Legoland Discovery Centre İstanbul'u Gezelim mi?

Malumunuz 15 günlük sömestr tatilinde çocuklarla evde vakit geçirmek, onlara sürekli aksiyon yaratmak pek kolay değil..Bizde de durum bundan farklı değil. Evde 2 çocuk olunca planlar, programlar, gidilecek yerler, etkinlikler onların zevk alabileceği şeyler üstüne oluyor. Bunlardan birini geçtiğimiz cumartesi, benim 1 numara Egemen'in uzun zamandır gidip görmek istediği Bayrampaşa Forum İstanbul Alışveriş Merkezi içinde bulunan Legoland Discovery Centre İstanbul'da gerçekleştirdik biz.

Gidişimiz sabah saatlerine denk geldiğinden alışveriş merkezinin henüz tenha zamanıydı. Ama hemen şunu söyleyeyim alışveriş merkezinin içi soğuktu, montları otoparkta arabaya bırakınca üşüdük biz. Bunda Avrupa'nın en büyük Alışveriş Merkezi olmasının payı var kesinlikle. Çok büyük ve ısınmıyor. Neyse konuya dönelim. Legoland, alışveriş merkezinin zemin katında bulunuyor.
Dünya genelinde A.B.D.'de, Arizona, Atlanta, Boston, Chicago, Columbus, Dallas / Fort Worth, Kansas Şehri, Michigan, Philadelphia, Westchester, San Antonio; Kanada'da, Toronto; Avrupa'da, Birmingham, Manchester, Berlin, Oberhausen; Asya'da, Şanghay, Shenyang, Osaka, Tokyo; Avustralya'da, Melbourne şubeleri olan, Legoland Discovery Centre'ın İstanbul merkezi 2015 senesinde açılmış. 3.000 m²'lik bir alana kurulu merkez 2 katlı.
(Şehir listesi 2018 senesi ocak ayı esas alınarak hazırlanmıştır)
Sabah erken gelmenin avantajı uzun kuyruklara girmeden bilet alabilmek şüphesiz. Ama biletinizi online alırsanız hem %15'e varan indirimli bilet alabilirsiniz hem de bu kuyruğa girmeden direk girişe geçebilirsiniz.
Gişelerin hemen yanı başında bulunan Lego Mağazası'nı bilet almadan da gezebilir, alışveriş yapabilir yada Legoland gezisi sonrası sizi mağazaya yönlendiren çıkıştan bu alana gelebilirsiniz.
3-10 yaş arası çocuklu aileler için eğlenceli ve öğretici etkinlikler sunmayı amaçlayan Legoland İstanbul'u gezmeye başlamadan önce gişeden yerleşim planı broşürü almanızı tavsiye ederim. Legoland içinde bulunan üniteleri de yazayım hemen:
  1- Fabrika turu (1.kat)
  2- Krallık macerası lazer oyunu (1.kat)
  3- Miniland (1.kat)
  4- 4D sinema (1.kat)
  5- Space mission (1.kat)
  6- Model yapım atölyesi / Master Builder Academy (1.kat)
  7- Yarışçılar / İnşa Et ve Test Et (1.kat)
  8- Merlin'in çırağı (1.kat)
  9- Olivia'nın evi (2.kat)
10- Oyun alanı (2.kat)
11- Duplo kasabası (2.kat)
12- Doğum günü odaları (2.kat)
13- Kafe (2.kat)
14- Mağaza (1.kat)
1.KAT
FOTOĞRAF ÇEKİMİ
Biletleri aldık, içeri girdik. İlk olarak fotoğraf çekme bölümüne yönleniyorsunuz. Buradaki yeşil fonun önünde çekilen fotoğrafların arkasına çeşitli Lego karakterlerinden arka plan ekleniyor. Birazdan bahsedeceğim bölümden fotoğrafları alabiliyorsunuz, tabi ücreti karşılığında.
FABRİKA TURU
Tur dediğim bir oda içinde projeksiyonlu ve ana kumanda masası şeklinde dizayn edilmiş 4 adet kumanda paneli önünde duruyor, ekranda oynatılan ve gerçek Lego parçalarının yapım aşamalarını anlatan fabrika görüntülerini izliyor, robot tur rehberi Profesör Brick-a-Brack yönlendirmeleriyle önünüzdeki joystick ve düğmelerle istenilen komutları yerine getiriyorsunuz. Bu bazen bir Lego karakteri oluşturmak oluyor bazen de farklı bir komut..Bazen de profesörün verdiği coşkuyla LEGOOOOO diye bağırıyorsunuz :)
KRALLIK MACERASI LAZER OYUNU
At arabası şeklinde dizayn edilmiş otomatik hareketli arabayla 360 derecelik tur boyunca, arabada bulunan lazer tabancalarla, ekrana yansıtılan iskeletleri, trolleri, canavarları yok etmeye ve prensesi kurtarmaya çalışıyorsunuz. 2-3 dakikalık bu gezi sonrası neyseki biz prensesi kurtarmayı başardık.
FOTOĞRAF BASKISI
Hani girişte yeşil fon önünde fotoğraflarınız çekiliyor demiştim ya, işte çekilen o fotoğrafları bilgisayarda arkasına çeşitli Lego karakteri eklenmiş haliyle size gösteriyorlar. Beğendiğiniz olursa ister çerçeve şeklinde ister kupa yada farklı materyal üzerine yapılan baskıyı alıyorsunuz. Bir fotoğraf için istedikleri ücret bana pahallı geldiği için almadık fotoğraf biz.
MİNİLAND
Bu ünitede ağırlık İstanbul olmak üzere ve dünyanın da simgesi haline gelmiş yapıların Lego'lardan yapılma maketleri var.

