Dermokil Special Sivilce ve Siyah Nokta Karşıtı Kil Maskesi

Şimdiye kadar Special Hindistan Cevizi Duş Jeli ve Therapy Aloe Vera Duş Jeli olmak üzere sadece duş jellerini kullandığım Dermokil markasının ilk kez bir cilt bakım ürününü kullandım. Daha önceki cilt ürünleri paylaşımımda belirttiğim gibi sivilce, siyah nokta ve leke oluşumuna müsait bir cilt yapım olunca kullanacağım ürünlerin de bu sorunlara yönelik olanlarını tercih ediyorum. Her ne kadar maske kullanım alışkanlığım çok istikrarlı olmasa da Dermokil Special Sivilce ve Siyah Nokta Karşıtı Kil Maskesi'ni belirttiğim sorunlara yönelik görünce denemek istedim.
Dermokil Special Sivilce ve Siyah Nokta Karşıtı Kil Maskesi '' özel sarı kil formülü, sebum miktarının artışına bağlı oluşan sivilcelere karşı geliştirilmiş, içeriğindeki nar özü ve salisilik asitle ölü deriyi uzaklaştırarak cildin nefes almasını sağlayan; cildi ölü hücrelerden arındırma, yenileme ve onarım, yağ dengesini düzenleme, kadifemsi görünüm  '' vaatleri olan bir maske. Kullanımı; temiz yüze göz ve çevresi hariç tabaka şeklinde uygulanıp 10 dakika bekletildikten sonra ılık su ile temizleme şeklinde. Cildin ihtiyacına göre haftada 2-3 defa kullanılabileceği ve temizleme sonrası ciltte geçici bir kızarıklık olabileceği de belirtilmiş ambalajda.
15 ml. ebatlı tek kullanımlık ambalajı, 5.50 TL.'lik raf satış fiyatından %50 indirimli 2.75 TL.'ye almıştım Migros'tan vakti zamanında. Ambalaj içindeki kil bana 2 kullanım için yetermiş gibi geldi aslında, 15.ml. için fazla gibi sanki.
Pütürlü yada partiküllü bir yapısı olmayan kil, yüzüme tatbik etmeye başladığım anda ferahlık, serinlik ve biraz da yanma hissi verdi. Ama bu yanma mentollü bir ürünü uygulamadaki yanma gibiydi. Yüzümde kaldığı 10 dakikalık süre boyunca da o ferahlık hissi devam etti. Maske avucuma aldığımda çok fazlaymış gibi gelmişti ama yüzüme tatbik ettiğimde tam yettiğini gördüm. Çok yoğun ve kalın bir tabaka olarak tatbik ettiğim maske, 5 dakikadan sonra kurumaya başladığında cildimde yer yer açılmalar, boşluklar, kurumaya bağlı çatlaklar, az buçukta bir gerginlik oluşturdu. 
Bu kil maskelerini ciltten temizlemek ne kadar zormuş böyle yahu. Sürmek için sarf ettiğim efordan daha fazlasını kili tamamen yüzümden temizlemek için kullandım neredeyse. Cildim maskeden tamamen arındığında, cildimin maskeyi uygulamadan önceki halinden daha canlı ve sağlıklı göründüğünü ve cildime bir yumuşaklık kattığını söyleyebilirim. Tek kullanımlık hiçbir ürün vaatlerdeki etkiyi ilk kullanımda %100 göstermeyeceğinden, sivilce ve siyah noktalar üstündeki etkilerini belirtebilmem için de bu maskeyi düzenli ve istikrarlı bir şekilde kullanmam lazım ki, işte o alışkanlık ta ben de yok ne yazık ki.