Dermokil El & Yüz Bakım Kremleri

Ellerimiz tüm olumsuz dış etkenlere bir de mevsimsel hava koşullarının eklenmesiyle daha sağlıksız, kurumuş, çatlamış, bakımsız görünüyor değil mi? Ben özellikle kış mevsiminde daha bir özen gösteririm bakım kremlerini kullanmaya. Evde kullandığım kavanoz formlu kremlerin yanında bir de böyle mini boyları çantamdan eksik etmem. Dermokil markasını ilk kez Special Hindistan Cevizi Duş Jeli ve Therapy Aloe Vera Duş Jeli ile keşfetmiş, sonra da Special Sivilce ve Siyah Nokta Karşıtı Kil Maskesi 'ni kullanmıştım. Şimdi de Yenileyici Aloe Vera, Koruyucu Jojoba Yağı ve Nemlendirici Papatya Özü ile ilk defa El&Yüz Bakım Kremleri'ni kullanıyor olacağım..

Yenileyici Aloe Vera El&Yüz Bakım Kremi

Bilgilendirme amaçlı: Aloe Vera içinde B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri başta olmak üzere 12 çeşit vitamin, kalsiyum, demir, potasyum gibi toplam 20 farklı mineral ve alanine, arginine gibi vücudumuz için oldukça faydalı olan 18 farklı aminoasit olduğu söyleniyor.
Koruyucu Jojoba Yağı El&Yüz Bakım Kremi

Bilgilendirme amaçlı: Jojoba Yağı antibakteriyel, iltihap giderici ve anti oksidant özelliklidir. Cilt üzerindeki akneleri gidermeye yardımcı olur. Kırışıklıklar üzerinde etkilidir. Nemlendirici özellik taşımaktadır. Yağlı ciltteki yağ durumunu dengeler. Cilt üzerindeki yanma ve dökülmeyi hafifletmektedir. Cilde esneklik kazandırır. Özellikle karın ve bacakta bölgelerindeki çatlakları önler. Saç kırılmasını önler; saça canlı, yumuşak ve parlak bir görünüm kazandırır.
Nemlendirici Papatya Özü El&Yüz Bakım Kremi

Bilgilendirme amaçlı: Papatya Özü sakinleştirici, gençleştirici ve yatıştırıcı özelliktedir. Cilt yumuşatma ve temizleme özelliği vardır.

Bu kremlerle ilgili kendi web sayfalarında ürün tanıtımı olduğu halde ne yazık ki açıklama yok. Ambalajında yazılan açıklamalar ''Cildinizin zararlı dış etkenlere karşı en çok maruz kalan bölgesi olan ellerinize, derinlemesine bakım yapar. Ellerinizi zamanından önce yaşlanmaya karşı korur. Formülündeki bitkisel özler, kil sayesinde cildin kurumadan nemli ve yumuşak kalmasını sağlar. Kalıcı etkisini gün boyu dış etkenlere karşı korur'' şeklinde hep aynı. Keşke her ürüne özel açıklama yapılsaymış. Yani ''Aloe Vera'nın şu özelliği, şu etkisi'' yada ''Jojoba Yağının'' yada ''Papatya Özünün'' her birinin özellikleriyle alakalı bilgilendirici farklı açıklama olsaymış daha iyi olurmuş. Hoş zaten bu mini boy kremlerin arka yüzündeki ufak yazıları da okumak ayrı zanaat istermiş o zamanda. Unutmadan 75 ml. ebatlı tüp kremlerin bir de 220 ml. ebatlı kavanoz ambalajlısı var.

Bu 3 kremin de kendine has, hafif, hoş parfümlü bir kokusu var. Kıvamı ne cıvık ne katı, orta derece. Yoğunluğu güzel yani birazcık krem parçasıyla güzel dağılım sağlıyor. Cilt tarafından emilimleri de hızlı denebilir. Genelde yatmadan önce sürdüğüm kremlerin her birinin sabah olduğunda etkilerini kaybetmediklerini, ellerimin hala yumuşacık olduğunu, daha bakımlı ve canlı göründüklerini söyleyebilirim. Ben mavi renkli olan Nemlendirici Papatya Özü El&Yüz Bakım Kremini diğerlerine göre birazcık daha çok beğendim. Özellikle dışarı çıktığımda çantamda mutlaka bulundurduğum el kremleri için bu minnaklar bitince yenilerini alabilirim diye düşünüyorum...