Pantene Pro-V Yağ Terapisi Argan Yağlı Saç Bakım Yağı

İnce telli, zayıf ve yağlanmaya meyilli saçlarımda kırık, kırılma, kopma, dökülme, yıpranma, kepek gibi herhangi bir sorun yok şükür. Saç temizliği rutinim de sadece şampuan ve kremden oluşuyor benim. Ama arada sırada bakım namına, onarıcı ve besleyici ürünler de kullanıyorum. Pantene markasının daha önce ince telli saçlar için Aqua Light İki Fazlı Anında Bakım Yapan Saç Spreyi'ni kullanmış ama vaatlerinden sadece kolay tarama anlamında etkisini görmüştüm. Bu sefer de özelliklerini bildiğim argan yağı içerikli olmasından dolayı ilgimi çeken, Yağ Terapisi Argan Yağlı Elixir Durulanmayan Saç Bakım Yağını kullanmaya karar verdim.
Bilmeyenler için Argan Yağı; Morokon yağı olarak da bilinen, sadece Fas'ın güney batı bölgesinde yetişen argan ağacının tanelerinden elde edilen bir yağ. Argan yağının cilt, yüz, vücut, el & ayak, tırnak ve saç için besleyici, onarıcı, nemlendirici birçok faydası bulunuyor. Pantene Argan Yağlı Elixir Durulanmayan Saç Bakım Yağı da zayıf ve yıpranmış saçlar için; hafif formülüyle saçları 24 saat yıpranmalara karşı koruma ve besleme özellikleri olan bir ürünmüş.
 100 ml. ebatlı ambalajı bulunan yağın içeriği aşağıdaki fotoğrafta;
Nemli saça ortasından uçlarına doğru az miktarda uygulama olarak kullanılan bakım yağı durulanmıyor. Daha önce kullandığım saç bakım ürünlerinin sprey başlığındaki deliğe nazaran daha geniş bir çıkışı olmasına rağmen tek pompada ele gelen miktar çok fazla değil. Saçınızın uzunluğuna göre 2-4 pompa işinizi görebilir.
Benim saçlarım bel hizasında olduğu için yaklaşık 4 pompa sonrası avucuma aldığım bakım yağı işimi ancak görüyor. Dış ambalajının böyle sarımsı / kehribarımsı olduğuna bakmayın içindeki yağ renksiz. Yapısı akışkan sıvı denilebilir. Ve evet bildiğiniz yağlı bir ürün bu. Kokusu ise harika. Biraz Pantene' nin o bildik güzel kokusu var biraz da farklı bir aromatik kokusu var.
Açıkçası ilk kullandığımda avucumun içinde kalan yağlı görünümden dolayı '' acaba yağlanmaya meyilli saçlarım için yağlı bir bakım ürünü alarak hata mı yaptım '' diye düşündüm.Yıkama sonrası nemli saçlarımın sadece ortasından itibaren uçlarına doğru kullandım. Tarama anlamında çok büyük kolaylık sağladı bana bu bakım yağı. Fön makinesi ile kuruttuğum zaman sandığımın aksine saçlarımda yağlı bir tabaka ve görüntü oluşturmadı. Sanki kurumayla beraber o yağda kurudu gitti. Beğendiğim bir başka özelliği de hafif dalgalı sayılabilecek saçlarımın kurutma işleminden sonra elektriklenmesinin olmayışıydı. Hani saçları fön ile kuruttuğunuzda böyle bir mısır püskülü gibi kabarır da elektriklenir ya saç. İşte bakım yağı onu da giderdi benim gözlemlediğim. O görüntü olmayınca eskiye nazaran daha bakımlı bir hal aldı saçlarım. Yalnız dozajı iyi ayarlamak lazım fazla kullanım saçta ağırlık yapabiliyor. Yaklaşık 1 ay önce Migros' tan 9,95 TL. gibi bir fiyata aldığım Pantene Argan Yağlı Saç Bakım Yağı ile şimdilik güzel anlaşıyorum ben. Bittiğinde tekrar alabileceğim ürün kategorisinde kendisi...

FACEBOOK , INSTAGRAM , TWİTTER hesaplarımı beğenip, takibe almayı unutmayın olur mu?