Maybelline New York Tattoo Brow Gel / Kaş Dövmesi - Dark Brown

Efendim maskara paylaşımlarımı takip edenler ne kadar mikemmelll, harikulade, cılız, seyrek, kısa kirpiklerim olduğunu bilir. Bilmeyenler de oraya, buraya, şuraya tıklayarak öğrenebilir...Bugün de sizleri yine bir o kadar mikemmelll, harikulade, cılız, seyrek kaşlarımla tanıştırayım istedim :))) Kaşlarda 2 doğum ve yaşa bağlı boşluklar, seyrelmeler başlayınca geçen sene Golden Rose Eyebrow Powder ile şekil verip, görünür hale getirmeye çalışıyordum ama akşama temizlediğim yüzümle akıp gidiyordu kaş farı da. Biliyorum Microblading 3D Kıl Tekniği ile kaş kontüründe daha uzun süreli kullanım imkanı var ama maliyetler bütçeme göre değil. Ben de son zamanlarda kozmetik blogu sahibi arkadaşlarımın sayesinde haberdar olduğum Maybelline markasının bu soyulabilir kaş dövmesini denemeye karar verdim.
Light, medium, dark ve grey ( sanırım grey'in ülkemizde şu an satışı yok henüz) olmak üzere 4 renk alternatifi olan Maybelline Tattoo Brow Gel'in kutusunun karton ambalajının üstünde renk alternatifi yazmıyor.. Yani yazıyor da Türkiye'ye özel !!!!! rengin yazdığı yerin üstü Türkçe açıklama bantla kapatılmış görmeyelim diye. Dış ambalajın arkasında '' Dikkat: Göz çevresiyle temasından kaçınınız '' şeklinde yer alan uyarının altında kalmış hangi ton olduğu. O bölümü hafifçe sıyırırsanız tonunu görebilirsiniz. 
Maybelline Tattoo Brow Gel 4.6 gr.'lık tüp içinde, orta yoğun yapılı boya ve dar fırçadan ibaret bir kaş dövmesi. İçindeki boyanın, kullanacağınız miktara göre 3-5 kullanım için yeterli olabileceğini düşünüyorum. Boya yoğun olunca fırçaya gelen boya miktarı da çok fazla olmuyor. Mesela tek kaşımı boyamak, boşlukları doldurmak ve şeklini düzeltmek için 2-3 kere fırçaya boya alma gereği duydum ben.
Kaş dövmesini 2 şekilde kullanabiliyorsunuz. Günlük kullanacaksanız boyayı 20 dakika, 3 güne kadar kullanacaksanız da 2 saat kaşınızda bekletiyorsunuz. Bu aşamada kaşınıza vereceğiniz şeklin düzgün çizilmiş olmasına dikkat edin derim. Son olarak bekleme süresinden sonra soyulabilir dövmeyi kaşın iç kısmından başlayarak yavaşça çıkartıyorsunuz. Bazı yorumlarda '' kaşları döküyor '' diye ifadeler okudum ama bende öyle bir durum olmadı. Eğer soymaya dış taraftan başlanırsa, kaşların da o tersten soymayla çıkması muhtemel tabi.
Ben günübirlik değil de 3 gün kalıcı olsun istediğimden 2 saat beklettim dövmeyi. Aynı soyulabilir yüz maskeleri gibi kalıp olarak çıktı kaş dövmesi. Aşağıda fotoğrafta gördüğünüz kıl gibi görünenler yolunmuş kaşlarım değil, çıkan dövmenin yapısı. Bilin istedim.

( Sol fotoğraf ) Maybelline Tattoo Brow Gel'i sürdüğüm ilk an. '' İlk elin günahı olmaz misali '' , kaşlarıma şekil vermek için boyamada acemiliğim olmuş olabilir. Arada taşırdığım alanları kulak temizleme çubuğunun ucunu hafif ıslatıp düzelttim hemen. Kulak temizleme çubuğunu, kaş kontürümün sınırlarını belirlemek için de kullandım ben. İlk sürüldüğünde sıvı halde olan dövme yaklaşık 15-20 dakika sonra tam anlamıyla kuruyor kaşlarda. O sürede kaşlarınızla fazla oynamamanızı tavsiye ederim.
( Sağ fotoğraf) 2 saatlik bekleme süresi sonunda soyulma anı. Kabuk değiştiren hayvanlar gibi benim de kaşlar kabuk değiştiriyor burada. ( Kabuk kendi kendine düşmüyor tabi, iç taraftan başlayarak siz soyuyorsunuz yavaş yavaş, bunu bir daha belirteyim ).Sürülen dövme kurusa bile parlaklığını kaybetmiyor ama soyulduğunda altta sadece mat görüntü kalıyor. 
Evetttt sıra geldi sizi mikemmelll, harikulade, cılız, seyrek kaşlarımla tanıştırmaya :)))) ( Soldaki dememe gerek yok herhalde :))))))))   )
Efendim blog yazarı sağ taraftaki fotoğrafta da 2 saatlik bekleme süresi sonrası şekilli, boşlukları dolmuş yeni kaşlarına kavuşmanın sevincini yaşıyor :)))))
Bu ilk acemilik eserimdi ama el alıştıkça daha pratik oluyor kullanımı. Dövmeyi yaptığım ilk gün ifademe ve bana yapay bir görüntü verdi gibi geldi. Belki de silik kaşlardan sonra bana tuhaf geldi böyle boyalı kaşlar. 2. gün el-yüz yıkamayla falan hafif akan boyanın daha doğal duruşu vardı. 3. güne ise dövmenin yapısı biraz daha silikleşti ama yine de kaşlarımın orijinal halinden daha iyiydi diyebilirim. En çok 2. gün duruşunu sevdiğim Maybelline Tattoo Brow Geli uyguladığım ve kullandığım 3 gün süresince kaşlarımda dökülme, kopma, kızarıklık, kaşıntı gibi sorunlarla karşılaşmadım. Geçtiğimiz ay sonunda Maybelline marka ürünlerde % 40 indirim günlerine denk gelmiştim tesadüfen Watsons mağazasında. Bu kaş dövmesini indirimli 22.25 TL.'ye almıştım. Tahminimce 2-3 kere daha kullanabileceğim ürünü bittiğinde yedeklerim kesin, tabi indirime denk gelirsem. Kapanışı da şu cümleyle yapmak istiyorum..Maybelline Newyork ama Made in Korea :))))))))