Selin Parfümlü Kolonya

Hasta ziyaretlerinin vazgeçilmezi,bayram günlerinin geleneği,eve gelen misafire ikram,ayılana bayılana derman kolonya....benim de çantamın vazgeçilmezlerindendir,özellikle mini boylarıyla. Eskiden bir limon kolonyası vardı bildiğim ama şimdi kolonyalar da parfümlü,kokulu,çeşit çeşit.. Aynı Selin Parfümlü Kolonya Ailesi gibi...

''Hayatta her şeyin bir kokusu vardır..Her şey unutulur,kokular asla'' sloganıyla 1912 senesinde Süleyman Ferit Eczacıbaşı'nın İzmir Kemeraltı'ndaki tarihi Şifa Eczanesi'nde imal ettiği Altın Damlası Kolonya ile başlıyor Selin Kolonyaları'nın hikayesi. 1980 yılında Eczacıbaşı ''gür akan su'' anlamına gelen ''Selin'' olarak değiştiriyor marka ismini. 2015 senesinde kokulu kolonyalar ekleniyor portföye. 2017 senesinde ise Bahçe Gülü,İncir,Ardıç,Lavanta,Hanımeli ve Sığla kolonyaları ile beraber ''Hayatın Kokusu Serisi'' çıkıyor piyasaya.
görsel alıntıdır

Aslında tercihim limon kolonyasından yana olsa da geçenlerde A101'de Selin Kolonya'nın lavanta,ardıç,bahçe gülü ve incir kokularının 1,25 TL. olan 35 ml.lik mini boylarını görünce alıp denemek istedim. Hepsinin değişik bir ismi ve o isimlerin verilme sebebi varmış bu kolonyaların,merak ettim araştırdım,ben öğrendim siz de öğrenin istedim...

Selin Lavanta 10
Lavanta kokusunu sevmeyen yok gibidir her halde. Lavanta tarlalarından toplanıp 10 gramlık lavanta keselerine konulan ve bu keseleri temsil eden Selin Lavanta 10; yoğun ve baskın bir lavanta kokusuna sahip. Lavantayı seven biri olarak benim favorim oldu bu kolonyası Selin'in.
Selin Ardıç 3767
Akdeniz'de Toroslar'ın 3767 metrelik zirvesindeki ormanları ve ormanların ferahlığını temsil eden Selin Ardıç 3767; taze,ferah,çiçeksi,hafif te tatlı bir koku içeriyor. Lavantadan sonraki favorim oldu ardıç.
Selin Bahçe Gülü 7
Gülün ve yeşil yapraklarının yağmur sonrasındaki kokusunu yansıtan yediveren güllerinden ilham alan Selin Bahçe Gülü 7; çok baskın olmayan hafif ve bir o kadar da güzel gül kokusuyla gül sevenlerin favorisi olmaya aday bence.
Selin İncir 5
İncir yaprağının 5 ucunun bir elin parmaklarına benzetilmesinden ilham alınarak üretilen Selin İncir 5; aynı zamanda bereketin de simgesiymiş. Hani incir yaprağına dokunursunuz da o yaprağın kokusu siner ya elinize işte öyle bir yaprak kokusuna sahip. Bana köyümü hatırlattı bu koku. Ağaçtan topladığımız incirleri,o incirlerin yaprağının elimize sinen kokusunu anımsadım sürdüğümde. İçlerinde bana göre en değişik koku da bu oldu zaten.. 
Kolonyaların 35 ml. haricinde 180 ml.'lik silindir ve kare kutulu,cam şişeli ebatları da satışta. Hayatın Kokusu serisinde benim aldığım bu 4 kokunun haricinde ;
-Yazın habercisi hanımelinin kokusunu her akşam saat 19:00'da yaymasından esinlenerek hazırlanan Selin Hanımeli 19:00,
-Fethiye'de nesli tükenmekte olan sığla ağaçlarının kokusunu yaşatan Selin Sığla ∞ kokuları da var.

Ayrıca Selin tükenmekte olan sığla ağaçlarını korumak için hayata geçirdiği bir projeyle,Migros'tan satın alınan her Selin Sığla ∞ kolonyası için,oluşturduğu ormana yeni fidanlar dikiyormuş,bunu da bir not olarak belirteyim hemen. 

Ben Hayatın Kokusu serisinde denediğim 4 kokuyu da sevdim. Lavanta favorim oldu ama incir kokusu çok farklı bir deneyim oldu benim için..