Dr.Oetker Kutlama Pastası

Yeni yılı evde ailece kutlayanlar olarak yemeği, tuzlusu, tatlısı, kuru yemişi derken oldu olacak bir de pastası eksik olmasın bari dedim. Bunun için de Biricitinyeri Yasemin Kokulu Bir Hayat' ın düzenlediği '' Yeni Yıla Merhaba ve Hediyeleşme Etkinliği '' 'nde blogger etkinliklerinin en sevilen sponsorlarından Dr.Oetker'in piyasaya yeni çıkardığı Kutlama Pastası'nı değerlendirdim ben. Firmamız sağ olsun yine cömert davranıp kutu harici bol miktarda pasta süslemesi göndermiş bize. Tabi bunlar Kutlama Pastası kutusunun içine dahil değil..
Kutlama Pastası paketinin içinde özel pasta unu, krema karışımı, şamdan ve bu şamdana uygun 9 adet mum bulunuyor.
Tarifine göre hazırlanan Dr. Oetker Kutlama Pastası en az 12 kişilik. Kutudan çıkanlara ilave olarak un karışımı için; 3 yumurta ve 100 ml. ( yarım su bardağı ) su.. Krema karışımı için de; 300 ml. ( 1.5 su bardağı ) soğutulmuş süt ve 50 gr. ( yaklaşık 2 yemek kaşığı ) yumuşak margarin kullanılıyor. Fırın kabı olarak 26 cm. kelepçeli kalıp önerilmiş. Ama ben 22 cm.'lik kelepçeli kalp kalıp kullandım. 
Paketin içindekileri çıkarttıktan sonra ambalajı atmayın, zira ambalajın arka yüzünde farklı öneriler ve ambalajın iç yüzünde de birbirinden lezzetli pasta tarifleri var. Bu tariflere Kutlama Pastası sayfasından detaylı bakabilirsiniz.
Tarife göre hazırlanmış un karışımı, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırının orta rafında 40-50 dakika pişmeye hazır..
Ve fırınımın şaheseri, üstü yanmış pasta kekim :) Benim de fırının böyle bir derdi var işte..Üstleri yakıyor. Valla hiç dert etmedim, uzun bir bıçak yardımıyla üst tarafı bir güzel düzledim ben..
Pasta keki soğuduktan sonra enlemesine, isteğe göre 2' ye yada 3' e bölebilirsiniz. Ben 2' ye böldüm. Pasta kekinin ıslak yapıda olmasını arzu ederseniz o zaman keklerin katlarını 100 ml. su yada süt içine 1 tatlı kaşığı şeker ilave ederek hazırlanan karışımla yada meyve suyuyla ıslatabilirsiniz. Daha sonra tarife göre hazırladığım krema karışımını her kata sürdüm. İki kat arasına da muz dilimleri yerleştirdim ben. Tabi isteğe göre farklı mevsim meyveleri de kullanılabilir.
Üst katı da çıktık nihayet. Kalan krema ile üst katın kaplaması da tamam. Sırada süsleme var..
Süsleme için Dr.Oetker Kakaolu Süsleme Kreması, Dr.Oetker Pasta Süsü; Gümüş İnci, Kalp, Kakaolu Çubuk kullandım.
Üstü az buçuk yanmış pasta keki, ayarını tutturamadığım pasta kreması ve süslemedeki beceriksizliğimi saymazsak lezzeti gayet güzel oldu.
Hayaller Dr. Oetker, gerçekler Yeşim :)))))) adlı çalışmamda her ne kadar şekil itibariyle Dr.Oetker ile yarışamasam da ( ki kutu üstündeki görselle çıtayı çok yukarıda tutmuşlar ) ben yaptım, oldu.. Afiyetle yedik bitirdik bile :)

FACEBOOK , INSTAGRAM , TWİTTER hesaplarımı beğenip, takibe almayı unutmayın olur mu?