Otacı Limonlu - Zeytinyağlı Bitki Özlü Şampuan

10 seneyi aşkın bir süredir, istikrarlı bir şekilde, hiç değiştirmeden aynı şampuanı ve saç kremini kullanıyordum.. Ta ki kasım ayında Otacı'dan gelen hediye kargoda ve Biricitinyeri YaseminKokuluBirHayat'ın aralık ayında verdiği Yeni Yıla Merhaba Ve Hediyeleşme Etkinliğinde de sponsor olan firmadan yine aynı ürün elime ulaşıncaya kadar.. Aslında dediğim gibi kolay kolay şampuan değiştirmezdim ama Otacı'ya özellikle bitkisel özlü özelliklerinden ve de etkilerini merak ettiğimden dolayı bir şans vermek istedim.
Otacı markası ile ilk kez, geçen sene başında kullandığım Otacı Ferahlatıcı Güllü Su ile tanışmıştım. Temelleri 1955 yılında atılan, %100 yerli sermayeli, yerli ilaç sanayinde ilk patent alan marka olan ve anlamı öz Türkçe'de hekim anlamına gelen Otacı'nın şampuan serisi haricinde; Krem, Makyaj Temizleme Suyu, Gül Suyu, Doğal Sabun Serisi, Saç Şekillendirici Serisi, Masaj Yağları, Çocuk Ürünleri, Kolonyalar, Ayak Bakım Ürünleri, Güneş Kremi gibi ürünler de bulunuyor.
Hediyeleşme etkinliğinde pakette tek kullanımlık bitki özlü ve meyveli şampuan numuneleri de vardı ama tek kullanımlık ürünler genelde ürün etkilerini yorumlayabilmek için yetersiz olduğundan ben 400 ml. orijinal boy ebatlı Limonlu & Zeytinyağlı Şampuan yorumlarımı yazacağım.. 

Şampuan ile ilgili olarak '' Saçları ve saç derisini hassas olarak temizler. Limon özleri ışıltı ve enerji verir, saf zeytinyağı ise bakım yapar, yumuşaklık sağlar. Saçlar kolayca durulanır, taranır ve şekil alır. Düzenli olarak kullanıldığında saçların özündeki doğal ışıltıya ve sağlıklı görünüme kavuşur '' şeklinde bir açıklama var ambalaj arkasında.
İçinde neler yok ? 
 İçinde neler var ? 
Limon yağının; C vitamini bakımından zengin, antiseptik, dinçleştirici, deodorizan ve uyarıcı etkileri olduğunu ve de aromaterapide; bedensel ve zihinsel yorgunlukları gidermede, problemli ciltlerde ve ağrılı durumlarda kullanıldığını..Zeytin Yağının ise; A ve E vitaminleri bakımından zengin olduğunu ve de cildi besleyici, nemlendirici ve yumuşatıcı etki gösterdiğini şuraya bilgi olarak bırakayım ben..
Şampuanın, limon ve zeytinyağını anımsatacak şekilde sarı rengi, baskın limon kokusu ve yarı akışkan yapısı var. Bitkisel olduğu için çok fazla köpürmeyeceğini düşündüğüm şampuan beni çok yanıltmadı. Kimyasal içerikli şampuanlar kadar olmasa da yine de hafiften bir köpürmesi oluyor. Saçlarımı yıkarken hissettiğim tek şey limonun ferahlatıcı kokusu ve zeytinyağının ellerimi yumuşatıcı etkisi oldu. Zeytinyağının yumuşatıcı etkisi yıkama esnasında saçlarımda da hissettirdi kendisini. Uzun süre aynı şampuanı kullanıp sonra farklı bir şampuana geçerken korktuğum şeylerden birisi saçımda kepek olup olmayacağı idi. Neyseki bu konuda sıkıntı yaşamadım. Saç yapım ince telli ve ne çok kuru ne çok yağlı ikisinin ortası bir tipte olsa da ben saçlarımı kurutma yada yağlandırma konusunda olumsuz bir durum görmedim. Kolay tarama anlamında hangi şampuanı kullanırsam kullanayım, bel hizamda olan saçlarım için muhakkak ayrı bir krem kullanmam gerektiğinden, saçlarımın taranmasını ekstra kolaylaştırdı da diyemeyeceğim. 2 aydır kullandığım şampuan saçlarımda fark edilir bir ışıltıya sebep olmasa da saç diplerinden ucuna kadar vermiş olduğu temizlenmiş hissini, limon kokusunu, yumuşatıcı etkisini, içeriğinin bitki özlerinden oluşmasını sevdiğim Otacı Limonlu & Zeytinyağlı Bitki Özlü Şampuanı ben beğendim...

FACEBOOK , INSTAGRAM , TWİTTER hesaplarımı beğenip, takibe almayı unutmayın olur mu?