Nivea Arındırıcı Soyulabilir Temizleme Maskesi

Cilt temizliğinde gösterdiğim istikrarı bakım ürünlerinde gösteremeyen ben, en azından haftada bir cilt yapıma uygun maske kullanayım bari diyorum. Eskiden kil maskesi, siyah maske gibi temizlenebilir maskeler kullanıyorken, üşengeçliğimden artık yıkanabilir maskeler yerine soyulabilir olanları tercih ediyorum. Tıpkı Nivea Arındırıcı Soyulabilir Temizleme Maskesinde olduğu gibi..
Yağlı ve karma ciltlerin kullanımına uygun olan maske için; '' hydramin içeren özel formülüyle ölü cilt hücrelerini nazikçe giderir ve cildi derinlemesine temizler. Cildin yağ fazlasını etkili bir şekilde gidererek parlamayı azaltır ve uzun süre önler. Cilt nazikçe ölü hücrelerden arınır, gözle görülür şekilde daha temiz ve daha matlaşmış bir görünüme kavuşur '' şeklinde açıklama yazılmış arka ambalajda.
Hydramin ne mi? Cildin doğal yapısında bulunan; yumuşak, esnek bir cilt için derinlemesine ve kalıcı nemlendirme sağlayan; hidroksil ve amino fonksiyonel gruba sahip organik bir bileşikmiş kendisi.
Ciltle uyumu dermatolojik olarak onaylanmış, 5 ml. ebatlı ambalaja sahip maske 2 parçalı. Yani 2 kere kullanabiliyorsunuz. Mavi akışkan jel kıvamında, taneciksiz, kimilerinin rahatsız olabileceği nane mi yosun mu olduğunu anlamadığım kokuya sahip maskenin kullanımı; '' temizlenmiş yüz bölgesine ince bir tabaka halinde uygulayın. Göz ve dudak bölgesine ve çevresine, saç diplerine uygulamayın. 15 - 20 dakika bekleyin. Kuruyan maskeyi cildin dış kısmından başlayarak çıkarın. Cildinizi ılık suyla durulayın. Haftada bir ya da iki kez uygulayın '' şeklinde.
Maske jel yapıda olduğundan uygulaması çok kolay. Sürünce su yeşili, parlak, ince ve şeffaf bir görünüm alıyor. Uyguladıktan 5 - 6 dakika sonra yer yer kurumayla beraber kuruyan yerlerde hafif gerilme oluyor. Maskenin inanılmaz bir serinletici ve ferahlatıcı etkisi var ve bu etki, maske yüzümde kaldığı süre boyunca devam etti. 20 dakikalık bekleme süresi sonunda tamamen kuruyunca dikkatli bir şekilde bir uçtan tutarak yavaş yavaş çıkarttım.
Burası önemli: Jel maskeyi ne olursa olsun sakın saç diplerine ve kaşlarınıza bulaştırmayın. En az yarım santim boşluk bırakmaya özen gösterin. Yoksa maske kuruduğunda çıkartmaya çalışırken canınız çok yanar. Ben şu kadarcık bulaşmış maske kalıntısını temizlerken saçımı çekiştirdim ve canım bir hayli acıdı. Ama sonra çekiştirmeye gerek olmadan maskeyi soyduktan sonra suyun maskeyi çözdüğünü fark ettim.
Maskeyi bir bütün olarak çıkartmak biraz zor ama yavaş yavaş yapınca çıkıyor. Maske kalıntılarını yüzümü ılık suyla yıkayarak temizledim. Maskenin, cildimde kaldığı sürede verdiği gerginlik hissi yıkamayla beraber kayboldu.
Geçmişte bazı temizleme ürünlerini kullanmışlığım olsa da, Nivea' nın cilt bakım ürünleriyle aram çok iyi değildir normalde. Nivea Arındırıcı Soyulabilir Temizleme Maskesinin de yumuşatma ve nemlendirme etkisini çok göremesem de parlamayı azaltıp derinlemesine temizleme, arındırma, parlamayı önleme ve mat bir görünüm verme anlamında başarılı buldum ben..Şu an nereden aldığımı tam hatırlayamadım ama 8 - 9 TL. gibi bir fiyatı vardı sanırım aldığımda jel maskenin..

FACEBOOK , INSTAGRAM , TWİTTER hesaplarımı beğenip, takibe almayı unutmayın olur mu?