Pantene Aqua Light İki Fazlı Anında Bakım Yapan Saç Spreyi

Öyle saçıyla çok oynayan, zırt pırt renk değiştiren ya da kestiren biri değilim. Saçlarımın ince telli ve zayıf olmasının haricinde kepek, kırık, dökülme, kopma sorunları olmamıştır. Bazı uzmanların sık sık şampuan değiştirin demeçlerinin aksine, bel hizamda olan saçlarım için 10 seneyi geçkin bir süredir aynı şampuanı ve kremini kullanıyorum. Şampuan ve saç kremi haricinde maske, serum gibi bakım işlemleri de yapmadım hiç 6 ay öncesine kadar. İlk o zaman Ultimate Oil Elixir Sıvı Saç Kremi ile saçlarım için bir bakım ürünü kullanmaya başlamış oldum. O ürünün saçlarımı daha kolay taramaya yardımcı olmasının haricinde aman aman bir etkisini görmeyince kullandığım şampuanın ve kremin, 14.99 TL.'ye satışta olan bakım spreyini gördüm Rossmann alış verişim esnasında ve denemek istedim, yine sadece meraktan.
'' Yağlanmaya eğilimli saçlar için ağırlaştırmayan, anında bakım yapan Pantene Aqua Light İki Fazlı Anında Bakım Yapan Saç Spreyi, ince telli saçlar için anında bakım ve koruma sağlar. 2 fazdan oluşan hafif formülü ince telli saçların anında güçlenmesine yardımcı olarak, saçı ağırlaştırmadan yıpranmalara ( şekillendirmeden kaynaklanan) karşı korur. Saçın kolay taranmasını sağlar ve saça anında pürüzsüz bir görünüm verir '' şeklinde açıklaması var ürünün.
Mavi su olarak bilinen Pantene'nin bu spreyi çift fazlı tüm ürünler gibi homojen bir görünüm elde edene kadar çalkalanarak, nemli yada kuru saçın bakıma ihtiyaç duyulan alanlarına püskürtülerek kullanılıyor. Durulama gerektirmiyor. 
Ürün iki fazlı ama çoğu çift fazlı ürünlerdeki o yağlı yapı yok bu spreyde. Ekstra bir yağlanmaya neden olacak bir ürün değil yani (eğer yağlanmaya meyilli saç tipiniz yoksa tabi). Spreyin, Pantene Aqualight serisi şampuan ve saç kreminden aşina olduğum o bilindik, kendine has kokusu var. Her ne kadar saç kremi kullansam da saçlar uzun olunca, haliyle tarama da sıkıntı oluyor ama bu sprey, saç kremi ile bile taramakta zorluk yaşadığım saçlarımı daha kolay taranır hale getiriyor. Saçlarımı ağırlaştırmıyor. Yazımın başında belirttiğim gibi saçımla sürekli oynayan, şekillendiren biri değilim o yüzden şekillendirmeden kaynaklı yıpranma sorunu da yaşamıyorum, yani yıpranmalara karşı etkisi hakkında gözlemlerimi yazamayacağım. Koruma, güçlendirme ve anında pürüzsüz görünüm verme anlamında da aman aman bir farklılık olduğunu sanmıyorum saçlarımda. Sanırım bu spreyin en çok bıraktığı kokuyu ve kolay taramaya yardımcı olma özelliğini sevdim ben....