Maybelline New York Super Stay Waterproof Matte Powder

T bölgesi yağlı ve karma olan cildime BB kremler, CC kremler, fondötenler bir o kadar daha yağlı görüntü verdiğinden uzun zamandır tenime uygun bir pudra arayışındaydım. Hayır makyaj sevdalısı olduğumdan yada her gün makyaj yaptığımdan değil; şöyle kutlama, etkinlik, doğum günü vs... gibi özel anlarda kırk yılda bir  kullanmak için sadece. Maybelline New York Super Stay Waterproof Matte Powder da bu niyetle kasım sonu gibi Watsons mağazasından %40 indirimle 22.25 TL.'ye aldığım bir ürün oldu.
Maybelline markasının daha önce paylaştığım Tattoo Brow Gel / Kaş Dövmesi , Big Shot Maskarası ve Eraser Göz Kapatıcısında olduğu gibi bu ürünüyle de ilgili Türkiye sayfasında her hangi bir açıklama ve görsel bulunmuyor. Affinitone var, Superstay 24H var ama Superstay 16H yok. ( H: Hour-Saat) Yine sınıfta kaldı Maybelline Türkiye web sayfası o yüzden. Ambalajda da Türkçe açıklama göremeyince, arka tarafta yazan '' waterproof matte powder up to 16h wear, matte and flawless finish '' yani '' 16 saate kadar su geçirmez mat pudra, mat ve kusursuz bitiş '' açıklamasıyla idare edeceğiz artık.
Sanırım bu 24H, Superstay 16H'nin geliştirilmiş versiyonu olabilir. Çünkü içeriği, özellikleri ve etkileri aynı. Araştırırken Ivory, Nude, Sand ve Fawn olmak üzere 4 renk alternatifini gördüğüm pudranın bende olanı 40 numaralı Fawn.
Isı, nem, parlaklık, yağ ve tere karşı dirençli; suya dayanıklı; 16 saate kadar mat ve kusursuz bir görünüm vaat eden Super Stay Waterproof Matte Powder yumuşak ve pürüzsüz bir dokuya sahip.
Maybelline New York Super Stay Waterproof Matte Powder'ın 40 numaralı Fawn'ı benim tenime bir ton açık geldi kanısındayım. Bir ton koyusu olsaymış yüzümle daha uyumlu görünürmüş. Pudranın yumuşak dokusunu beğendim. Yağlı ve parlayan T bölgemi kullandığım süre boyunca mat göstermesi, uzun süreli kalıcılığını sürdürmesi, akmaması&bozulmaması, cildimde her hangi bir hassasiyete yol açmaması, cilt kusurlarımı ve lekelerimi nispeten kapatması, cildime aydınlık bir görüntü vermesi beğendiğim diğer özellikleri oldu. Zaten ten ürünlerini yüzümde çok kullanan biri değilim ama tekrar indirim dönemine denk gelirsem bir yerlerde, bir ton koyusunu alacağım ve bana göre vaatlerini yerine getiren bir mat pudra oldu kendisi...Ve kapanışı da yine Maybelline New York ama made in Italy diye bitireyim ben :)