine yönelik özel olarak da üretiliyor.

Etiketler