LR Health & Beauty Tırnak ve Tırnak Eti Yoğun Bakım Kütikül Yağı

Fiziksel cilt bakım ürünlerini istikrarlı bir şekilde kullanım açısından kendime not verecek olsam; yüz temizliği & bakım ürünleri 9, vücut bakım ürünleri 5, tırnak bakım ürünleri ise 0 alırdı benden herhalde :)  Evde 2 çocukla; ev işleri, kaldır, indir, it, çek, taşı, pişir, temizle vs.. derken ne tırnak kalıyor ne de tırnak bakımına zaman. Ama şimdi, sevgili Sosyal Annem'in Bir Kadın Bin Hayat etkinliği sponsorlarımızdan biri olan LR Tırnak ve Tırnak Eti Yoğun Bakım Kütikül Yağı sayesinde tırnaklarıma da bir şans verme zamanı geldi sanırım.
Kütikül ne diye merak edenlere..aslında birkaç farklı anlamı var bu kelimenin. Bitki bilimde '' bitkinin kurumasına engel olan ince zar '' , hayvan bilimde '' kabukluların vücudunu örten koruyucu katman '' , halk dilinde de '' tırnağın parmakla birleştiği yerde tırnağın üstüne doğru uzayan ince ölü deri, tırnak eti '' demekmiş kütikül.
Hepimiz zaman zaman imkan doğrultusunda güzellik merkezlerinde & kuaförlerde bir sürü aletle ya da evde kendi kendimize tırnak makası vs..ile bu ölü deriyi kesip temizlemeye çalışıyoruz ama bunu yapmamak gerekiyormuş. O ölü deriyi aldıkça daha sert çıkıyor, sertleşince çatlıyor, çatlayınca da enfeksiyonlara açık hale geliyormuş. Bu ölü deri yani kütikülden kurtulmanın yollarından biri de tırnak etlerini yumuşatıp, geri itmek için kütikül giderici kremler ya da yağlar kullanmakmış.
Yukarıdaki fotoğrafta da benim kütiküllerimi ve orta tırnağımın, yarısına kadar çatlamış doğal ev halini görebilirsiniz.
İşte LR Health & Beauty Tırnak ve Tırnak Eti Yoğun Bakım Kütikül Yağı tam da bu evrede devreye giriyor. Her tırnak tipi için uygun olan, doğal yağlar içeren ve çok hoş bir aromatik kokuya sahip, 5,5 ml ebatlı kütikül yağı;
* Tırnak ve tırnak eti için yoğun bakım yapıyor.
* Elastikiyet ve yumuşaklık sağlıyor.
* Güçlendiriyor ve nemlendiriyor.
Yukarıdaki fotoğrafta LR Kütikül Yağı sürdükten sadece birkaç dakika sonra ölü derileri törpünün ucu ile temizleme işlemiyle daha bakımlı ve sağlıklı görünüme kavuşan tırnaklarım var.
Bu da bir öncesi - sonrası fotoğrafı olsun. Sağ orta tırnağım da burada olaymış iyiymiş :))) ( Blog yazarı burada bir açıklama yapma zorunluluğu hisseder ve şunu yazar; zaten yarıya kadar kırılmış o tırnak fotoğraf çekiminden önce kesildi. Diğerlerini kesmeye kıyamadığı için böyle en doğal haliyle fotoğraf çekimini bitirdi ve yazısını da yazdıktan sonra tüm tırnaklarını kesip, kısalttı ) ..

Sanırım iki el tırnaklarım arasındaki fark yeterince belli oluyordur. Sadece birkaç dakika ve özensiz bir tırnak eti temizlemesiyle bile bu kadar net sonuç çıkıyorsa ortaya, daha özenli bir bakımla kim bilir nasıl sonuçlar verirdi Kütikül Yağı.

Bu arada sınırlı sayıda üretilen bu Kütikül Yağı ve de LR ürünleri hakkında merak ettiğiniz herşeyi LR Bağımsız İş Ortağı @sosyalannemlrekibi instagram sayfasından iletişime geçerek öğrenebilirsiniz...

 FACEBOOK , INSTAGRAM , TWİTTER hesaplarımı beğenip, takibe almayı unutmayın olur mu?