İstanbul'dan; Dolmabahçe Sarayı, Kız Kulesi, Galata Köprüsü, Galata Kulesi, Ayasofya Cami, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Haydarpaşa Garı, İstanbul Boğazı, Boğaziçi Köprüsü, Şehir Hatları Vapuru, Boğaz Yalıları gibi maket yapılar var.
Benim 2 numaram Derin gibi Galata Kulesi'nin önündeki mini tünelden girerek cam bölmede fotoğraf çekmeyi es geçmeyin sakın.
Bu ünitede belirli aralıklarla ünite ışıkları kısılarak ortam loşlaştırılıyor ve eserlerin ışıklandırılmış hali muazzam güzellikte görünüyor).
Mini stadyumda küçük bir top atışı oyunu da unutulmayanlar arasında..
Ve dünyadan örnekler..Buradaki eserlerin önünde o eserlerle ilgili mini tahmin sorularının olduğu butonlar var.
Fransa Eyfel Kulesi, İtalya Pisa Kulesi, İtalya Kolezyum, .
Hindistan Tac Mahal, Mısır Piramitler..Ayrıca ABD Özgürlük Heykeli, İngiltere Big Ben'de görülecek diğer maket yapılardan.
Miniland gezisinden sonra güzergah sizi, ortada Lego parçalarının bulunduğu 3-4 Lego oyun havuzuna ve kenarlarda çeşitli ünitelerin olduğu bir alana getiriyor. 
4D SİNEMA
Egemen ve Derin kendilerini Lego'ların dünyasına kaptırdıkları için biz sinemaya girmedik. 4D sinemada farklı seanslar halinde 4 farklı filmi, çeşitli efektler ( rüzgar, yağmur, şimşek, kar gibi ) eşliğinde yaklaşık 15 dakika izleyebiliyorsunuz. 
SPACE MISSION
Görünümü bir uzay istasyonunu andıran bu ünitede yapılmış maketlerin yanı sıra yeni modeller yapmak için Lego parçaları, geri sayımla uzaya fırlatılıyormuş efekti verilmiş uzay roketi ve rampası, uzay aracı ana kumanda paneli gibi ilgi çekici bölümler var.  
MODEL YAPIM ATÖLYESİ / MASTER BUILDER ACADEMY 
Bu üniteyi de es geçtik. İçeride model yapım uzmanı yardımıyla yapıları nasıl inşa edeceğinize dair bir çalışma yapılıyor-muş.
YARIŞÇILAR / İNŞA ET VE TEST ET
Ailece en çok vakit geçirdiğimiz yerlerden biriydi diyebilirim. Burada bulunan Lego parçalarıyla yapılan yarış arabaları, 2 farklı yarış rampasında çocuklar tarafından yarıştırılıyor. Yalnız araba yapım malzemelerini bulmak çok zor oldu özellikle tekerlek ve aksesuarlarını..
MERLİN'İN ÇIRAĞI
Yararlanma fırsatı bulamadığımız bir ünite daha.. Dönme dolap şeklinde tasarlanmış ünitede bulunan pedalları çevirdikçe aracınız da yükseliyormuş.
1.katta bulunan üniteler bu şekildeydi. Burada engelli ziyaretçiler için üst kata asansörlerle erişim sağlayan bir hizmetin olması ve çeşitli yerlere konuşlandırılmış el dezenfektanları dikkatimi çeken diğer ayrıntılar oldu.
2.KAT
OLIVIA'NIN EVİ
Burada mutfak şeklinde tasarlanmış küçük bir oyun alanı, karaoke alanı var. Karşınızdaki ekrandan Türkçe ve İngilizce şarkı sözlerine eşlik edebileceğiniz, repertuvarı çok ta geniş olmayan karaoke yapmasak olmazdı. Bizim seçimimiz tabi ki '' Daha dün annemizin '' adlı eserdi :)
