Himalaya Limon Özlü Yüz Temizleyici - Yağ Dengeleyici

Cilt bakımımda memnun kaldığım ürünleri genelde kolay değiştirmem ama bu sefer bir istisna yapıp ürünlerini, içeriğini ve etkilerini merak ettiğim Himalaya markasını kullanmaya karar verdim. Yüz temizleyiciden gece kremine, göz kreminden maskesine kadar cilt bakım ürünlerimi bu markadan aldım. Kullandıkça ürünler hakkındaki yorumlarımı yazacağım ama bugün, 2,5 aydır düzenli kullanıp bitirdiğim Himalaya Limon Özlü Yüz Temizleyici - Yağ Dengeleyici' den bahsetmek istiyorum.
İlaç, sağlık, kişisel bakım, bebek bakımı, beslenme üzerine ürünleri bulunan Hindistan kökenli Himalaya markasının kuruluşu 1930' lu yıllara uzanıyor. Burma ormanlarında gezinen Meraj Manal' ın bulduğu bir bitki kökünün, huzursuz filleri pasifize etmesi ve bunun üzerine bitkilerin özelliklerini bilimsel olarak test etmek istemesiyle başlıyor markanın hikayesi. Bilmeyenler için de bir not: Logolarındaki H harfini süsleyen yapraklar şirketin bitkisel sağlık konusuna odaklanmasını, deniz mavisi  ve yeşil rengi doğaya olan yakınlıklarını, turuncu renk te sıcaklığı, canlılığı ve bakıma olan bağlılıklarını temsil ediyormuş.
Bu kadar bilgi yeter gelelim Himalaya Limon Özlü Yüz Temizleyici - Yağ Dengeleyici' nin özelliklerine;
'' Karma ve yağlı ciltlere özel, limon özleri ve bal ile formüle edilmiş sabunsuz yüz temizleyici; fazla yağları ve kirleri derinlemesine temizliyor, siyah noktaların azalmasına yardımcı oluyor. Limon cildi sıkılaştırıp ciltteki parlaklığı giderirken, görünür bir şekilde matlık sağlıyor. Bal ise kurutmadan ve germeden ferahlık hissi vererek cildi yumuşatıyor. ''
Bu ürünle ilgili Himalaya' nın web sayfasında ayrıca şu açıklamalar var;
'' Limonda bulunan sitrik asit cildi aydınlatır ve yumuşatır. Çillerin ve yaşlılık lekelerinin solmasına yardımcı olur. Bal cilde nem kazandırdığı gibi cildi besler, ayrıca bakterileri öldüren antimikrobiyal maddeler içerdiği için doğal bir antiseptiktir. ''
Kullanımı; Nemli yüze ufak bir miktar ürünün dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulanması ve durulanması şeklinde olan 150 ml. ebatlı yüz temizleyici; Paraben, SLS/SLES, Fitalat içermiyor. Bu markaya yönelmemin belki de en önemli nedeni içeriği oldu. Çok hafif ve hoş kokusu olan temizleyici, şeffaf jel yapıda ve yukarıdaki fotoğrafta göreceğiniz üzere mavi tanecikler içeriyor. Bu tanecikler peeling etkisi işlevi görerek siyah noktaların azalmasına yardımcı oluyor. Siyah noktaları tamamen gidermese de azaltma konusunda başarılı bence. Tanecikler cilde zarar vermeyecek yumuşaklıkta bu arada. Psikolojik mi bilmem ama cildimdeki lekelerin görünümünde hafif bir solma hissettim ben, bu limonun etkisinden olsa gerek. Yağlanmayı ve parlamayı %100 geçiriyor diyemem ama gözle görülür şekilde matlık sağlıyor. Ayrıca her yıkama sonrası cildim yumuşacık oluyor, bu da balın marifeti sanırım. Kısacası ilk defa denediğim markanın bu ürününden memnun kaldım. Gratis Mağazası' ndan mayıs ayındaki anneler günü indiriminde 11.25 TL.' ye aldığım Himalaya Limon Özlü Yüz Temizleyici' yi şu sıralar bayram indirimleri varken yedeklemeyi düşünüyorum ben..

Unutmadan.. Malum 21 Ağustos Salı günü KURBAN BAYRAMI. Ben de şimdiden herkesin Kurban Bayramını kutlar, hakkımızda hayırlara vesile olmasını dilerim..

FACEBOOK , INSTAGRAM , TWİTTER hesaplarımı beğenip, takibe almayı unutmayın olur mu?