Colgate Plax Nane Ferahlığı Ağız Bakım Suyu

Ağız bakımı ve diş sağlığında diş macunları kadar ağız çalkalama sularının da öneminin büyük olduğuna inanıyor ve düzenli kullanmaya çalışıyorum. Genelde standart kullandığımız klasik bir ürün var ama bazı ürünleri de indirimli dönemlere denk gelince alıp denemeyi de seviyorum. Aynen en son kullandığım Colgate Plax Nane Ferahlığı Ağız Bakım Suyu gibi..
Fırçalamaya göre 10 kat daha uzun süren ferahlık etkisi olan Colgate Plax, klinik olarak kanıtlanmış formülü ile bakteri plağına karşı savaşma ve ağız kokusuna karşı 7 / 24 koruma vaat ediyor.
Diş hekimleri tarafından klinik olarak test edilmiş ağız çalkalama suyu, günde 2 kez diş fırçalama işlemi yapıldıktan sonra kullanılıyor. Ürünü kapaktaki çizgiye ( 20 ml )  kadar doldurduktan sonra 30 saniye boyunca ağzınızda çalkalıyor ve tükürüyorsunuz.
250 ml. ebatlı ve alkol ( etanol / etil alkol ) içermeyen ürünün çürük oluşumunu önlemek için florür içerdiği ve 6 yaşın altındaki çocukların kullanımı için uygun olmadığı belirtilmiş.
Colgate Plax Nane Ferahlığı Ağız Bakım Suyu' nu nereden ve ne kadara aldığımı net hatırlamıyorum. 250 ml. ebatlı ürünün satış fiyatı şu an 10 - 15 TL. arası değişiyor. Ama ben büyük ihtimal indirimli kasa arkası ürünler kategorisinden almışımdır. Zira 250 ml. için bu rakamı ödemem. Ürünün 250 ml. harici 500 ml. ebat seçeneği de var. Ağız çalkalama suyunun vaadindeki gibi ferahlatıcı etkisi harika. Nane aromasıyla tüm gün olmasa da uzun süreli ferahlık sağlıyor. Normal diş fırçalama işlemi ile ulaşılamayan diş arası temizliğini de beğendim. Bu ürünle ilgili kafamı kurcalayan tek şey florür içermesi. Florür konusu benim için bir muallak. Yararlı mı zararlı mı hala netleşmiş değil ama şahsi görüşüm uzun vadede kullanılmasının olumsuz etki yaratacağı yönünde. Şu florür konusu olmasaydı 250 ml.' ini değil de 500 ml.' ini indirimde görseydim stoklardım..
yeşimlehertelden