Bit Ki Bit Rozeti

Okulların açılmasıyla beraber başlayan hastalık dönemine bir de MEB'den biz velilere ulaştırılan bit salgını alarmını da ekledik..sanki hastalıklar zaten yeterince azmış gibi..Neyse böyle sorun bizde yok ama yine de '' bu alarma karşı tedbirli davranmakta yarar var tabi '' diyerek aldığım Bit ki Bit Rozeti' nden bahsedeyim bugün..
'' Bitkisel içerikli, canlılar için zararlı madde içermeyen, insanlarda ve hayvanlarda güvenle kullanılabilen Bit ki Bit Rozeti' nin içinde, Cinnamomum Camphora ( Kafur Ağacı ) ve Lavandula Angustifolia ( Lavanta Çiçeği ) bulunuyor.
Patentli ve Tubitak teşvikli rozetin etkinliği ambalaj açıldıktan sonra 4 aya kadar sürüyor. Ürünün paketten çıkartıldıktan sonra hemen kullanılmaya başlaması gerekiyor. İki veya daha fazla rozet aynı anda kullanılabiliyor. 3 yaş altı çocuklarda ebeveyn kontrolü altında kullanılabiliyor.
Geçen senelerde yapılan bit salgını bilgilendirmelerinde, bitleri kovucu özelliği olduğunu öğrendiğim lavanta yağı aramış bulamamıştım onun yerine lavanta kolonyası kullanmıştım. Ama kıyafette yoğun bir lavanta kokusu kaldığı için, bu sene bit rozeti kullanmaya karar verdim. Rozet şeklinde olması biraz dikkatli kullanmayı gerektiriyor bence. Kıyafette kullanımının güvenli olmadığını düşünüyorsanız çantada kullanabilirsiniz, hoş bir aksesuar gibi görünür hem de.. Onun haricinde bir eksisini görmediğim ürünün, bitkisel içerikli olması ve de çocuklar için güvenle ( ağıza alınmadığı ve yutulmadığı sürece ) kullanabilirliği beğendiğim özellikleri oldu. Kokusuz olması da ayrı bir artısı..Rozetin kızlar için toka şeklinde olanı da varmış, onu da ek not olarak paylaşayım unutmadan. İkili satıldığı gibi tekli olarak da satılanı var rozetin. Eczaneden 4 TL.ye aldığım Bit Rozeti, bu bit salgını dönemlerini kazasız belasız atlatmamızı sağlıyor bizim...Sizin de aklınızda olsun derim.

yeşimlehertelden