Pastel Day Long LipColor Kissproof Mat Likit Ruj

Daylong (gün boyu), Longstay (uzun kalıcı), Longlasting (uzun ömürlü), Superstay (süper kalıcı), Kissproof (silinmez) vs...adı her ne olursa olsun uzun süre kalıcılık vaat eden rujlar çok popüler şu sıralar. Özellikle bu yılın trendi mat rujların likit formda olanları çok ama çok revaçta. Bense bu özelliklerde bir ruju ilk kez 2 ay kadar önce Golden Rose markasının Longstay Liquid Matte Lipstick'i ile deneyebilmiştim. Şimdi ise Pastel markasının Day Long LipColor Kissproof Mat Likit Ruj'u ile 2.kez bir mat likit ruj denemiş oluyorum.
Pastel'in web shop sitesinde '' Yılın ürünü, Yılın En İyi Dudak Makyaj Ürünü '' diye lanse ettiği (tabi sene kaç belirtilmemiş,ben de araştırdım bulamadım bu arada), '' Vaktim yok diyorsanız ve sabah sürüp akşama kadar tazelemeden kalıcı makyaj arıyorsanız Day Long formülü tam size göre. Pastel Day Long ile gün boyu dilediğiniz gibi bir şeyler yiyin, için. Uzun süre kalıcı özelliği olan rujunuzun iz bırakmadığını, renklerini ve canlılığını hiç kaybetmediğini göreceksiniz '' diyecek kadar da iddialı olduğu Day Long Lipcolor Kissproof serisinde toprak tonlarından, pembeye, kırmızı tonlarından mora kadar farklı renklerde 24 alternatif var. Benim tercihim ise pembe-fuşya tonlarında 21 ve kırmızı-kiremit tonlarında 36 numaralar oldu. 36 numaranın dudakta duruşunu fotoğraflayamadım, bunun için Day Long Lipcolor Kissproof 36 linkine bakabilirsiniz..
Şimdi 21 numaranın bir öncesi ve sonrası fotoğrafını paylaşabilirim. Bu akıllı telefonların ön kamerası ne yazık ki ambalajdaki rengi tam vermiyor. Yani en azından benim akıllı telefonumun böyle bir kabiliyeti yok :) 
Bence likit mat rujların kullanımı normal rujlara oranla çok daha kolay. Uzun ince fırçası sayesinde hem sürümü daha rahat oluyor hem de benim gibi küçük dudaklara sahipseniz kalem niyetine dudak çizginizi belirginleştirip biraz daha dolgun görünüm elde edebiliyorsunuz.  Bu arada fırçadaki o ilk yoğunluğu dudak ortasından başlayarak kenarlara doğru dağıtarak sürmeniz gerektiğini, sürdükten sonra kuruyana kadar dudaklarınızı kapatmamanız gerektiğini de unutmayın..
Day Long Mat Likit Ruju ilk sürdüğümde verdiği ıslak görünüm yerini dakika içinde kuru ve mat bir görüntüye bıraktı. Kuruyunca ilk işim iz bırakma testi oldu. Beyaz bir kağıda kondurduğum öpücüğümü aşağıdaki fotoğrafta oval şekil içinde göremeyebilirsiniz çünkü öyle bir iz bırakmadı bu likit mat ruj ve ben bu özelliğine bayıldım.. 
Gratis'ten 12.25 TL. satış fiyatıyla aldığım Pastel Day Long LipColor Kissproof Mat Likit Rujun kendi web shop sitesinde satış fiyatı 23.85 TL. ( Acaba indirim dönemine mi denk gelmişim Gratis'te, arada yarı yarıya fark var neredeyse ) . Sürdüğüm 21 numara 5 saati garantili ilk sürdüğüm andaki rengini korudu, sonra uyku saati geldi diye çıkartmak zorunda kaldım da rekor denemesi yapamadım ben. Bu arada konu temizlemeden açılmışken bu tür uzun süre kalıcılık vaat eden rujları yağ bazlı bir makyaj çıkarıcısı ile kolayca temizleyebilirsiniz. Bir de aklıma gelmişken yazayım eğer dudaklarınız kuruysa çatlak görüntüyü engellemek için mat rujdan önce dudak nemlendiricisi kullanabilirsiniz. Bu likit mat rujla ilgili yazabileceğim çok şey yok sadece sürümü kolay, dokusu yumuşak olan bu seri bence kalıcılık konusunda kesinlikle başarılı ve övgüyü hak ediyor, alıp deneyin ve kendiniz görün derim..