Himalaya Badem / Salatalık Özlü Cilt Maskesi

Uzun zamandır içeriklerinden dolayı ürünlerini merak ettiğim Himalaya markasının ilk olarak geçtiğimiz ay Limon Özlü Yüz Temizleyici - Yağ Dengeleyici 'sini kullanmaya başlamıştım ve memnuniyetimi dile getirmiştim. Ürünü aldığım dönem Gratis 'in meşhur indirimli dönemlerinden birine denk geldiğinden, hazır almışken maske, göz kremi, kırışıklık kremlerini de alıp temizlik ve bakım ürünlerinden bir set yapmıştım. Bugün, aldığım zamandan beri kullandığım Himalaya Badem / Salatalık Özlü Cilt Maskesi 'nden bahsedeyim biraz..
Başlıca etken maddeleri; badem, salatalık, Amla ( Bektaşi Üzümü ), ananas ( içeriğinin masum olduğunu düşünmeyin hemen, okumaya devam edin bence ) olan maske ''cilt lekelerini ciltten uzaklaştırmaya yardımcı olmayı, sıkılaştırmayı ve canlandırmayı '' vaat ediyor. Maskeyle ilgili ambalaj üstünde '' Gözenekleri açan, lekeleri soyan ve cildinizin sağlıklı, sıkı ve parlak olmasını sağlayan canlandırıcı bir maskedir. Badem, cildinizi besler ve yumuşatır. Salatalık, yüz derinize renk verir ve cildi serinletici bir etkisi vardır. Ananas, kirleri ve ölü hücreleri giderir ve cildi sıkılaştırır. Amla (Bektaşi üzümü) temizleyici ve anti-oksidan özelliklere sahiptir. '' şeklinde açıklama yapılmış.
75 ml. ebatlı tüp ambalaj içindeki maskenin kullanımı; '' Göz çevresini hariç tutarak temizlenmiş yüz ve boyun üzerine eşit bir şekilde uygulayın. Yaklaşık 10-15 dakika kadar kurumasını bekleyin. Kurumuş maskeyi yüzün kenarından nazik bir şekilde kaldırın. Haftada bir veya iki defa kullanın '' şeklinde. Maske çatlak, kesik veya iltihaplı cilt üzerinde uygulanmıyor.
Birleşik Arap Emirlikleri menşei Himalaya Badem / Salatalık Özlü Cilt Maskesi, dermatolojik olarak test edilmiş, hipoalerjenik ve etkinliği klinik olarak kanıtlanmış olsa da içeriği çok ta masum değil ne yazık ki..Alkol ve paraben olması zaten sorunken yukarıdaki fotoğrafta altını çizdiğim acrylates copolymer ( kabaca mikro plastik tanecik ), Dimethicone ( yine kabaca silikon yağ ) olması da kafaları iyice karıştırıyor. 
Şimdi gelelim benim yorumlarıma: Sür / kurut / soy tarzı olan ve akışkan yapıdaki maskeyi sürerken, ince tabaka halinde ve kesinlikle saç dipleri ve kaşlara temas ettirmeden uygulamak gerekiyor. Kalın sürerseniz kuruması ve çıkması zor oluyor. Sürmeye başladığınız andan itibaren serinletici ve ferahlatıcı etkisini hissediyorsunuz ki bundan hoşlandım ben.. İnce tabaka halinde sürerseniz 5 dakika kadar sonra tamamen kuruduğunu görebilirsiniz. Kurumaya başlamasıyla beraber ciddi bir gerginlik başlıyor yüzünüzde. Ben 15 dakika beklettim maskeyi, yüzümü biraz esneterek maskenin çeneden ayrıldığı yerden itibaren nazik hareketlerle soymaya başladım. Maske cilde o kadar sıkı tutunmuş ki çıkartırken biraz zorluyor biraz da acıtıyor bu yüzden. Tek parça halinde çıkması biraz zor. Tamamen çıkartsanız bile maske kırıntıları kalıyor. Suyla yıkanabilir tabi ama ben makyaj temizleme pamuğunu ıslatıp temizliyorum öyle daha kolay oluyor arındırmak. Maske bende her hangi bir alerjik reaksiyona neden olmadı. Ambalaj üstünde cilt tipi belirtilmemiş ama ben, çok kuru ve hassas cilt yapısına sahip olanların kullanmasını tavsiye etmiyorum. Genel olarak ferahlatıcı etkisini, yüzümdeki renk farklılıklarını eşitlemeye yardımcı olmasını ve aldığım dönemde indirimli 9.90 TL. fiyatını beğensem de içeriğinden ve de yüzden ayrılırken sanki tüyleri de çekip alıyormuş hissinden hoşlanmadım...Bu maskenin seveni de çok sevmeyeni de..Bense arada kalanlardan oldum sanırım..

FACEBOOK , INSTAGRAM , TWİTTER hesaplarımı beğenip, takibe almayı unutmayın olur mu?