Vissmate Silikonlu Temizleyici

İstanbul'da soğuk, yağmurlu bir gün olsa da klasik Türk kadını pazartesi temizliğini asla ihmal etmez :))))  Evim evim güzel evim ve bir pazartesi klasiği olan rutin ev temizliğimden sonra sıra geldi yazısına. Bu sefer yardımcım son yıllarda çok popüler olan ve benim de Biricit İle Yeni Yıla Merhaba / Hediyeleşme Etkinliği'nde sponsor firmalarımızdan biri olması sayesinde ilk defa kullanacağım Vissmate Silikonlu Temizleyici..

Yalnız ürün ile ilgili bilgileri ve deneyimlerimi paylaşmadan hemen önce Vissmate firmasını, web sayfalarında '' Blogger Görüşleri '' altında başlık açıp, ürün deneyimlerini paylaşan blogger'ların web sayfalarına bağlantı verdikleri için tebrik ediyorum. Siz daha önce böyle bir paylaşım gördünüz mü markaların web sayfalarında bilmem ama ben ilk defa gördüm. Umarım yazan arkadaşlar da tarafsız sadece kendi kişisel görüşlerini yansıtabilmişlerdir.
'' Vissmate Silikonlu Temizleyici, su itici ve antistatik özelliği ve içerdiği silikon sayesinde uygulandığı yüzeyde mikro ince bir film tabakası oluşturarak kirin, tozun, su ve kireç lekelerinin yüzeye tutunmasını önler. Suyun yüzeyden akıp gitmesini sağlar. Yeniden kirlenmeyi ve tozlanmayı geciktirir. Yapılan temizliğin daha uzun süreli kalmasına yardımcı olur. (Diğer benzer yüzey temizleyicilere göre ) '' şeklinde ürün açıklaması..
Mavi renkli sıvı yapıya ve insanı rahatsız etmeyecek, genzi yakmayacak, ağır olmayan, parfümlü bir kokuya sahip temizleyicinin kullanımı; püskürtme mekanizmasının ucunu ''ON'' konumuna getirip temizlemek istediğiniz yüzeye püskürtüyor, kuru ve temiz bir bezle yüzey kuruyuncaya kadar silmeye devam ediyorsunuz.

Aşağıda fotoğrafta da gördüğünüz üzere musluk, lavabo, duşakabin, fayans, cam, pencere, ayna, cam&kristal avize, mobilya, ahşap, ankastre, çelik, metal, araba içi&dışı gibi çok geniş kullanım alanı olan Silikonlu Temizleyicinin, cila etkisinden dolayı kaymaya sebep olabileceğinden zeminlerde kullanılması tavsiye edilmiyor.
Yukarıda yazan kullanım alanlarının hepsini deneme şansım olmadı. Kullandığım alanlarda ise;

Mutfak&banyo evyesi temizliği ; Bu ürünü deneyip sonuçları görebilmek için bir 10 gün kadar evye temizliği yapmadım. Görüldüğü üzere su lekeleri ve hafiften oluşmaya başlamış kireç lekeleri mevcut.
Öncesi
Sonrası
Oluşmuş kireç ve su lekesini gidermeden ziyade, lekelerin görünümünü azaltmada ve parlatmada etkili oldu. Eskiye nazaran lekelerin yeniden oluşmasını daha uzun süre geciktirdi.

Duşakabin camı temizliği ; Duşakabin kapınız camdansa aşağıda gördüğünüz görüntüler size yabancı değildir o zaman..Kurumuş su, sabun, kireç lekeleri.. 
Öncesi
Sonrası
Silikonlu Temizleyici evyelerde olduğu gibi duşakabin camında da sadece kireç ve su lekelerinin görünümünü azalttı. Duşun her kullanımından sonra duşakabin camlarında buhar oluşmasını hafifletti ve bu tür lekelerin oluşumunu biraz daha geciktirdi. 

Cam & ayna temizliği ;
Aşağıdaki fotoğraf Silikonlu Temizleyiciyi kullandıktan sonraki görüntü, sizi yanıltmasın. Sözde gözle görülür güzel bir temizlik yaptı gibi dursa da güneş vurduğunda sanki temizlenmemiş gibi alaca bulaca hali çıktı ortaya camların. 
Birkaç gün camlara taktım kafayı. '' Ürünü kullanıp olumlu yorum yapmış olanlar mı yanılıyor ben mi beceremedim '' diye geldim gittim camlara baktım hep. Aradan 2-3 gün geçtikten sonra hiç bir sıvı temizleyici kullanmadan sadece kuru ve temiz bir mikrofiber cam temizleme beziyle üstten temizliğini yaptım yine camların ve '' ilkine göre daha iyi oldu '' dedim sonunda. 
Yukarıda saydıklarım haricinde davlumbaz, TV ünitesi rafları, ayna gibi alanlarda kullandığım Silikonlu Temizleyici, tozların oluşmasını geciktirme konusunda başarılıydı, davlumbaza da artı bir parlaklık verdi gibi. Yalnız aynada da aynen cam temizliğinde olduğu gibi kuru ve temiz bir bezle üstünden geçmek gerekiyor tekrar.

Bu ürünün tek vaadi, kullanıldığı alanda su lekesi, kireç lekesi oluşumunu, kirlenmeyi, tozlanmayı geciktirmek ve parlaklık sağlamak. Yani kireç, su lekelerini giderme gibi bir iddiası yok. Olmayan iddiaları göz ardı edersek; cam&ayna&duşakabin temizliğinde çok ta istediğim temizlik etkisini göremediğim Vissmate Silikonlu Temizleyici'yi ahşap mobilyaların tozlanmasını geciktirmesi anlamında kullanmaya devam edebilirim.