Pastel ProFashion Eyebrow Duo

Yaşa, 2 doğuma bağlı kaşlarımda yer yer seyrelmeler ve boşluklar var. Gündelik olarak olmasa bile özel davet, etkinlik, organizasyonlara katıldığımda kaşlarımı boyama gereği hissediyorum. Bunun için daha önce Golden Rose Eyebrow Powder ve Maybelline Tattoo Brow Gel kullanmış ve her iki üründen de memnun kalmıştım. Elimdekiler bitince bu iki ürünü tekrar almak istedim ama Gratis' te Golden Rose kaş farı bulamayınca, yine aynı işleve sahip olduğunu düşündüğüm Pastel ProFashion Eyebrow Duo alayım dedim.
Öncelikle ürün yeni değil, sanırım 2015 senesi çıkartılan bir ürün ama ben daha yeni fark ettim markanın standını incelerken. Pastel ProFashion Eyebrow Duo ile ilgili ambalaj arkasında herhangi bir açıklama yapılmamış. Web sayfalarında ise ürünle ilgili; '' Profashion Eyebrow Duo kaş seti ile kusursuz kaşlara sahip olmak daha kolay. 3 farklı renk tonunda olan kaş seti, kaşın hattını belirleyen, sabitleyen vaks ve boşlukları dolduran, boyayan far bir arada. Gün boyu kalıcılık ve özel fırçasıyla pratik kullanım sağlar. '' şeklinde bir açıklama var.
Set, açıklamada da belirtildiği gibi 2 içeriği bir arada barındırıyor. Aşağıda fotoğrafta solda gördüğünüz parlak yapıda olan vaks; kaşın hattını belirlemek ve sabitlemek için kullanılıyor. Yapısını aynen Vaseline orijinal jel gibi düşünebilirsiniz. Sağ tarafta olan ise bildiğiniz toz şeklinde kaş farı; boşlukları doldurarak boyamak için kullanılıyor.
( Vaks; parlaklık veren boya koruma ürünü )
Oftalmolojik ve dermatolojik test edilmiş setin 3 ayrı renk seçeneği var.
*Sarışınlar için Light 01
*Kumral & Kızıllar için Medium 02
*Esmerler için Dark 03
Bendeki Medium 02 numaralı set.
( Oftalmoloji; görme yolları hastalıkları ve cerrahisiyle ilgilenen tıp bilim dalı )

Bilek içi uygulamasını aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz. Vaks parlak ve jelimsi yapıda daha hafif bir renk barındırıyorken, far ise mat ve yoğun yapılı duruyor.
Setin kullanımı ise şu şeklide; ilk olarak kaş vaksıyla kaşınızın şeklini sabitliyorsunuz. Sonra da kaş farıyla kaşınızdaki boşlukları doldurup, boyuyorsunuz. Setin içindeki fırça aparatı boyut olarak biraz küçük olsa da / eğik çizgi şeklindeki açılı kıl fırçası uygulamada kolaylık sağlıyor.

Aslında vaksı ve farı ayrı ayrı fotoğrafladığım kareler de vardı ama ön kameramın istediğim netliği vermemesi üzerine onları koyamadım. Aşağıda öncesi ve vaks + far sonrası fotoğraflarda farkı görebilirsiniz.

1 ay önce Gratis' ten 15,25 TL.' ye aldığım Pastel ProFashion Eyebrow Duo ile ilgili yorumlarım; öncelikle benim gibi makyaj yapma özürlü ve üşengeçi biri için kaş boyamada 2 ürünü kullanmak uğraştırıcı geldi bana biraz. Vaksı sürdüğümde kaşlarım yağ sürmüşüm gibi parlasa da toz boyayı sürdüğümde o parlaklıktan eser kalmadı. Vaks tek başına renk verme anlamında başarılı değil. Sadece sürdüğünüz alanda toz boyanın sabit bir şekilde kalmasını sağlıyor. Toz boya da kendi başına çok başarılı değil. Vaks olmadan ne yoğun bir görünüm veriyor, ne düzgün bir hat çiziyor ne de boşlukları tam anlamıyla dolduruyor. İki ürünü birlikte kullandığımda ise çok ta doğal olmayan bir sonuç çıkıyor ortaya. Başarılı bulduğum tek yönü; gün boyu rengini ve şeklini korumadaki kalıcılığı olan bu ikili far setini tekrar alıp kullanmayı düşünmüyorum ben..

FACEBOOK , INSTAGRAM , TWİTTER hesaplarımı beğenip, takibe almayı unutmayın olur mu?