Saftirik Greg'in Günlüğü - Tam Bir Felaket / Jeff Kinney

Geçen sene yaz tatilinde benim 1 numaram Egemen için karne hediyesi olarak Saftirik Greg'in Günlüğü serisini almıştık. Şimdi de sömestr tatili karne hediyesi olarak, Saftirik Greg'in Günlüğü / Tam Bir Felaket adlı son çıkan kitabı aldık. Ve yine önce ben okudum '' bakalım içinde neler varmış neler '' diye...

Seri hakkında ufacık bir ön bilgi..Epsilon Yayınevi - Çocuk Kitapları Dizisine ait, orijinal adı Diary Of A Wimpy Kid olan Saftirik Greg'in Günlüğü serisinin yazarı Jeff Kinney. İlk kitap 2007 senesinde yayınlanmış. Kitapta; ortaokula giden Greg Heffley isimli çocuğun okulda ve gündelik hayatında yaşadıkları, duyguları eğlenceli bir dille ve çizimlerle günlük şeklinde anlatılıyor.
Seride yayınlanan kitapları aşağıda göreceğiniz gibi, Saftirik Greg'in Günlüğü paylaşımımdan da açıklamalarıyla inceleyebilirsiniz.
Gelelim Saftirik Greg'in Günlüğü / Tam Bir Felaket'e...
2017 Kasım ayı basımlı, toplam 224 sayfa olan kitap hakkında '' Greg Heffley ile ailesi yine yollarda! Soğuk havanın ve yaklaşmakta olan Noel tatilinin de etkisiyle bir tropik adaya gitmeye karar veren Heffley ailesinin tek istediği, biraz dinlenip iyi vakit geçirmek. Cennet gibi bir yerde birkaç gün geçirmek  kime iyi gelmez ki? Ancak çok geçmeden adanın hiç de bekledikleri gibi bir yer olmadığını görüyorlar. Güneş, zehirli böcekler, mide sorunları, garip sürüngenler, aileyi; özellikle de Greg’i canından bezdiriyor. Tatil her şeye rağmen güzel olabilir mi, yoksa tam bir felaketle mi sonuçlanacak? Ne dersiniz? '' şeklinde tanıtım yazısı yapılmış arka kapakta.
Tanıtım yazısında da belirtildiği gibi; Heffley ailesi Noel hazırlıkları içindeyken, bir akşam TV'de izledikleri Mercan Adası isimli reklamın etkisiyle Noel'i bu cennet gibi görünen adada geçirmeye karar verirler. Adanın özel de bir anısı vardır Bay ve Bayan Heffley için, balaylarını bu adada geçirmişlerdir. Bu tatil Greg için de özel olacaktır, çünkü hayatında ilk defa uçağa binecektir. Bu da eğlenceli, bol aksiyonlu bir yolculuk demektir Heffley Ailesi için. Macera uçak yolculuğundan sonra geldikleri adada ve kalacakları otelde de devam eder. Bu tropik ada tatili hiç te düşündükleri gibi cennet gibi bir tatil olmayacaktır aslında...
Saftirik Greg'in Günlüğü / Tam Bir Felaket te serideki diğer kitaplar gibi, çocukların ruhsal gelişimine olumsuz örnek teşkil etmeyen, yalın dili, esprili anlatımı ve yer yer kaleme alınmış, bizim Cin Ali diye tabir ettiğimiz basit çizimleriyle yine eğlenceli ve keyifli bir okuma sağlıyor. Benim yaş kategorime uymasa da en azından bilgi sahibi olmak ve serideki diğer kitapları da '' Egemen ne okuyor acaba '' diye merak ederek okuduğumdan, Tam Bir Felaket'i de bir çırpıda bitirdim. Çocuklar için pahallı hediyelere, teknolojiyle geçireceği gereksiz zamana alternatif, bilgi hazinelerine yeni yeni şeyler katmalarını sağlayan kitapları okumalarını sağlayın ama bunu önce siz kendiniz yapın..Yapın ki onlara kitap oku demek yerine sizleri kitap okurken görsünler, rol model alsın ve kitap okusunlar.

FACEBOOK , INSTAGRAM , TWİTTER hesaplarımı beğenip, takibe almayı unutmayın olur mu?