Dormans Supreme Instant Coffee / Kenya

Türk Kahvesi ve çözülebilir filtre kahvenin klasik her halini içen kahve sever biri olarak alacağınız en güzel hediyelerden biridir kahve şüphesiz. Eşi THY'de pilot olan güzel düşünceli arkadaşım Ferhan'ın, eşinin dış ülke uçuşlarından birisi esnasında aldığı ve kahve sevgimden dolayı 1 kutu da bana getirdiği Kenya menşeli Dormans Supreme Instant Coffee bana yeni bir kahve tadımı deneyimi kazandırdı bu sayede.
Afrika kahvelerinin methini duymuştum ama Kenya kahvesini ve bu markayı ilk defa görüyorum ben. Doğu Afrika kahveleri, dünyadaki en kaliteli kahveler olarak kabul ediliyormuş ( facebook sayfalarında öyle yazıyor ).Yine bir Doğu Afrika ülkesi olan Kenya'da 1950'den beri üretim faaliyetlerini devam ettiren Dormans, Afrika'nın en istisnai kahvelerini üretip, kızartıp, dağıtıyormuş. 
Dormans Supreme Instant Coffee de en üst düzeyde kavrulmuş, en iyi kahve çekirdeklerinin karışımından oluşan zengin bir aroma ve pürüzsüz tat sunuyormuş. Çeşitli ebat ve gramajda satışta olan Dormans Coffee'nin bende 100 gr. teneke kutu ambalajlısı var. Ve bu 100 gramdan yaklaşık 62 fincan kahve çıkıyormuş.
Teneke kutu kapağının altında kalın folyo şeklinde bir koruma tabaka vardı. O tabakayı çıkarttığım an ilk olarak hafif aromatik kahve kokusu aldım ben. Yapısı bizim içtiğimiz granül şeklindeki kahvelerden farklı olarak toz halinde. Toz karabiberin yapısı nasılsa işte bu kahvenin de yapısı aynen o şekilde. Renk olarak ta tarçın ve Nesquik toz içecek arası bir tona sahip kahve.
Hazırlanışı ve yapılışı standart kahveler gibi. Kahve ölçünüze göre 1-2 çay kaşığı kahveyi fincana koyuyor ve üstüne sıcak su ekliyorsunuz. İsteğe göre süt ve şeker de ilave edebilirsiniz.
Kahve toz yapısından dolayı sıcak suyu görünce hemen çözüldü, fincan dibinde tortu bırakmadı. Ben silkme 2 çay kaşığı ve sade olarak hazırladım kahveyi. Önce öyle bir tadını alayım dedim. Ama içemedim. Zaten şekersiz kahve içemeyen biri olarak hemen yarım çay kaşığı şeker ilave ettim. Yıllardır aynı kahveyi içmenin alışkanlığıyla ilk başta tadı çok değişik geldi, acı ve sert içimli. İlk 2-3 yudumda biraz zorlandım ama içtikçe damağım da alışmaya başladı bu yeni tada. Öyle böyle derken sonrasını zorlanmadan bitirdim. Birkaç fincandan sonra içmeye iyice alışabilirim sanırım.

Amazon ve ebay gibi sitelerde satışı olan kahvenin Amazon'da Türkiye gönderimi yok ne yazık ki...Ebay sitesinde gönderimle ilgili bir açıklama göremedim. Yani bu Kenya kahvesini nasıl alıp deneyeceğinize dair de bir fikrim yok açıkçası. Denediğiniz ve beğendiğiniz farklı ülke kahveleri varsa yazın, belki arkadaşımın pilot olan eşinin bir sonraki dış ülke uçuşları oralara bir yerlere olabilir......

FACEBOOK , INSTAGRAM , TWİTTER hesaplarımı beğenip, takibe almayı unutmayın olur mu?