OYUN ALANI
Yumuşak platformlu oyun alanına çorapsız giriş yok bilginize..
DUPLO KASABASI
Standart Lego parçalarının iki katı büyüklüğündeki parçalardan ve oyun alanından oluşan ünite 0-3 yaş arası çocuklara hitap ediyor.
KAFE
Kafede atıştırmalık sandviç ( alt fiyat 8.5 TL.idi sanırım ), dilim pasta, cupcake, kuruvasan ( 6-11 TL.arası değişiyor fiyat ), gofret çeşitleri; meyveli süt, meyve suyu, çay, kahve, su (1.5 TL.) gibi içecekler servis ediliyor ve fiyatlar çok şişirilmiş gibi değildi gördüğüm kadarıyla.
LEGO MAĞAZASI
2. kattaki kısa turdan sonra tekrar alt kata indik. Yaklaşık 2 saatimiz burada geçtiğinden Egemen ve Derin tekrar Lego oyun alanlarına gitmek istemeyince, mecburi çıkış olan Lego mağazasına yöneldik.
Gezdik, dolaştık, eğlendik..Sanırım en merak edilen bölüme geldi sıra..Giriş ücretleri, bilet fiyatları ne kadar ? ( Giriş ücretleri 2018 / ocak ayı girişimizde yazılan tarifeye göre belirtilmiştir ) 
Legoland Discovery Centre İstanbul'da sadece Legoland'a giriş yapabileceğiniz gibi Legoland, Sea Life Akvaryum ve Madame Tussauds Balmumu Müzesi'ne giriş imkanı sağlayan 2'li yada 3'lü ortak giriş biletleri de alabiliyorsunuz. (Kampanyaların devamlılığı hakkında aşağıdaki iletişim numaralarından bilgi alabilirsiniz).
Biz aslında 3'lü giriş yapmayı düşündük bir an ama Madame Tussauds'un Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerindeki Grand Pera binasında olduğunu öğrenince, sadece Legoland ve Sea Life girişi aldık. Legoland gezimizden sonra AVM'nin hemen dışında olan Sea Life Akvaryum'u da gezdik. Tabi hafta sonu, öğle saati oluşan AVM kalabalığından nasibini alan akvaryumda buna gezme denirse..Siz yine de ön bilgi olsun diye daha önceki gezimizde paylaşımını yaptığım İstanbul Sea Life Akvaryum yazıma göz atabilirsiniz. (Eski bir yazım). Legoland Discovery Centre İstanbul biletler ve ortak girişler hakkında daha fazla ayrıntı için Legoland  web sayfasına bakabilirsiniz. Pazartesi – Pazar: 10.00 – 20.00 saatleri açık olan Legoland'e son giriş 18:00'de, aklınızın bir köşesinde olsun. 

LEGOLAND Discovery Centre İstanbul
Kocatepe Mah. Paşa Cad. Forum İstanbul Avm No.5/5 Bayrampaşa/ İstanbul,
444 3 253

Benim tavsiyem eğer imkan varsa buraya hafta içi erken saatlerde ya da hafta sonu AVM açılır açılmaz gelin. AVM soğuk ama Legoland sıcak, ona göre kıyafet seçimi ayarlayın çocuklara. Özellikle akvaryumla beraber ortak bilet alacaksanız, akvaryum girişinin AVM dışından yapıldığını hatırlatayım. Legoland'de rahatlıkla 2-3 saat vakit geçirilebilir. Bir daha gelir miyiz diye sorarsanız, bir kere bizim için yetti, 2.ye çok gerek olacağını düşünmüyorum...

Gidecek, gezeceklere şimdiden keyifli bir gün diliyorum...

FACEBOOK , INSTAGRAM , TWİTTER hesaplarımı beğenip, takibe almayı unutmayın olur mu?